Tradenomi (AMK), liiketalous

Kiinnostaako liiketalous tai yrittäjyys? Liiketalouden koulutuksessa opit perusteet liiketalouden eri osa-alueista ja ammattiopinnoissa valitset sinua kiinnostavan alueen, johon syvennyt. Yrittäjyydestä kiinnostuneiden kannattaa suunnata Terwa-akatemiaan, joissa opiskelijat oppivat yrittäjyyttä käytännössä omissa tiimiyrityksissään.

Koulutuksemme antaa sinulle kattavat tiedot ja hyvät valmiudet urallesi monipuolisissa liiketalouden tehtävissä. Voit valita ammattiopinnoissa monia erilaisia opintokokonaisuuksien yhdistelmiä ja luoda omaa uraasi ja työllistymistä tukevan tutkinnon.

Opiskelijat työskentelevät usein tiimeissä, joissa pääset kehittämään omia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojasi. Voit myös suorittaa mm. kauppiasyrittäjyysopintoja, kehittää omaa liikeideaasi, opiskella opiskelijayritys Trapestissa tai Oamk Labissa. Opiskelet niitä asioita, jotka sinua innostavat ja saat tutkinnon, joka vie sinut unelmiesi työuralle.

Meillä on vahva kumppaniverkosto alueen yrityksiin ja koulutuksen aikana pääset tekemään monia yritysprojekteja ja luomaan verkostoja työnantajiin. Jos olet jo töissä, voit tehdä monia projekteja nykyisessä työpaikassasi ja kehittää osaamistasi työtehtävissä eteenpäin.

Ensimmäisen vuoden aikana opiskelet perusopinnot ja teet oman henkilökohtaisen opintosuunnitelman (hops). Ammattiopinnot alkavat toisena opiskeluvuonna, jolloin valitset ammattiosaamistasi syventävän osaamispolun (poikkeuksena Terwa-akatemia). Osaamispolkujen laajuus on 30–45 opintopistettä. Syksyllä 2019 aloittaville päiväopiskelijoille on tarjolla seuraavat osaamispolut

 • esimiestyö ja henkilöstöosaaminen
 • markkinointi ja myynti
 • taloushallinto
 • Terwa-akatemia (valitaan jo hakuvaiheessa, lue lisää sivun lopusta).

Syksyllä 2019 aloittava monimuotoryhmä opiskelee esimiestyön ja henkilöstöosaamisen osaamispolun opinnot. 

Tradenomit työllistyvät monille aloille monentyyppisiin tehtäviin. Tehtävänimikkeitä voivat olla esimerkiksi:

 • markkinointi-assistentti
 • myyntineuvottelija
 • ostaja
 • finanssiasiantuntija
 • sijoitusneuvoja
 • pankkitoimihenkilö
 • vakuutusvirkailija
 • henkilöstöassistentti
 • kirjanpitäjä
 • palkanlaskija
 • taloussihteeri.

Valmistuttuasi tradenomiksi voit toimia myös yrittäjänä eri toimialoilla. 

Terwa-akatemia

Sinustako yrittäjä? Terwa-akatemia on liiketalouden koulutuksemme yrittäjyyden opintopolku. Opiskelijat oppivat yrittäjyyttä asiakasprojekteja tekemällä ja teoriatietoa käytäntöön soveltaen. Kaikki opiskelijat opiskelevat ensimmäisenä lukuvuonna perusopinnot, jotka antavat perusosaamisen liiketalouden eri osa-alueista. Tämän jälkeen opiskelijat perustavat yritykset, joissa he toimivat 2,5 vuoden ajan oppien yrittäjyyttä, monipuolista liiketoimintaosaamista sekä tiimityöskentelyä.

Tavoitteena on hankkia hyvä osaaminen liiketoiminnan luomisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä sekä hyvät yrittäjävalmiudet. Tiimiyrityksessä opitaan digitaalista liiketoimintaa, yritystoiminnan kokonaisuuden ja eri osa-alueiden kehittämistä, kuten liiketoimintaidean ja –mallin kehittämistä, tuotteistusta, myyntiä, markkinointia, talouden hallintaa ja johtamista. Jatkuvasti opitaan myös tämän päivän työelämässä tarvittavaa osaamista kuten tiimityötaitoja, kehittämisosaamista, oma-aloitteisuutta, itsenäistä tiedonhankintaa, työelämäosaamista, yhteistyö- ja organisointitaitoja.

Huomioithan, että kevään 2019 yhteishaussa Terwa-akatemia on oma hakukohteensa.

Tutustu Terwa-akatemiaan!

Terwa-akatemian esite (pdf). 

 

 

Laajuus ja kesto

210 op

3,5 vuotta

Kampus

Teuvo Pakkalan kadun kampus
Teuvo Pakkalan katu 19
90130 Oulu

Hakuaika päivätoteutus

20.3.–3.4.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Hakuaika monimuotototeutus

20.3.–3.4.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Hakuaika Terwa-akatemia

20.3.–3.4.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Artikkelikuva

Opiskelijayritys Trapesti tarjoaa opiskelijoille arvokasta työkokemusta

Trapesti on opiskelijayritys, joka toimii Oulun ammattikorkeakoulun Liiketalouden yksikössä. 
Artikkelikuva

Opiskelijoilta ideoita yrityksille

Kun liki neljäsataa opiskelijaa ja neljän yritykset antamat toimeksiannot pistetään yhteen, syntyy lopputuloksena mitä…

Artikkelikuva

Mentorin vinkeillä valmiimpana työelämään

Tradenomiksi valmistuvan Samir Alianin ei tarvitse pohtia työelämään liittyviä kysymyksiä yksin. Hänen apunaan on pitkän uran…

Artikkelikuva

Akatemiasta intoa yrittäjyyteen

Miltä kuulostaisi opiskella oikeassa yritysympäristössä opintojen aikana? Tämä onnistuu liiketalouden koulutuksen…