Musiikkipedagogi (AMK), päivätoteutus

Taulukko: Tutkinto-ohjelman kuvaus
Tutkinto Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike Musiikkipedagogi (AMK)
Laajuus/kesto 240 op / 4 vuotta
Tutkinto-ohjelma Musiikkipedagogin tutkinto-ohjelma
Aloituspaikat 30, joista vähintään 24 ensikertalaisille
Opetusjärjestelyt Opiskelu tapahtuu lähi- ja verkko-opintoina. Opinnot edellyttävät opiskelijalta sitoutumista ja aktiivista itsenäistä työskentelyä. 
Kampus Linnanmaan kampus
Yliopistokatu 9, 90570 Oulu
Hakuaika 15.–30.3.2023 klo 15.00
Koulutus alkaa Elokuu 2023
Dokumentit

Ennakkotehtävä
Valintakoeopas

Opiskelijan tietokoneen vaatimukset

Valintaperusteet

Aloituspaikoista 80 % on varattu ensikertalaisille. Ensikertalaiseksi katsotaan hakija, joka ei ole aiemmin suorittanut korkeakoulututkintoa tai ei ole vastaanottanut korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa syksyllä 2014 alkaneeseen koulutukseen tai tämän jälkeen.

Pohjakoulutusvaatimus 

Hakukelpoisuudesta ammattikorkeakouluihin on säädetty ammattikorkeakoululaissa 932/2014. Hakukelpoisuuden ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin antavat: 

 • suomalaisen lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto
 • International Baccalaureate -tutkinto (IB) tai IB-lukion oppimäärä, jonka lisäksi suoritettu IB-kokeissa vähintään 6 ainetta
 • European Baccalaureate -tutkinto (EB)
 • Reifeprüfung (RP) tai Deutsches Internationales Abitur -tutkinto (DIA)
 • 120 opintoviikon tai 180 osaamispisteen laajuinen suomalainen ammatillinen perustutkinto tai sitä vastaava aiempi vähintään 80 opintoviikon laajuinen suomalainen ammatillinen tutkinto
 • suomalainen opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto
 • näyttötutkintona suoritettu suomalainen ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto tai niitä vastaava aikaisempi tutkinto
 • ulkomainen koulutus, joka asianomaisessa maassa antaa hakukelpoisuuden korkeakouluopintoihin
 • korkeakoulututkinto.

Mikäli hakijan suorittama pohjakoulutus on vielä kesken hakuvaiheessa, tulee se olla suoritettuna niin, että suoritettu tutkinto on tarkistettavissa tietokannoista tai todistusjäljennöksistä viimeistään 14.7.2023.

Ennakkotehtävä ja valintakoe

Opiskelijavalinta koostuu kahdesta vaiheesta. Ensimmäinen vaihe sisältää karsivan ennakkotehtävän, joka on palautettava 6.4.2023 klo 15 mennessä. Ennakkotehtävä sisältää perustietolomakkeen tehtävineen, joilla kartoitetaan hakijan musiikillista taustaa, tietoisuutta Oamkin musiikkipedagogin koulutuksesta ja musiikkipedagogin työtehtävistä sekä motivaatiota. Ennakkotehtävä arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Ennakkotehtävä ei vaikuta toisen vaiheen eli varsinaisen valintakokeen pistemäärään, mutta valintakokeen haastattelu perustuu osittain hakijan ennakkotehtävässä antamiin vastauksiin. 

Ennakkotehtävä

Kaikki ennakkotehtävän hyväksytysti palauttaneet hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintakokeisiin, jotka järjestetään 15.–24.5.2023. Valintakokeella mitataan hakijan koulutettavuutta, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, motivaatiota sekä soveltuvuutta.

Valintakokeen osat ovat:

 • instrumentti-/pääaineen koe
 • haastattelu
 • musiikinteorian ja säveltapailun koe.

Instrumentti-/pääaineen koe sekä musiikinteorian ja säveltapailun koe järjestetään lähitoteutuksena Linnanmaan kampuksella ja haastattelu etänä.

Hyväksytyn valintakokeen yhteispistemäärän tulee olla vähintään 50 pistettä (max 100 pistettä). Kaikki valintakokeen osat on suoritettava hyväksytysti. Valintakokeessa esitettävän ohjelman tulee vastata Oulun ammattikorkeakoulun musiikkipedagogikoulutuksen valintakoeoppaan mukaisia vaatimuksia. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen valintakokeen perusteella ja Kulttuurialan yksikön resurssit huomioon ottaen.

Lisätietoa valintakokeista, kuten valintakokeen osien kuvaus, arviointikriteerit ja tarkka pisteytys, kerrotaan musiikkipedagogikoulutuksen valintakoeoppaassa.

 

Hakuohjeet

Hakuohjeet yhteishaussa hakemiseen löydät täältä

 

Yhteystiedot

Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista

Hakijapalvelut
puh. 029 448 9002
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja opetusjärjestelyistä

Mikkonen Janne
Lehtori, musiikki
050 4521621
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Tai hae henkilöä nimellä tai tehtävänimikkeellä:
Yksikönjohtaja, Musiikki ja Tanssi
050 3082924