Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus

Toimitko jo opettajana, mutta haluaisit vielä kehittää itseäsi ohjaajana? Hae meille opinto-ohjaajankoulutukseen. Koulutuksesta saat kelpoisuuden opinto-ohjauksen tehtäviin eri kouluasteille. Seuraava haku Ouluun on 5.-21.1.2021.

Ammatiksi ohjaus?

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus on 60 opintopisteen laajuinen jatkokoulutus opettajille. Ammatilliset opinto-ohjaajat voivat toimia ammatillisten oppilaitosten, aikuisoppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opinto-ohjauksen ja uraohjauksen tehtävissä. Koulutus antaa kelpoisuuden myös peruskoulun ja lukion opinto-ohjauksen tehtäviin.

Opinnot on suunniteltu 1,5 vuodelle, mutta opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti ja valmistuminen on mahdollista oman aikataulun mukaan. Opetuspäiviä on keskimäärin kaksi arkipäivää kuukaudessa. Opetus toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksena. Opintoihin sisältyy etäjaksoja, jonka aikana työskennellään itsenäisesti ja pienryhmässä. Koulutukseen sisältyvät harjoittelut toteutetaan etäjaksojen aikana.

Opinto-ohjaajankoulutus edellyttää sitoutumista ja varautumista aikataulullisesti osaamisen kehittämiseen ja sen osoittamiseen. Koulutuksen pedagogisina periaatteina ovat työelämäläheisyys, osaamisperusteisuus ja kehittävä ote ohjaukseen. Opintojen tavoitteena on, että opiskelija oppii kehittämään omaa toimintaansa ja ohjauksen käytäntöjä kokonaisvaltaisesti. Koulutuksessa hyödynnetään myös koulutusteknologian tarjoamia mahdollisuuksia.

Voit hakea opinto-ohjaajankoulutukseen, jos sinulla on ammatillisten tai yhteisten opintojen opettajan kelpoisuus (A 986/1998).

Opinto-ohjaajankoulutusta järjestetään Oulussa joka toinen vuosi. Osa ammatillisista opettajakorkeakouluista järjestää koulutusta joka vuosi.

Opinto-ohjaajankoulutuksen opintoryhmän aikataulu 2019 (pdf)

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat.

Lue opinto-ohjaajaopiskelijoiden kokemuksia