Musiikkipedagogi (AMK)

Haluatko tehdä harrastuksestasi ammatin? Opiskele musiikkipedagogiksi, jolloin opit soveltamaan musiikillista osaamistasi pedagogina sekä erilaissa musiikillisissa työtehtävissä. Musiikkipedagogin tutkinto antaa sinulle kelpoisuuden toimia soiton- ja laulunopettajana ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa.

Opintojen aikana sinusta kehittyy luova, monipuolinen ja muutoskykyinen musiikin ammattilainen nykypäivän työelämään. Tutkinto antaa sinulle tarvittavat instrumenttitaidot sekä musiikillisen ja pedagogisen yleissivistyksen. Opit soveltamaan musiikillista osaamistasi pedagogina monipuolisissa työtehtävissä ja musiikkialan projekteissa sekä tunnistamaan mahdollisuutesi musiikkialan yrittäjänä. Saat kokemusta kansallisten ja kansainvälisten musiikkialan toimijoiden yhteistyöstä ja verkostoitumisesta.

Pääinstrumenttisi määrittää opintojen sisältöjä ja sen valinta tehdään hakuvaiheessa. Oamkin musiikin koulutuksessa voit opiskella seuraavia instrumentteja: 

klassinen musiikki: laulu, piano, kitara, harmonikka, kantele, urut, huilu, oboe, klarinetti, fagotti, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, tuuba, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso 

pop/jazz-musiikki: laulu, piano, sähkökitara, sähköbasso, rummut, saksofoni, trumpetti, pasuuna.

Instrumenttiopinnot painottuvat laajimpana osaamisalueena musiikkipedagogin opetussuunnitelmassa. Pääinstrumentin B-opinnoissa keskityt pääinstrumenttiisi. Solististen valmiuksien lisäksi kehität myös kamarimusiikki-, orkesterisoitto- ja/tai ensemble-osaamistasi. Vaihtoehtoisesti voit opiskella sekä pääinstrumentin C-opintoja että sivuainetta, joka voi olla sivuinstrumentti, musiikinteoria tai musiikkiteknologia. Opinnot sisältävät myös yhteismusisointia. Erikseen sovittavissa tapauksissa voit yhdistää B- ja C-polun opintoja henkilökohtaisen opetussuunnitelmasi mukaisesti. Pedagogista osaamistasi rakentavat pedagogiset aineet, ainedidaktiikka ja harjoittelu. 

Opintojen alkuvaiheessa opiskelet kieli-, viestintä- ja opiskelutaitoja. Opit myös musiikkiteknologian perustaitoja. Musiikillinen osaamisesi lisääntyy musiikin hahmotusaineiden, musiikin historian ja muusikon käytännön valmiuksia kartuttavien sisältöjen myötä. Kansainväliset opiskelijavaihto- ja harjoittelumahdollisuudet, projektit ja kotikansainvälisyys antavat sinulle valmiuksia toimia kansainvälisissä toimintaympäristöissä. Opintojen loppuvaiheessa työelämää lähellä olevat sisällöt lisääntyvät. Kartutat osaamistasi työelämässä, opintosi sisältävät tietoa yrittäjyydestä ja musiikkialan työelämästä sekä uraohjausta. Opinnäytetyö syventää osaamistasi ja on todennäköisesti osa viimeisiä opintojasi. Koko opintojesi ajan voit kartuttaa osaamistasi vapaasti valittavien opintojen myötä.

Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinnolla voit työllistyä mm.

  • soiton/laulunopettajana
  • säestäjänä
  • esiintyvänä muusikkona
  • orkesterimuusikkona
  • kuorojen äänenmuodostajana
  • musiikin sovittajana
  • musiikkialan yrittäjänä esim. omalla toiminimellä tai omassa musiikkikoulussa
  • musiikkitoiminnan vetäjänä tai lyhytkurssien kouluttajana
  • musiikin hyvinvointivaikutusta tai soveltavaa käyttöä hyödyntävissä tehtävissä tai 
  • musiikillista asiantuntemusta vaativissa työtehtävissä kuten musiikillisen toiminnan johtajana tai tapahtumatuottamiseen liittyvissä tehtävissä. 

Ammatillisia toimintaympäristöjä voivat olla esim. musiikkikoulut tai -opistot, konservatoriot, kansalais- tai työväenopistot, järjestöjen toimintaympäristöt, teatterit ja kuorot.

Seuraa meitä somessa


Laajuus ja kesto

240 op

4 vuotta

Kampus

Kotkantien kampus
Kotkantie 1
90250 Oulu

Hakuaika päivätoteutus

20.3.–3.4.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Artikkelikuva

Perheen jalanjäljissä musiikkialalle

Ensimmäisen vuoden musiikkipedagogiopiskelija Leni Välimäki on ollut tyytyväinen opintoihinsa. Tulevaisuudessa häntä kiinnostaa esiintymislavat.

Artikkelikuva

Rouheaa touhua

Simeoni Kakko ei itsekään tiedä, miksi juuri sellosta tuli hänen instrumenttinsa. Sellon soittaminen on Simeonin mukaan rouheaa touhua.

Artikkelikuva

Musiikkipedagogin opinnoista monipuolista osaamista

Roni Helmiselle oli heti peruskoulun jälkeen selvää, että hän haluaa lähteä musiikkialalle. Tällä hetkellä Roni opiskelee musiikkipedagogiksi.