Ammatillinen erityisopettajankoulutus

Haluatko opiskelijalähtöiseksi, kannustavaksi ja työelämäläheiseksi ammatilliseksi erityisopettajaksi? Meillä se onnistuu! Erityisopettajankoulutus antaa sinulle kelpoisuuden erityisopettajan tehtäviin ammatillisessa koulutuksessa. Opintojen aikana kehität omaa opettajuutta ja työtä erityisen oppimisen ja opiskelun tuen näkökulmasta. Vuoden 2020 haku päättyi 23.1.2020. Seuraava haku ammatilliseen erityisopettajan-koulutukseen on tammikuussa 2022. 

Monimuotoinen opiskelu

Ammatillinen erityisopettajankoulutus on 60 opintopisteen laajuinen jatkokoulutus opettajille. Ammatillisesta erityisopettajankoulutuksesta saat kelpoisuuden erityisopetuksen tehtäviin ammatillisessa koulutuksessa, kuten ammatillisissa oppilaitoksissa, aikuiskoulutuksessa, ammattikorkeakouluissa ja ammatillisissa erityisoppilaitoksissa.

Osa opetuksesta toteutuu lähiopetuksena ja osa verkko-opetuksena. Kontaktipäiviä on keskimäärin kaksi arkipäivää kuukaudessa. Opinnot on suunniteltu yhdelle vuodelle. Jos sinulla on jo hankittua osaamista, opintosi etenevät nopeammin. Opiskeluoikeutta on kokonaisuudessaan kolme vuotta.

Koulutuksen lähtökohtia ovat osaamisperusteisuus, osallistava pedagogiikka, voimavara- ja ratkaisusuuntautunut työote sekä työelämälähtöisyys. Opintojen alussa arvioit omaa osaamistasi, jonka pohjalta laadit henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi. Opintosi etenevät joustavasti oman suunnitelmasi mukaan ja osaamistasi kehittäen.

Voit hakea ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen, kun sinulla on ammatillisen koulutuksen ammatillisten tai yhteisten tutkinnon osien opettajan kelpoisuus. Ammatillisten opintojen opettajalla tulee olla myös vähintään kolmen vuoden (joissakin tapauksissa viiden vuoden) työkokemus opetustehtävää vastaavalta alalta sekä viiden kuukauden päätoiminen opetus- tai ohjauskokemus ammatillisesta oppilaitoksesta tai ammattikorkeakoulusta.

Erityisopettajankoulutusta järjestetään Oulussa joka toinen vuosi. Osa ammatillisista opettajakorkeakouluista järjestää koulutusta joka vuosi.

Opintoryhmän aikataulu 2020  

 Tutustu tästä vuoden 2020 opintoryhmän aikatauluun (pdf-tiedosto) 

Kiinnostuitko erityisopettajankoulutuksesta?

Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa koulutuksesta ja hakemisesta. Voit halutessasi myös kysyä meiltä lisätietoja tai jättää palautetta tällä lomakkeella.

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat.

Lue erityisopettajaopiskelijoiden kokemuksia

  • Erityisopettajan opinnoista uusia eväitä opetustyöhön

    Erityisopettajan opinnoista uusia eväitä opetustyöhön Pekka Taskila valmistui ammatilliseksi erityisopettajaksi Oamkista huhtikuussa 2019. Erityisopettajan pätevyys on tuonut hänelle paljon lisätyökaluja opettajan työhön. Pekka Taskila aloitti...

  • Opinto-ohjaajan työ on palkitsevaa auttamistyötä

    Opinto-ohjaajan työ on palkitsevaa auttamistyötä Haukiputaan OSAOn tuntiopettaja Mika Manninen ohjaa autoalan opiskelijoita. Kymmenisen vuotta opettajan töitä tehnyt Mika pätevöityi ammatilliseksi opettajaksi kuusi vuotta sitten ja nyt hän...