Tradenomi (AMK), liiketalous

Liiketalouden asiantuntijoita tarvitaan työelämässä aina. Oamkin tradenomikoulutus tarjoaa monta erilaista polkua josta voit valita juuri oman mielenkiintosi ja urasuunnitelmasi mukaisen kokonaisuuden. Tervetuloa opiskelemaan liiketalouden tradenomiksi Oulun ammattikorkeakouluun!


Jokainen yritys ja organisaatio tarvitsee menestyäkseen liiketalouden osaamista.  Liiketalouden tradenomina sinusta voi tulla huippumyyjä, finanssivelho, kirjanpitoguru, henkilöstöekspertti tai yrittäjänero. Kun löydät oman juttusi ja osaamispolkusi, loppu on sinusta itsestäsi kiinni. Me autamme sinua matkallasi!

Yhteisöllisyys ja verkostoituminen liiketalouden opinnoissa

Oamkissa et jää yksin, sillä opiskelijat työskentelevät usein tiimeissä. Tiimityöskentelyssä pääset kehittämään omia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojasi, jotka ovat arvokas taito työelämässä. Opintojesi aikana verkostoidut alueen yrityksiin, ja moni opiskelija löytää työpaikkansa jo opiskeluprojektien ja -harjoittelujen aikana.

Tärkein arvomme Oamkissa on yhteisöllisyys. Opiskelijatutorit järjestävät mukavaa yhteistoimintaa ja auttavat sinua käytännön asioissa. Opettajatuutorit taas auttavat opintojen valintaan ja etenemiseen liittyvissä asioissa. Pääset jokaisena opiskeluvuotena henkilökohtaiseen tuutorikeskusteluun, jossa voit tuutoriopettajan kanssa käydä läpi omia opiskelu- ja urasuunnitelmiasi. Jos opintosi polkevat paikallaan tai koet muita haasteita, opinto-ohjaajat ja -psykologit auttavat sinua.

Oamkin monipuolinen opintotarjonta

Jos et ole vielä löytänyt tulevaa unelmatyötäsi, älä huolestu. Oamkin liiketalouden opinnoissa pääset kokeilemaan monenlaisia asioita. Voit suorittaa kauppiasyrittäjyysopintoja, kehittää omaa liikeideaasi tai opiskella opiskelijayritys Trapestissa. Opiskelet niitä asioita, jotka sinua innostavat. Valmistuessasi sinulla on tutkinto, joka vie sinut unelmiesi työuralle. Opintoja on tarjolla ympäri vuoden, joten voit urakoida halutessasi tutkinnon tavoiteaikaa nopeammin.

Jos olet jo työelämässä, voit tehdä monia projekteja nykyisessä työpaikassasi ja kehittää osaamistasi työtehtävissä eteenpäin.

Päivä- vai monimuoto-opinnot?

Jos valitset opiskelumuodoksi päiväopinnot, koostuvat arkipäiväsi lähiopetuksesta sekä opiskelijatiimien projekteista. Lähopetustunnit sijoittuvat yleensä kello 8–16 väliselle ajalle. Valinnaiset opinnot voivat sijoittua myös ilta-aikaan.

Jos valintasi on monimuoto-opiskelu, opinnot sijoittuvat arki-iltoihin (esimiestyön osaamispolku, alkaa syksyllä) tai perjantai-iltapäiviin ja arki-iltoihin (taloushallinnon osaamispolku, alkaa keväällä).

Monimuoto-opiskelussa lähiopetusta on vähemmän. Opiskelu edellyttää sinulta oman ajankäyttösi johtamista sekä kykyä omaksua asioita itsenäisesti opiskelemalla. Monimuotoryhmien opintojen sijoittuminen kannattaa varmistaa jokaisella hakukierroksella erikseen, sillä ne voivat vaihdella ryhmäkohtaisesti.

Liiketalouden opintojen sisältö 

Ensimmäisen vuoden aikana opiskelet perusopinnot, joiden aikana saat kattavan katsauksen liiketalouden ilmiöihin. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana teet oman henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) ammattiopintoja varten, jotka alkavat toisena opiskeluvuotena. Osaamispolkuina on tarjolla

 • esimiestyö ja henkilöstöosaaminen
 • markkinointi ja myynti
 • taloushallinto.

Tammikuussa aloittaville ryhmille osaamispolku on määritelty valmiiksi: päiväryhmälle markkinointi ja myynti, monimuotoryhmälle taloushallinto.

Osaamispolkuihin on koottu ajankohtainen ydinosaaminen. Niiden aikana pääset tekemään projekteja yrityksille, joita toteutetaan jopa yhteistyöyritystemme tiloissa ja heidän laitteillaan. Tavoitteemme on, että valmistuessasi Oamkista sinulla on nykyaikainen osaaminen, jota työpaikat arvostavat.

Harjoittelu liiketalouden opinnoissa

Opinnot sisältävät 30 op käytännön harjoittelua. Yleisharjoittelu (10 op) on työskentelyä liiketalouden perustehtävissä ja ammattiharjoittelussa (20 op) pääset soveltamaan ammattiopinnoissa oppimiasi tietoja käytännön työtehtävissä.

Laajan kumppaniverkostomme ansiosta harjoittelupaikkoja on paljon tarjolla opiskelijaintrassa. Oulun alueella on paljon isoja ja pieniä yrityksiä ja organisaatioita, jotka arvostavat opiskelijoidemme osaamista ja tarjoavat harjoittelupaikkoja.

Kansainvälisyys ja vaihto-opiskelu liiketaloudessa

Kielitaito, uudet kaverit, luottamus omiin kykyihin. Tällaisia palautteita antavat kansainvälisessä vaihdossa käyneet opiskelijamme. Vaihtokohteita on ympäri maailmaa ja ainoa haasteesi on valita juuri sinua kiinnostava kohde. Tai ehkäpä lähdet suorittamaan ammattiharjoittelun ulkomaille? Meillä et jää unelmiesi kanssa yksin, vaan olemme sinun apunasi, kun suunnittelet ulkomaille lähtöä.

Liiketalouden tradenomin ammatit ja työtehtävät

Tradenomit työllistyvät monipuolisesti kaupan, markkinoinnin ja elinkeinoelämän tehtäviin. Tehtävänimikkeitä voivat olla esimerkiksi:

 • markkinointi-assistentti
 • myyntineuvottelija
 • ostaja
 • finanssiasiantuntija
 • sijoitusneuvoja
 • pankkitoimihenkilö
 • vakuutusvirkailija
 • henkilöstöassistentti
 • kirjanpitäjä
 • palkanlaskija
 • taloussihteeri.

Valmistuttuasi tradenomiksi voit toimia myös yrittäjänä eri toimialoilla.

Tradenomin jatko-opiskelumahdollisuudet

Tradenomina voit jatkaa tradenomin ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) johtavaan koulutukseen, kun sinulla on 2 vuotta työkokemusta alalta. Voit myös hakea yliopistojen kauppakorkeakoulujen maisteriohjelmiin.

Avoin ammattikorkeakoulu

Voit suorittaa alemman ammattikorkeakoulun opintoja myös Avoimessa ammattikorkeakoulussa. Lisätietoja Avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista.

Liiketalouden opiskelijatarinoita