Oamk Highway – tie lukiosta tai ammatillisesta oppilaitoksesta Oamkiin

Varmista opiskelupaikkasi Oulun ammattikorkeakoulussa jo lukiossa tai opiskellessasi ammatillista tutkintoa! Olemme aloittaneet uudenlaisen yhteistyön, jossa toisen asteen opiskelijalle luvataan opiskelupaikka tekniikasta tai luonnonvara-alalta, jos hän suorittaa opiskeluaikanaan Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä sekä toisen asteen koulutuksen. 

Opinnot voi suorittaa milloin vain toisen asteen opintojen aikana ja ne ovat opiskelijalle maksuttomia. Opiskelupaikkaa tulee hakea kahden vuoden sisällä, kun toisen asteen tutkinto on suoritettu. Suorittamasi opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa valmistumistasi. Oamk Highway -opiskelijana haet tutkinto-opiskelijaksi erillisessä haussa.

Oamk Highway -opinnoille voi ilmoittautua jälleen 16.8.2021 lähtien.

Tekniikka

Oamk Highway -opinnot (15 op):

Pakolliset kurssit (10 op)

  • Tekniikan matematiikka 1, (5 op), 1.9.2021–27.5.2022
    • Suositellaan aloittamaan tällä kurssilla.
    • Toisen asteen opettaja opettaa kurssin.
  • Tekniikan fysiikka 1, (5 op), 1.9.2021 –27.5.2022
    • Verkkototeutus (Oamk toteuttaa).

Alakohtainen kurssi (5 op), valitse yksi verkkokurssi (Oamk toteuttaa)

Opiskelupaikka tekniikan tutkinto-ohjelmasta

Suorittamalla toisen asteen koulutuksen ja Oamk Highway –opinnot, opiskelijalle luvataan opiskelupaikka jostakin seuraavista/seuraavissa tekniikan tutkinto-ohjelmissa:

Opiskelupaikkaa tulee hakea kahden vuoden sisällä, kun toisen asteen tutkinto on suoritettu. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Opiskelija ilmoittautuu Oamk Highway –opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun kautta.

Tekniikan Oamk Highwayssa ovat mukana kaikki Oulun lukiot, Haapaveden, Haapajärven, Haukiputaan, Iin, Kalajoen, Kempeleen, Kuusamon, Muhoksen, Nivalan, Oulaisten, Oulunsalon, Paltamon, Pyhäjärven,  Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen, Simon, Suomussalmen ja Utajärven lukio. Ammatillisista oppilaitoksista mukana ovat Koulutuskuntayhtymä OSAO, Koulutuskeskus Brahe sekä Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU.  

Ilmoittaudu tekniikan Oamk Highwayhin tästä

 Ville Niskanen suoritti toisen asteen opintojensa aikana Oulun ammattikorkeakoulun Highway-opinnot ja varmisti samalla itselleen jatko-opiskelupaikan tekniikan alalta. Opinnot antoivat Villelle myös hyviä eväitä tulevia ammattikorkeakouluopintoja varten.

Lue Villen tarina

Luonnonvara-ala


Pilotissa ovat mukana Koulutuskuntayhtymä OSAOn, Koulutuskeskus Brahen, Kainuun ammattiopisto KAOn, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDUn sekä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedun luonnonvara-alan koulutukset.

Oamk Highway -opinnot (15 op):

Kaikki opinnot voi suorittaa verkossa. 

Suorittamalla toisen asteen koulutuksen ja Oamk Highway –opinnot, opiskelijalle luvataan opiskelupaikka luonnonvara-alan tutkinto-ohjelmasta: agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot. Opiskelupaikkaa tulee hakea kahden vuoden sisällä, kun toisen asteen tutkinto on suoritettu. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Opiskelija ilmoittautuu Oamk Highway –opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun kautta.

Ilmoittaudu luonnonvara-alan Oamk Highwayhin tästä

Usein kysytyt kysymykset

 

Voiko kursseihin ilmoittautua milloin vaan?

Kursseihin voi ilmoittautua milloin vain toisen asteen opintojen aikana. Suorituksia voi tehdä jokaisessa kurssissa ilmoitettujen aikarajojen puitteissa.

Milloin Highway -opinnot on mahdollista suorittaa?

Opinnot voi suorittaa toisen asteen opintojen aikana.

Milloin tutkinto-opiskelupaikkaa on haettava?

Opiskelupaikkaa tulee hakea:

Oamk Highwayn erillishaussa syksyllä: opinnot alkavat keväällä.

Oamk Highwayn erillishaussa keväällä: opinnot alkavat syksyllä.

Ensimmäisen vuoden poissaolo on mahdollista vain lakisääteisestä syystä.

Menetänkö ensikertalaisen paikan yhteishaussa, jos otan opiskelupaikan vastaan?

Menetät. Et ole enää tämän jälkeen ensikertalainen.

Saanko Highway -opinnoissa suoritetut opinnot hyväksiluettua opiskelujen alkaessa?

Kyllä saat. Tekniikan Highwayn kurssit hyväksiluetaan mihin tahansa tekniikan tutkinto-ohjelmaan. Vastaavasti luonnonvara-alan Highway kurssit hyväksiluetaan luonnonvara-alan tutkinto-ohjelmassa.

Missä vaiheessa toisen asteen koulutus ja Highway-opinnot tulee olla suoritettuna, jotta voi hakea?

Pohjakoulutus ja Highway -opintokokonaisuus tulee olla suoritettuna:

Syksyn 2021 haussa: viimeistään 31.12.2021.

Kevään 2022 haussa: viimeistään 15.6.2022.

Henkilö valmistuu ylioppilaaksi keväällä 2022 ja suorittaa saman kevään aikana myös Highway-opinnot hyväksytysti. Hän ei hae erillishaussa Oamkiin keväällä 2022 vaan hakee jonnekin muualle ja ottaa vastaan opiskelupaikan. Jos hän toteaa vastaanottamansa opiskelupaikan vääräksi, voiko hän hakea keväällä 2023 erillishaussa Oamkiin? Voidaanko hänet valita keväällä 2023 erillishaun kautta Highway-opintojen perusteella?

Hakija voi hakea ja tulla valituksi Oamk Highwayn erillishaussa keväällä 2023, vaikka hän olisi vastaanottanut toisen korkeakoulupaikan aiemmin kevään 2022 yhteishaussa. Yhden korkeakoulupaikan säännöksen mukaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

Olen suorittanut kaikki Highwayhin kuuluvat opintojaksot. Miten toimin seuraavaksi?

Jos olet suorittanut vaaditun pohjakoulutuksen ja Oamk Highway -opintokokonaisuuden, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Oamk Highway erillishaussa.

Syksyn 2021 haku: Haussa mukana luonnonvara-ala. Vaadittu pohjakoulutus ja Oamk Highway -opintokokonaisuus tulee olla suoritettuna 31.12.2021 mennessä.

Kevään 2022 haku: Haussa mukana luonnonvara-ala ja tekniikka. Vaadittu pohjakoulutus ja Oamk Highway -opintokokonaisuus tulee olla suoritettuna 15.6.2022 mennessä.

Haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Huomaathan, että Oamk Highway -opiskelijana haet tutkinto-opiskelijaksi Oamk Highwayn erillishaussa. Halutessasi voit hakea myös yhteishaussa, mutta silloin opiskelupaikka ei ole varmistettu, kuten Oamk Highway erillishaussa. Yhteishaussa hakiessasi osallistut tavalliseen yhteishaun valintatapoihin.