Ammatillinen erityisopettajankoulutus

Haluatko opiskelijalähtöiseksi, kannustavaksi ja työelämäläheiseksi ammatilliseksi erityisopettajaksi? Meillä se onnistuu! Erityisopettajankoulutus antaa sinulle kelpoisuuden erityisopettajan tehtäviin ammatillisessa koulutuksessa. Opintojen aikana kehität omaa opettajuutta ja työtä erityisen oppimisen ja opiskelun tuen näkökulmasta. Haku Oulun ammatillisen opettajakorkeakoulun erityisopettajankoulutukseen on joka toinen vuosi. Vuoden 2022 haku päättyi 20.1.2022 ja seuraava haku on tammikuussa 2024.

Monimuotoinen opiskelu

Ammatillinen erityisopettajankoulutus on 60 opintopisteen laajuinen jatkokoulutus opettajille. Ammatillisesta erityisopettajankoulutuksesta saat kelpoisuuden erityisopetuksen tehtäviin ammatillisessa koulutuksessa, kuten ammatillisissa oppilaitoksissa, aikuiskoulutuksessa, ammattikorkeakouluissa ja ammatillisissa erityisoppilaitoksissa.

Osa opetuksesta toteutuu lähiopetuksena ja osa verkko-opetuksena. Kontaktipäiviä on keskimäärin kaksi arkipäivää kuukaudessa. Opinnot on suunniteltu yhdelle vuodelle. Jos sinulla on jo hankittua osaamista, opintosi etenevät nopeammin. Opiskeluoikeutta on kokonaisuudessaan kolme vuotta.

Koulutuksen lähtökohtia ovat osaamisperusteisuus, osallistava pedagogiikka, voimavara- ja ratkaisusuuntautunut työote sekä työelämälähtöisyys. Opintojen alussa arvioit omaa osaamistasi, jonka pohjalta laadit henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi. Opintosi etenevät joustavasti oman suunnitelmasi mukaan ja osaamistasi kehittäen.

Voit hakea ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen, kun sinulla on ammatillisen koulutuksen ammatillisten tai yhteisten tutkinnon osien opettajan kelpoisuus. Ammatillisten opintojen opettajalla tulee olla myös vähintään kolmen vuoden (joissakin tapauksissa viiden vuoden) työkokemus opetustehtävää vastaavalta alalta sekä viiden kuukauden päätoiminen opetus- tai ohjauskokemus ammatillisesta oppilaitoksesta tai ammattikorkeakoulusta.

Erityisopettajankoulutusta järjestetään Oulussa joka toinen vuosi. Osa ammatillisista opettajakorkeakouluista järjestää koulutusta joka vuosi.

Opintoryhmän aikataulu 2022  

Tutustu tästä vuoden 2022 opintoryhmän aikatauluun (pdf-tiedosto) 

Vuonna 2020 ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen oli lähes 90 hakijaa

Vuonna 2020 Oulun ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun osalta haussa olivat ammatillinen opettajankoulutus ja ammatillinen erityisopettajankoulutus. Oamkin ammatillisen erityisopettajankoulutuksen 20 aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä 87 hakijaa. Yhtä aloituspaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli 3,9.

Hakijamäärät

Ensisijaiset hakijat 78
Toissijaiset hakijat 9
Yhteensä 87
Alin hyväksytty pistemäärä 9

Lue erityisopettajaopiskelijoiden kokemuksia

Ammatillinen koulutus on henkilökohtaistettua ja osaamisperustaista

 Video OPEKE-hanke, kuvaus ja editointi Petri Hänninen, haastattelukuvaus Tommi Karjalainen, kuvituskuvaus Emma Forsel

Kiinnostuitko erityisopettajankoulutuksesta?

Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa koulutuksesta ja hakemisesta. Voit halutessasi myös kysyä meiltä lisätietoja tai jättää palautetta tällä lomakkeella.

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat.
Markkinointilupa