Musiikkipedagogi (AMK)

Haluatko tehdä harrastuksestasi ammatin? Opiskele musiikkipedagogiksi, jolloin opit soveltamaan musiikillista osaamistasi pedagogina sekä erilaissa musiikillisissa työtehtävissä. Musiikkipedagogin tutkinto antaa sinulle kelpoisuuden toimia soiton- ja laulunopettajana ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa.

Musiikin koulutus

 

Musiikkipedagogin opintojen aikana sinusta kehittyy luova ja muutoskykyinen musiikin ammattilainen nykypäivän työelämään. Tutkinto antaa sinulle itsenäisen taiteellisen näkemyksen muodostamiseen tarvittavat instrumenttitaidot ja kattavan musiikillisen yleissivistyksen. Opit soveltamaan musiikillista osaamistasi pedagogina ja erilaisissa musiikillisissa projekteissa. Rakennat myös itsellesi kansallista ja kansainvälistä verkostoa ja opit hyödyntämään sen luomia mahdollisuuksia työssäsi musiikin alalla. Saat lisäksi valmiudet jatko-opintoihin ja musiikkialan yrittäjyyteen.

Pääinstrumenttisi määrittää opintojen sisältöjä ja sen valinta tehdään hakuvaiheessa. Voit opiskella seuraavia instrumentteja:

  • klassinen musiikki: laulu, piano, kitara, urut, huilu, oboe, klarinetti, fagotti, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, tuuba, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso
  • pop/jazz-musiikki: laulu, piano, sähkökitara, sähköbasso, rummut.

Musiikkipedagogiopiskelijana opintojesi keskiössä on instrumenttiosaamisesi. Pääinstrumentin B-opinnoissa keskityt sen hallintaan ja yhteismusisointiin. Vaihtoehtoisesti voit opiskella pääinstrumentin C-opintoja sekä sivuainetta, joita ovat sivuinstrumentti, musiikinteoria tai musiikkiteknologia. Solististen valmiuksien lisäksi kehität myös kamarimusiikki-, orkesterisoitto- ja/tai ensemble-osaamistasi. 

Pedagogista osaamistasi rakentavat 60 opintopisteen laajuiset pedagogiset opinnot työelämäläheisine harjoitteluineen. Pedagoginen opetusharjoittelu tapahtuu pääosin Oamkin musiikin koulutuksen omassa ”musiikkiopistossa” - musiikin harjoituskoulussa. Harjoitteluun kuuluva pedagoginen projekti ja työelämäharjoittelu suoritetaan mahdollisimman paljon oppilaitoksen ulkopuolella ja yhteistyössä työelämän kanssa.

Tutkinnon suoritettuasi voit työllistyä mm. soiton/laulunopettajana, säestäjänä, esiintyvänä muusikkona, orkesterimuusikkona, yrittäjänä tai muuta musiikillista asiantuntemusta vaativissa työtehtävissä.

Oamk musiikki myös facebookissa: https://www.facebook.com/oamkmusiikki/


Laajuus ja kesto

240 op

4 vuotta

Kampus

Kotkantien kampus
Kotkantie 1
90250 Oulu

Hakuaika päivätoteutus

14.–28.3.2018

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Artikkelikuva

Rouheaa touhua

Simeoni Kakko ei itsekään tiedä, miksi juuri sellosta tuli hänen instrumenttinsa. Tuleva musiikkipedagogi kuitenkin tietää sen,…