kuvakorkeus:

Sairaanhoitotyön syventävät opinnot

Sairaanhoitotyön syventävät opinnot ovat tarkoitettu sellaisille sairaanhoitajatutkinnon jo suorittaneille henkilöille, jotka haluavat tutkintoonsa kuuluneen suuntautumisvaihtoehdon lisäksi suorittaa toiset suuntaavat opinnot. Syventävät opinnot ovat myös hyvä keino päivittää osaamista tämän päivän tarpeita vastaavaksi, mikäli haluat palata pitemmän tauon jälkeen sairaanhoitajan tehtäviin. Syventävien opintojen opintosuunnitelman mukainen kokonaislaajuus on 30 op, mutta suoritettava laajuus voi vaihdella opiskelijan henkilökohtaisista opiskelutarpeista riippuen. Henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta voi keskustella avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilön kanssa (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Myös syventävien opintojen vastuuopettajat voivat olla apuna opintojen suunnittelussa.

Opinnot koostuvat teoriaopinnoista, lääketieteellisistä opinnoista ja harjoittelusta. Lisäksi opintoihin voi sisällyttää tarvittaessa myös muita opintojaksoja. Esimerkiksi perioperatiivisia opintoja suorittaville suositellaan lisäksi Säteilyturvallisuus C-kaaren käytössä -opintojaksoa, mikäli opiskelija ei ole sitä aiemmin suorittanut.

Lukuvuonna 2021–2022 opinnot toteutuvat sairaanhoitotyön lukuvuoden 2019–2020 opetussuunnitelman mukaisesti. Ks. otsikoiden Sairaanhoitotyön asiantuntijavalmiudet ja johtaminen (Lääketieteelliset opinnot, valitaan väh. 2 op), Sairaanhoitotyön syventävä osaaminen ja Sairaanhoitotyön syventävä harjoittelu alta.

Opintojen rakenne:
1. teoriaopintojaksot 5 + 5 op
2. lääketieteelliset opinnot, 1 + 1 op
3. harjoittelu 18 op
4. Mahdolliset muut opintojaksot, jos tarpeen suorittaa. Opiskelija voi suorittaa halutessaan myös useamman kuin kaksi teoriaopintojaksoa ja lääketieteellistä osiota, mikäli opintojaksoilla on tilaa ja ne saa sovitettua lukujärjestykseen.

Teoriaopintoja alkaa syksyllä 2021 elo-syyskuun vaihteessa ja keväällä 2022 tammikuussa. Osa teoriaopintojaksoista toteutuu sekä syksyllä että keväällä ja opiskelija tekee ilmoittautuessaan valinnan kumpana ajankohtana opinnot suorittaa. Teoriaopintojaksojen lukujärjestykset julkaistaan lukkarikoneessa jaksoittain viimeistään 1–2 viikkoa ennen kunkin jakson alkua. Jaksojen ajoitukset lukuvuodelle 2021–2022 löytyvät opinto-oppaasta.

Teoriaopinnot sisältävät yleensä luento-opetusta, harjoitustunteja, simulaatioita, kirjallisia tehtäviä ja itsenäistä opiskelua. Poikkeuksena Palliatiivinen ja saattohoitotyö, joka toteutuu kokonaan verkossa. Kontaktiopetus on pääsääntöisesti pakollista, mutta opiskelijan voi olla aiemman osaamisensa ja kokemuksensa perusteella mahdollista henkilökohtaistaa opetukseen osallistumista. Tästä on keskusteltava ja sovittava vastuuopettajan kanssa erikseen. Huomaathan, että eri teoriaopinnoissa käytäntö ja toteutustapa voi kuitenkin vaihdella. 

Teoriaopintojen jälkeen on mahdollista suorittaa harjoittelut, mikäli harjoittelupaikka/paikat järjestyvät. Harjoittelu voi olla mahdollista tehdä myös työsuhteessa. Harjoittelun voi pääsääntöisesti tehdä joustavasti oman aikataulunsa mukaan teoriaopintojaksojen jälkeen ja sen suorittamisesta voi keskustella tarkemmin opintojen vastuuopettajan kanssa.  Huomaathan, että emme pysty takaamaan kaikille mahdollisuutta suorittaa harjoittelua. Mahdollisuus riippuu harjoittelupaikkojen saatavuudesta. Harjoittelun kokonaisuuslaajuus on 18 op = 12 viikkoa.  

Lääketieteelliset opintojaksot toteutuvat aikavälillä syksy 2021 - kesä 2022 riippuen opiskelijan tekemistä valinnoista. Lääketieteellisten opintojen suunnitellut ajoitukset (opettajan kanssa voi tarvittaessa keskustella henkilökohtaistetusta aikataulusta): 

Syyslukukausi 2021:

anestesiologia, teholääketiede, lastenpsykiatria, pediatria, päihdelääketiede, sisätaudit ja syöpätaudit

Kevätlukukausi 2022:

anestesiologia, geriatria, kirurgia, psykiatria ja teholääketiede

Kesälukukausi 2022:

kirurgia, sisätaudit, psykiatria ja lastenpsykiatria

Opintojen hinta


Opintojen hinta määräytyy laajuuden mukaan. Koko opintokokonaisuuden hinta on 300 euroa. Jos opiskelija suorittaa vain osia kokonaisuudesta, hinnoitteluperiaate on 15 euroa/ opintopiste, mutta kuitenkin max 300 euroa lukuvuodessa. Opinnot voi perua kuluitta ennen opintojen alkua. Perumisesta tulee ilmoittaa välittömästi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Todistus suoritetuista opinnoista


Hyväksytyistä opinnoista annetaan opintosuoritusote. Opiskelija voi tulostaa opintosuoritusotteen itse opiskelijahallintojärjestelmästä tai pyytää sen avoimen ammattikorkeakoulun tiimiltä osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Ilmoittautuminen


Opiskelija ilmoittautuu valitsemilleen teoriaopintojaksoille sekä lääketieteellisiin opintoihin ja harjoitteluun avoimen ammattikorkeakoulun ilmoittautumisjärjestelmässä.

Lääketieteellisten opintojen tarkemmat valinnat (väh. 2 op) ilmoitetaan avoimen ilmoittautumisjärjestelmässä Omat henkilötiedot -välilehden lisätietokentässä tai avoimen ammattikorkeakoulun tiimille osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ilmoittautumisaika alkaa perjantaina 30.7. klo 10:00. Huomioithan, että paikkoja opintoihin on rajallisesti, joten suosittelemme ilmoittautumista heti ilmoittautumisajan alkaessa. Ilmoittautumisjärjestelmään kannattaa käydä rekisteröitymässä jo ennen ilmoittautumisajan alkua.

Huom! Poikkeuksena ilmoittautumiskäytännössä ovat syksyllä 2021 alkavat perioperatiiviset opinnot, jotka löytyvät opintokokonaisuutena täältä ja ilmoittautumisaika on 21.05.2021 - 08.08.2021. Jos siis haluat suorittaa perioperatiiviset opinnot syksyllä 2021, ilmoittaudu edellä mainitun linkin kautta opintokokonaisuudelle! Jos haluat suorittaa perioperatiiviset opinnot keväällä 2022, ilmoittaudu yllä olevan ohjeen mukaisesti erikseen kaikille opintojaksoille 30.7. alkaen. 

 

Syventävien kokonaisuuksien opinnot ja opintojaksojen vastuuopettajat

Sisätauti-kirurgisen hoitotyön syventävät opinnot
Sisätautipotilaan hoitotyö/ Pia Mäenpää (syksy 2021, kevät 2022) Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Kirurginen hoitotyö/Nina Männistö (syksy 2021, kevät 2022) Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Sisätautikirurgisen hoitotyön harjoittelu  / Pia Mäenpää (Ilmoittautumisaika harjoitteluun on päättynyt. Voit tiedustella mahdollisuutta harjoittelun suorittamiseen osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Perioperatiiviset syventävät opinnot
Perioperatiivinen hoitotyö I / Helka Ervasti (kevät 2022) Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Perioperatiivinen hoitotyö II/ Helka Ervasti (kevät 2022) Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Perioperatiivisen hoitotyön harjoittelu / Helka Ervasti (Ilmoittautumisaika harjoitteluun on päättynyt. Voit tiedustella mahdollisuutta harjoittelun suorittamiseen osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Säteilyturvallisuus C-kaaren käytössä suositeltava opintojakso, jos et ole aiemmin suorittanut sitä. Opintojakso alkaa syksyllä n. elo-syyskuun vaihteessa ja toinen suoritusmahdollisuus on keväällä 2022 (opintojakso tulee näkyviin kevään 2022 tarjonnan julkaisun yhteydessä lokakuun lopussa). Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 

Syksyllä 2021 alkavat perioperatiiviset opinnot löytyvät opintokokonaisuutena täältä ja ilmoittautumisaika on 21.05.2021 - 08.08.2021.

Palliatiivisen hoitotyön syventävät opinnot 
Palliatiivinen ja saattohoitotyö/Mari Vihelä (ilmoittautuminen päättynyt)
Lisäksi sopii esim. gerontologinen hoitotyö ja sisätautipotilaan hoitotyö.  

Lasten hoitotyön syventävät opinnot 
Lasten ja nuorten hoitotyö I /Virpi Riuttanen Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Lasten ja nuorten hoitotyö II/Virpi Riuttanen Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Lasten ja nuorten hoitotyön harjoittelu / Virpi Riuttanen (Ilmoittautumisaika harjoitteluun on päättynyt. Voit tiedustella mahdollisuutta harjoittelun suorittamiseen osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tehohoitotyön syventävät opinnot
Tehohoitotyö I/ Sanna Ronkainen Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Tehohoitotyö II/ Sanna Ronkainen Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Tehohoitotyön harjoittelu  / Sanna Ronkainen (Ilmoittautumisaika harjoitteluun on päättynyt. Voit tiedustella mahdollisuutta harjoittelun suorittamiseen osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mielenterveys- ja päihdehoitotyön syventävät opinnot
Päihdehoitotyö/Juha Alakulppi Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Mielenterveyshoitotyö/ Pirkko Suua, Sirpa Tölli (Ilmoittautumisaika päättynyt)
Lasten, nuorten ja perheiden mielenterveystyö/ Juha Alakulppi  (ilmoittautumisaika päättynyt)
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoittelu / Pirkko Suua (Ilmoittautumisaika harjoitteluun on päättynyt. Voit tiedustella mahdollisuutta harjoittelun suorittamiseen osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Gerontologisen hoitotyön syventävät opinnot
Gerontologinen hoitotyö/Reetta Saarnio Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Opiskelija voi yhdistää esimerkiksi Sisätautipotilaan hoitotyön, Kirurgisen potilaan hoitotyön tai Mielenterveyshoitotyön kanssa.
Gerontologisen hoitotyön harjoittelu / Anne Keckman (Ilmoittautumisaika harjoitteluun on päättynyt. Voit tiedustella mahdollisuutta harjoittelun suorittamiseen osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Avohoitotyön syventävät opinnot (Oulainen)
Akuutti avohoitotyö /Henna Aaltonen, OULAINEN (syksy 2021, kevät 2022) Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Kiireetön avohoitotyö/Kirsi Myllykangas OULAINEN (syksy 2021, kevät 2022) Opintojen ilmoittautumisaika päättynyt. 
Avohoitotyön harjoittelu / Henna Aaltonen (Ilmoittautumisaika harjoitteluun on päättynyt. Voit tiedustella mahdollisuutta harjoittelun suorittamiseen osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lääketieteen syventävät opinnot (Tiina Jaatinen)
•Anestesiologia 1 op
•Teholääketiede 1 op
•Kirurgia 1 op
•Pediatria 1 op
•Lasten psykiatria 1 op
•Sisätaudit 1 op
•Psykiatria 1 op
•Päihdelääketiede 1 op
•Geriatria 1 op
•Syöpätaudit 1 op