sivuid: 695

Syksyn 2020 yhteishaun AMK-valintakoe

AMK-valintakoe järjestetään Oulun ammattikorkeakoulussa 26.–29.10.2020. Valintakokeeseen ei lähetetä valintakoekutsua. Mikäli olet valinnut hakuvaiheessa valintakokeen suorituspaikaksi Oulun ammattikorkeakoulun, löydät tältä sivulta lisätietoja käytännön asioista. 

Huomioithan, että voit suorittaa valintakokeen vain siinä paikassa ja sinä aikana, mihin olet ilmoittautunut. Jos saavut väärään aikaan tai paikkaan, sinua ei voida päästää suorittamaan valintakoetta. Voit tarkistaa valitsemasi suorituspaikan ja -ajan omalta hakemukseltasi kirjautumalla Opintopolku-palveluun.

Valintakokeen suorituspaikka ja ilmoittautuminen

Oulun ammattikorkeakoulussa valintakoe järjestetään Linnanmaan kampuksella osoitteessa Yliopistokatu 9, 90570 Oulu. Ohjaus valintakoetiloihin tapahtuu Oamkin pääovelta C (pallon vierestä) ja ovelta C5 (kartta). 

Ohjeita kokeeseen saapuville

 • Tulet saamaan viikolla 43 sähköpostitse ja tekstiviestitse tunnisteen (QR-koodin), jossa on ilmoitettu koeaika ja koepaikka, sisäänkäyntiovi ja koetila. Muista tarkistaa myös roskapostisi. Linkin tunnisteeseen löydät myös hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta viikolta 43 alkaen.
 • Varaudu esittämään saamasi QR-koodi puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna valintakoetilaisuudessa.
 • Ota mukaasi oma tietokone ja voimassa oleva virallinen henkilöllisyystodistus. Ilman niitä et voi osallistua amk-valintakokeeseen
 • THL:n suosituksen mukaisesti pyydämme ottamaan mukaan oman suu-nenäsuojaimen matkan ja jonotuksen ajaksi.
 • Hakijat muodostavat Linnanmaan kampuksen C ja C5 -ovien ulkopuolelle jonot, joissa tulee huomioida turvavälit toiseen jonottajaan. Hakijat ohjataan omaan koetilaan.
 • Valvoja tarkistaa hakijan henkilöllisyyden koetilan ovella. Henkilöllisyyden tarkistamista varten hakijan oma suu-nenäsuojain on poistettava. Kaikille hakijoille jaetaan uusi suu-nenäsuojain henkilöllisyyden tarkistamisen jälkeen.

Luethan etukäteen huolellisesti valintakokeeseen liittyvät ohjeet sivulta https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/

Turvallisuus

Amk-valintakoe toteutetaan turvallisesti THL:n ohjeita ja suosituksia noudattaen.

 • Et voi tulla kokeeseen sairaana tai flunssaoireisena.
 • Huolehdithan turvaväleistä saapuessasi kokeeseen ja kokeen aikana.
 • Hakijat otetaan porrastetusti koetiloihin.
 • Koetiloihin sijoitetaan hakijoita väljästi. Luokissa on huomioitu vähintään yhden (1) metrin turvaväli toisiin hakijoihin.
 • Tiloissamme tehostetaan siivousta koepäivien ajaksi.
 • Hakijoille jaetaan suu-nenäsuojain henkilöllisyyden tarkistamisen jälkeen. Halutessasi voit ottaa oman suu-nenäsuojaimen mukaasi, mutta se täytyy riisua henkilöllisyyttä tarkistettaessa.
 • Huolehdithan käsihygieniasta. Käsidesiä on saatavilla kampuksella.

Valintakokeen sisältö, kesto ja pisteytys

Valintakokeen sisällöstä, kestosta ja pisteytyksestä kerrotaan ammattikorkeakoulujen yhteisellä Ammattikorkeakouluun.fi –sivustolla

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Luethan Ammattikorkeakouluun.fi -sivun ohjeet yksilöllisistä järjestelyistä.

Oulun ammattikorkeakoulu ei myönnä AMK-valintakokeeseen erityisiä rauhallisia koetiloja, sillä kaikissa koetiloissa hakijat istuvat normaalia väljemmin. Myöskään riskiryhmiin kuuluville ei myönnetä erillisiä koetiloja, sillä hakijat sijoitetaan luokkiin väljästi, huomioiden vähintään yhden (1) metrin turvaväli. Lisäksi kaikille hakijoille tarjotaan suu-nenäsuojain ja kaikessa toiminnassa otetaan huomioon viranomaisten antamat turvallisuussuositukset.

Saapuminen Linnanmaan kampukselle

Linnanmaan kampus (Yliopistokatu 9, 90570 Oulu) sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Oulun keskustasta pohjoiseen.

Linnanmaan kampuksella on hyvin rajallinen määrä pysäköintitilaa. Valintakokeeseen tulijoiden kannattaa välttää omalla autolla tulemista tai varata reilusti aikaa auton pysäköimiseksi etäämmälle kampuksesta.

Reitit ja aikataulut löytyvät osoitteesta www.oulunjoukkoliikenne.fi

Ravintolapalvelut 

Linnanmaan kampuksen ravintolapalvelut ovat avoinna.  

Yhteystiedot

Hakijapalvelut

Oulun Ammattikorkeakoulu

Yliopistokatu 9

90570 OULU

puh. 010 192 000

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.