Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus

Toimitko jo opettajana, mutta haluaisit vielä kehittää itseäsi ohjaajana? Hae meille ammatilliseen opinto-ohjaajankoulutukseen. Koulutuksesta saat kelpoisuuden opinto-ohjauksen tehtäviin eri kouluasteille. Haku Oulun ammatillisen opettajakorkeakoulun opinto-ohjaajankoulutukseen on joka toinen vuosi. 

Ammatiksi ohjaus?

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus on 60 opintopisteen laajuinen jatkokoulutus opettajille. Ammatilliset opinto-ohjaajat voivat toimia ammatillisten oppilaitosten, aikuisoppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opinto-ohjauksen ja uraohjauksen tehtävissä. Koulutus antaa kelpoisuuden myös peruskoulun ja lukion opinto-ohjauksen tehtäviin.

Voit hakea opinto-ohjaajankoulutukseen, jos sinulla on ammatillisten tai yhteisten opintojen opettajan kelpoisuus (A 986/1998).

Opinto-ohjaajankoulutusta järjestetään Oulussa joka toinen vuosi. Osa ammatillisista opettajakorkeakouluista järjestää koulutusta joka vuosi.

Monimuotoinen opiskelu Oulussa

Opiskelu on osaamisperusteista. Etenet opinnoissasi itsearvioinnin ja ohjauskeskustelun pohjalta laadittavan henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPSin) mukaan arvioiden, kehittäen ja osoittaen osaamistasi erilaisissa oppimisympäristöissä ja tilanteissa. Koulutus on työelämäläheinen ja siinä on kehittävä ote opinto-ohjaukseen.

Opinnot on suunniteltu 1 vuodelle, mutta opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti ja valmistuminen on mahdollista oman aikataulun mukaan. Opiskelet lähi- ja etäopiskeluna, itsenäisesti ja opintopiirissä työskennellen sekä omassa työssä ja ohjauksen harjoitteluissa. Opinnoissa hyödynnetään monipuolisia oppimisympäristöjä ja -välineitä sekä erilaisia työtapoja.

Opiskelupäivien sisältö muotoutuu opintoryhmän tarpeiden ja opiskelijoiden osaamisperusteisen opintopolun mukaisesti. Opiskelijoiden ohjaus on kiinteä osa opiskeluryhmän työskentelyä. Ohjausmuotoina ovat henkilökohtainen, ryhmä- ja verkko-ohjaus.

Opiskelupäivien työskentelytavat ovat monipuolisia ja osallistavia. Webinaareissa opiskelijat työskentelevät samanaikaisesti verkkoympäristössä. Opiskelupäiviin voi esimerkiksi sisältyä asiantuntijapuheenvuoroja, osaamisen osoittamisia ja ohjausharjoitteita ja -demonstraatioita.

Opiskelu edellyttää verkkotyöskentelyvalmiutta ja tähän soveltuvia välineitä (tietokone, mikrofoni, web-kamera ja hyvin toimiva internetyhteys). Opiskelijalla tulee olla ohjelmistojen asennusoikeus tietokoneelleen.

» Opintoryhmän aikataulu lukuvuodelle 2023–2024 (pdf-tiedosto)

 

Vuonna 2023 ammatilliseen opinto-ohjaajankoulutukseen oli 131 hakijaa

Oamkin ammatillisen opinto-ohjaajankoulutuksen 20 aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä 131 hakijaa, joista ensisijaisia oli 88. Yhtä aloituspaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli 4,4. 

 

Lue opinto-ohjaajaopiskelijoiden kokemuksia

 

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat.

Kiinnostuitko opinto-ohjaajankoulutuksesta?

Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa koulutuksesta ja hakemisesta. Voit halutessasi myös kysyä meiltä lisätietoja tai jättää palautetta tällä lomakkeella.
Markkinointilupa