Syksyn 2019 yhteishaun AMK-valintakoe

AMK-valintakoe järjestetään 29.10.–1.11.2019. Valintakokeeseen ei lähetetä valintakoekutsua. Mikäli olet valinnut hakuvaiheessa valintakokeen suorituspaikaksi Oulun ammattikorkeakoulun, löydät tältä sivulta lisätietoja käytännön asioista. Huomioithan, että voit suorittaa valintakokeen vain siinä paikassa ja sinä aikana, mihin olet ilmoittautunut. Jos saavut väärään aikaan tai paikkaan, sinua ei voida päästää suorittamaan valintakoetta. Voit tarkistaa valitsemasi suorituspaikan ja -ajan omalta hakemukseltasi kirjautumalla Opintopolku-palveluun.

Valintakokeen suorituspaikka ja ilmoittautuminen

Oulun ammattikorkeakoulussa valintakoe järjestetään Kotkantien kampuksella osoitteessa Kotkantie 1, 90250 Oulu. Ohjaus valintakoetiloihin ala-aulasta.

 • Aamupäivän valintakoetilaisuus
  • Ole paikalla klo 8.00, jolloin ilmoittautuminen valintakoetilaisuuteen alkaa. AMK-valintakoe alkaa klo 9.00.
 • Iltapäivän valintakoetilaisuus
  • Ole paikalla klo 13.00, jolloin ilmoittautuminen valintakoetilaisuuteen alkaa. AMK-valintakoe alkaa klo 14.00.

Jos myöhästyt valintakokeesta, sinua ei enää päästetä suorittamaan valintakoetta. 

Ota mukaan valintakokeeseen

 • QR-tunniste
 • voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus
 • kannettava tietokone ja virtajohto 
 • halutessasi langallinen hiiri (langattomia laitteita ei voi tuoda valintakoetilaan)
 • kynä

Henkilöllisyystodistuksen tai kannettavan tietokoneen puuttuminen estävät valintakokeen suorittamisen. Valintakoetta ei voi tehdä matkapuhelimella tai tabletilla. 

Lisätietoja QR-tunnisteesta, hyväksyttävistä henkilöllisyystodistuksista sekä kannettavan tietokoneen laitteistovaatimuksista kerrotaan ammattikorkeakoulujen yhteisellä Ammattikorkeakouluun.fi –sivustolla 

Valintakokeessa kielletyt laitteet

Valintakoetilaan ei saa tuoda langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntäviä laitteita. Kiellettyjä ovat esimerkiksi Bluetooth-yhteyksiä käyttävät:

 • älykellot
 • aktiivisuusrannekkeet
 • hiiret
 • näppäimistöt

AMK-valintakokeessa laskinta käytetään ainoastaan tekniikan alaan kuuluvassa matemaattis-luonnontieteellisten taitojen osiossa, jossa hakijan käytössä on koejärjestelmän laskin. Oman laskimen käyttö on kielletty. Muissa valintakokeen osioissa laskimen käyttö ei ole sallittua.

Matkapuhelinten tulee olla suljettuna koko valintakokeen ajan.

Valintakokeen sisältö, kesto ja pisteytys

Valintakokeen sisällöstä, kestosta ja pisteytyksestä kerrotaan ammattikorkeakoulujen yhteisellä Ammattikorkeakouluun.fi –sivustolla

Saapuminen Kotkantien kampukselle

Kotkantien kampus (Kotkantie 1, 90250 Oulu) sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Oulun keskustasta. Rautatie- ja linja-autoasemilta matkaa on noin 2,5 km. 

Kotkantien kampuksella on hyvin rajallinen määrä pysäköintitilaa. Valintakokeeseen tulijoiden kannattaa välttää omalla autolla tulemista tai varata reilusti aikaa auton pysäköimiseksi etäämmälle kampuksesta.

Kampukselle pääsee lukuisilla Oulun joukkoliikenteen linjoilla: 1, 2, 20, 20K, 22, 23, 35 ja 35K. Kampusta lähinnä olevat bussipysäkit ovat Kotkantien oppilaitokset E, Kotkantien oppilaitokset P ja Kultatie E. Reitit ja aikataulut löytyvät osoitteessta www.oulunjoukkoliikenne.fi

Ravintolapalvelut 

Kotkantien kampuksella toimii Amican ravintola Kotkanpoika & Kultturelli. Valintakokeeseen osallistuja voi ostaa lounaan hintaan 5,81 €. Ravintolasta on ostettavissa myös juotavaa ja pikkupurtavaa. Ravintolan aukioloajat sekä lounaslistan löydät täältä.