Insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka

Kestävää kehitystä ja mahdollisia energiansäästötoimenpiteitä pohditaan jatkuvasti ympäri maailmaa. Energia liittyy jokaisen arkeen, ja energiantuotantoon, -kulutukseen ja ympäristöön liittyviä haasteita ratkotaan niin yrityksissä, tutkimus- ja kehittämishankkeissa kuin poliittisessa päätöksenteossakin. Koulutus tarjoaa paikan yhteiskunnallisesti merkittävällä ja haasteellisella alalla.

Energiatekniikan koulutuksessa perehdyt energiantuotantolaitoksiin, energian käyttöön ja jakeluun. Ymmärrät tehokkaan ja taloudellisen energian käytön periaatteet niin yksittäisen käyttäjän kuin yhteiskunnan näkökulmasta ja osaat soveltaa niitä.

Energiatekniikka on kansainvälinen ala ja halutessasi voit lähteä vaihto-opiskelijaksi ulkomaiseen partnerikorkeakouluumme. Vaihto-opiskelu lisää monipuolisia työelämävalmiuksia, joita työnantajat arvostavat. Opiskelijavaihdossa voit suunnata osaamistasi kiinnostuksesi mukaan. Myös harjoittelupaikan hakeminen ulkomailta on mahdollista.

Energiajärjestelmiä opiskeltuasi osaat toteuttaa kokonaisuuksia, joissa yhdistyvät perinteiset ja uudet energiaratkaisut. Tunnet projektien työskentelytavat ja osaat toimia projekteissa. Pärjäät työelämän kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja vaativissa tilanteissa.

Työllistymisvaihtoehdot ovat moninaiset ja vaihtelevat paljon alueellisesti ja oman kiinnostuksen mukaan. Valmistuttuasi voit työskennellä energiatekniikan ja ympäristöalan suunnittelu-, käytönvalvonta-, asiantuntija- ja esimiestehtävissä energia- ja vesilaitoksissa ja jätehuoltoyrityksissä, teollisuusyrityksissä, kuntien teknisillä osastoilla, ympäristökeskuksissa, energia-alan yrityksissä ja suunnittelutoimistoissa. Tehtävänimikkeesi voi olla esimerkiksi:

  • suunnitteluinsinööri
  • tuotantoinsinööri
  • tuotekehitysinsinööri
  • käyttöinsinööri
  • myynti- ja kunnossapitoinsinööri
  • energianeuvoja
  • ympäristöinsinööri
  • kattilalaitosten käytönvalvoja
  • käyttöpäällikkö
  • osastopäällikkö.

Laajuus ja kesto

240 op

4 vuotta

Kampus

Kotkantien kampus
Kotkantie 1
90250 Oulu

Hakuaika päivätoteutus

20.3.–3.4.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Hakuaika monimuotototeutus

20.3.–3.4.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Artikkelikuva

Energiaa tarvitaan aina

Energia- ja ympäristötekniikan opiskelija Sini Tamminen kiteyttää kysymyksen työllisyystilanteesta ytimekkäästi.

Artikkelikuva

Projektityönä energiaratkaisusuunnitelma vanhalle koululle

Voisiko vanhan koulun öljylämmitysjärjestelmän korvata vihreällä energialla? Tätä pohtivat energiatekniikkaa opiskelevat Janne…