Ammattikorkeakoulututkinnot

Ammattikorkeakoulututkinnot ovat käytännönläheisiä korkeakoulututkintoja, joiden laajuus on 210–270 opintopistettä ja kesto 3,5–4,5 vuotta. Ammattikorkeakoulututkintoja on tarjolla sekä päivä- että monimuotototeutuksena. Monimuotototeutus sopii usein työn ohessa opiskeluun, sillä opetusjärjestelyissä hyödynnetään päiväopetuksen lisäksi verkko-, ilta- ja viikonloppuopetusta. 

Todistusvalinnan tulokset on julkaistu 27.5. Voit tarkistaa oman opiskelijavalintatilanteesi kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun.

Todistusvalinnassa ei käytetä varasijavalintaa. Tämä tarkoittaa sitä, ettei todistusvalinnassa voi tulla hyväksytyksi 15.7. jälkeen. Tähän saakka vapautuvia aloituspaikkoja kuitenkin täytetään varasijojen mukaisesti.

Todistusvalinnassa hyväksyttyjen alimmat pistemäärät (pdf)

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään kesäkuussa kaksivaiheisena. Ensimmäisen vaiheen koe järjestetään 4.6. digitaalisena etäkokeena. Toisen vaiheen koe järjestetään 23.–25.6. ammattikorkeakoulujen kampuksilla eri puolilla maata. Lue tiedote sekä kysymyksiä ja vastauksia aiheeseen liittyen.