kuvakorkeus: 400

AMK-opinnot lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville

Oulun ammattikorkeakoulu tarjoaa useita vaihtoehtoja tehdä korkeakouluopintoja jo toisen asteen aikana!  Voit tutustua sinua kiinnostavaan alaan tekemällä yksittäisiä kursseja tai isompia opintokokonaisuuksia. Jos tulet myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi, voidaan suorittamasi opinnot hyväksilukea tutkintoon. Suurin osa opinnoista on maksuttomia ja ne toteutetaan avoimen AMKin kautta. Tutustu tarjontaamme ja tule kokeilemaan, miltä opiskelu Suomen yhteisöllisimmässä korkeakoulussa on! #luotaitseesi

Miksi kannattaa tehdä korkeakouluopintoja toisen asteen aikana?

 • Tutustut alaan, joka sinua kiinnostaa. 
 • Voit myös testata eri aloja ja etsiä näin sinua kiinnostavan opiskelualan.
 • Pääset kokeilemaan, millaista opiskelu korkeakoulussa on ja mitä taitoja se vaatii.
 • Voit sisällyttää opinnot tulevaan korkeakoulututkintoosi ja nopeuttaa valmistumistasi.

Miten toimin?

 • Tutustu kurssin sisältöön ja lue opintojaksojen kurssikuvaukset ennen ilmoittautumista.
 • Selvitä opinto-ohjaajasi kanssa, saatko sisällytettyä opinnot osaksi lukion/ammatillisen perustutkinnon opintojasi.
 • Ilmoittaudu opintoihin avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Opintojakson tai opintokokonaisuuden tiedoissa on ilmoittautumislinkki (linkit tulevat näkyviin ilmoittautumisajan alkaessa). Ilmoittautuminen on sitova. Jos sinulla on teknisiä ongelmia tai järjestelmä ei toimi, kokeile ensin vaihtaa selainta. Jos selaimen vaihto ei auta, olethan yhteydessä Helpdeskiin, 0294 483 124, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Toisen asteen opiskelijoille suunnatut opinnot 

Informaatioteknologia

Oamk Highway -malli laajenee syksyllä 2021 informaatioteknologian koulutuksiimme. 

Voit varmistaa opiskelupaikan seuraavista tutkinto-ohjelmista opiskelemalla Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä sekä toisen asteen koulutuksen:

Tietotekniikka

Pakolliset kurssit (10 op)

Valitse yksi alla olevista kursseista

Tietojenkäsittely

Voit vapaasti valita alla olevista kolme kurssia (yhteensä 15 op).

Huom! Monimuoto-opetus tietojenkäsittelyn opinnoissa tarkoittaa, että opetusta on sekä lähiopetuksena että verkossa ilta-aikaan. Projektit tapahtuvat ryhmätyönä ja osaa opinnoista voi edistää myös itsenäisesti.

Informaatioteknologian Oamk Highwayssa ovat mukana kaikki Oulun lukiot, Haapaveden, Haapajärven, Haukiputaan, Iin, Kalajoen, Kempeleen, Kuusamon, Muhoksen, Nivalan, Oulaisten, Oulunsalon, Paltamon, Pyhäjoen, Pyhäjärven,  Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen, Simon, Suomussalmen ja Utajärven lukio. Ammatillisista oppilaitoksista mukana ovat Koulutuskuntayhtymä OSAO, Koulutuskeskus Brahe, Kainuun ammattiopisto KAO, Länsi-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymä Luksia sekä Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU.  

Lue lisää: Oamk Highway

Kulttuuri

Liiketalous

Luonnonvara-ala

Lukiolaiset ja ammatillista perustutkintoa opiskelevat voivat varmistaa luonnonvara-alan opiskelupaikan Oulun ammattikorkeakoulusta vuodesta 2021 lähtien, sillä olemme laajentaneet uuden ”kiihdytyskaistan” eli Oamk Highway -mallin luonnonvara-alalle. Oamk Highwayssä on kyse siitä, että toisen asteen opiskelijalle luvataan opiskelupaikka Oamkin luonnonvara-alan tutkinto-ohjelmasta, jos hän suorittaa opiskeluaikanaan Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä sekä toisen asteen koulutuksen.  

Luonnonvara-alan pilotissa ovat mukana Koulutuskuntayhtymä OSAO, Koulutuskeskus Brahe, Kainuun ammattiopisto KAO, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU sekä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedu. 

Oamk Highway -opinnot (15 op):

Opinnot voi suorittaa milloin vain toisen asteen opintojen aikana. Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Opiskelija ilmoittautuu Oamk Highway -opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Opiskelupaikka on otettava vastaan kahden vuoden sisällä siitä, kun toisen asteen tutkinto on suoritettu. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Lue lisää: Oamk Highway

Sosiaali- ja terveysala

Tekniikka

Aloitimme syksyllä 2020 uudenlaisen yhteistyön, jossa toisen asteen opiskelijalle luvataan opiskelupaikka tekniikan yksikössämme, jos hän suorittaa opiskeluaikanaan Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä sekä toisen asteen koulutuksen. Tekniikan Oamk Highwayssa ovat mukana kaikki Oulun lukiot, Haapaveden, Haapajärven, Haukiputaan, Iin, Kalajoen, Kempeleen, Kuusamon, Muhoksen, Nivalan, Oulaisten, Oulunsalon, Paltamon, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen, Simon, Suomussalmen ja Utajärven lukio. Ammatillisista oppilaitoksista mukana ovat Koulutuskuntayhtymä OSAO, Koulutuskeskus Brahe, Kainuun ammattiopisto KAO, Länsi-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymä Luksia sekä Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU. 

Oamk Highway -opinnot (15 op):

Pakolliset kurssit (10 op)

 • Tekniikan matematiikka 1, (5 op), 1.9.2021–27.5.2022
  • Suositellaan aloittamaan tällä kurssilla.
  • Toisen asteen opettaja opettaa kurssin.
 • Tekniikan fysiikka 1, (5 op), 1.9.2021 –27.5.2022
  • Verkkototeutus (Oamk toteuttaa).

Alakohtainen kurssi (5 op), valitse yksi verkkokurssi (Oamk toteuttaa)

Opinnot voi suorittaa milloin vain toisen asteen opintojen aikana. Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia.
Suorittamalla toisen asteen koulutuksen ja Oamk Highway –opinnot, opiskelijalle luvataan opiskelupaikka jostakin seuraavista/seuraavissa tekniikan tutkinto-ohjelmissa:

 • Insinööri (AMK), Konetekniikka
 • Insinööri (AMK), Talotekniikka
 • Insinööri (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka
 • Insinööri (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka
 • Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
 • Rakennusmestari (AMK), Rakennusalan työnjohto 

Opiskelupaikka on otettava vastaan kahden vuoden sisällä, kun toisen asteen tutkinto on suoritettu. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Lue lisää: Oamk Highway