Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus

Toimitko jo opettajana, mutta haluaisit vielä kehittää itseäsi ohjaajana? Järjestämme opettajankoulutuksen suorittaneille, opinto-ohjaajana toimiville tai näihin tehtäviin aikoville ammatillista opinto-ohjaajankoulutusta. Koulutus antaa kelpoisuuden toimia opinto-ohjaajana eri koulutusmuodoissa. Seuraava haku opinto-ohjaajankoulutukseen on 8. - 29.1.2019. 

Ammatiksi ohjaus?

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus on 60 opintopisteen jatkokoulutus opettajille. Ammatilliset opinto-ohjaajat voivat toimia ammatillisten oppilaitosten, aikuisoppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opinto-ohjauksen ja uraohjauksen tehtävissä. Koulutus antaa kelpoisuuden myös peruskoulun ja lukion opinto-ohjauksen tehtäviin.

Opetus koostuu lähijaksoista ja niiden välissä olevista etäjaksoista, joiden aikana opiskellaan verkossa, itsenäisesti ja opintopiireissä. Opintojen kesto on 1,5 vuotta. Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti ja opinnoista voi valmistua oman aikataulun mukaan. Opinto-ohjaajankoulutus edellyttää sitoutumista ja varautumista aikataulullisesti osaamisen kehittämiseen ja osoittamiseen

Koulutuksen pedagogisina periaatteina ovat työelämäläheisyys, osallistava pedagogiikka ja osaamisperusteisuus. Opintojen tavoitteena on, että opiskelija oppii kehittämään omaa toimintaansa ja ohjauksen käytäntöjä kokonaisvaltaisesti. Koulutuksessa hyödynnetään myös koulutusteknologian tarjoamia mahdollisuuksia. 

Voit hakea opinto-ohjaajan koulutukseen, mikäli olet suorittanut opettajankoulutuksen, toimit opinto-ohjaajana tai aiot hakeutua näihin tehtäviin ja tarvitset jatkokoulutusta.  Lisäksi sinulla on oltava joko ammatillisten tai yhteisten opintojen opettajan kelpoisuus (A 986/1998).

Opinto-ohjaajakoulutusta järjestetään Oulussa joka toinen vuosi. Osa ammatillisista opettajakorkeakouluista järjestää koulutusta joka vuosi.

 

Laajuus ja kesto

60 op

alle 1 - 3 vuotta

Kampus

Kontinkankaan kampus
Kiviharjuntie 4
90220 Oulu
020 611 0220
opiskelijapalvelut.amok@oamk.fi

Hakuaika

8.–29.1.2019

Valintaperusteet »

Kiinnostuitko opinto-ohjaajan koulutuksesta?

Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa koulutuksesta ja hakemisesta. Voit halutessasi myös kysyä meiltä lisätietoja tai jättää palautetta tällä lomakkeella.

  

Artikkelikuva

Rohkeasti uutta oppimaan

OSAOn Kaukovainion liiketalouden yksikön äidinkielen lehtori Tutta Mattila kannustaa hakemaan rohkeasti uutta osaamista.
Artikkelikuva

Opintoja omien osaamistarpeiden pohjalta

Opiskelu työn ohella onnistuu, kun oma halu ja motivaatio ovat kohdillaan.
Artikkelikuva

Osaamista ohjaustyöhön

Anne Jurvakainen lähti opiskelemaan ammatilliseksi opinto-ohjaajaksi, sillä hän halusi kehittää osaamistaan ja kilpailukykyään.

milka neliö.jpg

Sarjaopiskelijasta tuli kolmannen kerran ope

Milka Grekulaa voi hyvällä syyllä tituleerata sarjaopiskelijaksi.

Haku 2019

8. - 29.1.

Hakuaika ammatilliseen opettajankoulutukseen.
Haku päättyy 29.1.
klo 15.

hakkyra_turkoosi_100.png

6.2.

Hakemuksen liitteet toimitettava klo 15 mennessä.

hakkyra_turkoosi_50.png

21.3.

Opiskelijavalinnat julkistetaan.

hakkyra_turkoosi_25.png

4.4.

Opiskelupaikka vastaanotettava klo 15 mennessä.

hakkyra_harmaa.png

1.6.

Opiskeluoikeus alkaa.

4. - 26.1.

Yhteishaku ammatilliseen opettajankoulutukseen. Haku päättyy 26.1. klo 15.

hakkyra_vaaka100.png

2.2.

Hakemuksen liitteet toimitettava klo 15 mennessä.

hakkyra_vaaka50.png

6.4.

Opiskelijavalinnat julkistetaan.

hakkyra_vaaka25.png

20.4.

Opiskelupaikka vastaanotettava klo 15 mennessä.

hakkyra_vaaka25.png

1.6.

Opiskeluoikeus alkaa.