Tanssinopettaja (AMK), päivätoteutus

Taulukko: Tutkinto-ohjelman kuvaus
Tutkinto Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike Tanssinopettaja (AMK)
Laajuus/kesto 240 op / 4 vuotta
Tutkinto-ohjelma Tanssinopettajan tutkinto-ohjelma
Aloituspaikat 17, joista vähintään 14 ensikertalaisille
Opetusjärjestelyt Opiskelu tapahtuu pääasiassa päivisin, jolloin myös lähiopintoja on eniten. Opintoja voi olla myös iltaisin tai viikonloppuisin.
Kampus Linnanmaan kampus
Yliopistokatu 9, 90570 Oulu
Hakuaika 15.–30.3.2023 klo 15.00 
Koulutus alkaa Elokuu 2023
Dokumentit Valintakoeopas

Valintaperusteet


Aloituspaikoista 80 % on varattu ensikertalaisille. Ensikertalaiseksi katsotaan hakija, joka ei ole aiemmin suorittanut korkeakoulututkintoa tai ei ole vastaanottanut korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa syksyllä 2014 alkaneeseen koulutukseen tai tämän jälkeen.

Pohjakoulutusvaatimus 

Hakukelpoisuudesta ammattikorkeakouluihin on säädetty ammattikorkeakoululaissa 932/2014. Hakukelpoisuuden ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin antavat: 

 • suomalaisen lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto
 • International Baccalaureate -tutkinto (IB) tai IB-lukion oppimäärä, jonka lisäksi suoritettu IB-kokeissa vähintään 6 ainetta
 • European Baccalaureate -tutkinto (EB)
 • Reifeprüfung (RP) tai Deutsches Internationales Abitur -tutkinto (DIA)
 • 120 opintoviikon tai 180 osaamispisteen laajuinen suomalainen ammatillinen perustutkinto tai sitä vastaava aiempi vähintään 80 opintoviikon laajuinen suomalainen ammatillinen tutkinto
 • suomalainen opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto
 • näyttötutkintona suoritettu suomalainen ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto tai niitä vastaava aikaisempi tutkinto
 • ulkomainen koulutus, joka asianomaisessa maassa antaa hakukelpoisuuden korkeakouluopintoihin
 • korkeakoulututkinto.

Mikäli hakijan suorittama pohjakoulutus on vielä kesken hakuvaiheessa, tulee se olla suoritettuna niin, että suoritettu tutkinto on tarkistettavissa tietokannoista tai todistusjäljennöksistä viimeistään 14.7.2023.

Ennakkotehtävät ja valintakoe

Tutustu huolellisesti tällä sivulla sekä tanssinopettajan tutkinto-ohjelman valintakoeoppaassa kerrottuihin tietoihin ennakkotehtävistä ja valintakokeesta.

Tanssinopettajan tutkinto-ohjelman opiskelijavalintaan sisältyy kaksi ennakkotehtävää:

 • portfolion laatiminen
 • opetustuokion valmisteleminen.

Portfolion laatiminen ja opetustuokion valmisteleminen

Portfolio-ennakkotehtävän palautus on edellytys valintakokeeseen osallistumiselle. Portfolio-ennakkotehtävä palautetaan 6.4.2023 klo 15.00 mennessä osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Hakija valmistelee opetustuokion, jonka pitää valintakokeissa, mikäli on edennyt opetustuokio-osioon asti.

Valintakoe

Valintakoe järjestetään 23.–25.5.2023 Oulussa, Linnanmaan kampuksella osoitteessa Yliopistonkatu 9, 90570 Oulu. Aikataulusta tiedotetaan tarkemmin hakijan yhteishaussa ilmoittamaan sähköpostiin. Ensimmäinen valintakoepäivä alkaa ilmoittautumisella klo 8:00. Ilmoittautumisen yhteydessä hakijan henkilöllisyys tarkistetaan.

Valintakokeeseen varustaudutaan tanssimiseen sopivilla ihonmyötäisillä vaatteilla ja tarkoituksenmukaisilla jalkineilla. Valintakokeessa on useita osioita. Jokaisesta valintakokeen osiosta hakijan on saatava vähintään kunkin osion alin hyväksyttävä pistemäärä. Osioiden alimmat hyväksytyt pistemäärät löytyvät Oamkin tanssinopettajan tutkinto-ohjelman valintakoeoppaasta.

Opiskelijavalinta suoritetaan valintakokeen perusteella. Valintakokeen enimmäispistemäärä on yhteensä 100 pistettä ja valintakokeesta on saatava vähintään 50 % enimmäispistemäärästä (50 pistettä). Valintakoe järjestetään ja hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen Kulttuurialan yksikön ja tanssinopettajan tutkinto-ohjelman resurssit ja hakijan osaaminen huomioon ottaen. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan. Vain Oulun ammattikorkeakoulussa suoritettu valintakoe hyväksytään.

 

Hakuohjeet

Hakuohjeet yhteishaussa hakemiseen löydät täältä

 

Yhteystiedot

Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista

puh. 029 448 9002
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja opetusjärjestelyistä


Tai hae henkilöä nimellä tai tehtävänimikkeellä:
Tutkintovastaava, Lehtori, Musiikki ja Tanssi
050 3765597