Tradenomi (AMK), Terwa-akatemia

Kiinnostaako yrittäjäksi ryhtyminen? Terwa-akatemia on moderni tapa suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto Oulussa. Perusopintojen jälkeen opiskelijoista muodostetaan tiimit, jotka perustavat tiimiyrityksen 2,5 vuodeksi. Hankittua teoriatietoa sovelletaan käytäntöön tekemällä projekteja, joissa tiimiyritysten on mahdollisuus ansaita rahaa. Yrittäjyyden matkalla kohdataan haasteita ja onnistumisia. Opinnoissa korostuu luovuus ja innovatiivisuus, liiketoimintaosaaminen, yhdessä yrittäminen ja itsensä johtamisen taidot. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa yrittäjäkokemusta tai omaa liikeideaa. Tervetuloa opiskelemaan liiketalouden tradenomiksi Oulun ammattikorkeakouluun!


Tutkinto antaa sinulle taidot liiketoiminnan luomiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen sekä hyvät yrittäjävalmiudet.  Opit tiimiyrityksessä digitaalista liiketoimintaa, yritystoiminnan kokonaisuuden sekä eri osa-alueiden kehittämistä: liiketoimintaidean ja –mallin jatkokehittämistä, tuotteistusta, myyntiä, markkinointia, talouden hallintaa ja johtamista. Opintojesi aikana pääset kehittämään työelämässä tarvittavaa osaamista kuten tiimityötaitoja, kehittämisosaamista, oma-aloitteisuutta, itsenäistä tiedonhankintaa, työelämäosaamista, yhteistyö- ja organisointitaitoja.

Terwan aikana luot paljon uusia yhteistyöverkostoja, joista on hyötyä tulevaisuudessa. Terwa-akatemiassa kasvaa tulevan polven yrittäjiä ja tiimityöskentelyn osaajia. Terwa-akatemia on toiminut Oulun ammattikorkeakoulussa vuodesta 2015 lähtien. 

Terwa-akatemiassa pääset itse vaikuttamaan omaan opiskeluusi. Tästä opiskelumallista saat juuri niin paljon irti, kun olet itse valmis panostamaan. Tässä opiskelumallissa pääosassa on moderni oppimiskokemus ja aina uusin tieto bisneksestä. 

 

Oppiminen yhdessä yrittämällä on parasta elämässä. Oulussa tätä parasta löytyy Terwa-akatemiasta.

Veijo Hämäläinen, Tampereen Proakatemian entinen päävalmentaja

Haluatko oppia asiat käytännössä ja haluaisit tienata opintopisteiden lisäksi rahaa?

Terwa-akatemiassa opiskelu tapahtuu tiimeissä, joissa pääset kokeilemaan turvallisessa ympäristössä eri yritysideoita. Kehittyminen kohti unelmiasi tapahtuu käytännön tekemisen kautta oikeiden projektien parissa. Valmistuttuasi sinulla on todella hyvät lähtökohdat perustaa oma yrityksesi opintojen aikana saamiesi tietojen ja kontaktien avulla. Tästä opiskelumallista saat juuri niin paljon irti, kuin olet itse valmis panostamaan. Kun tavoitteesi on enemmän kuin pelkkä tutkinto, on Terwa-akatemia sinun juttusi!

Käytännössä oppiminen

Terwa-akatemiassa suoritat ensimmäisen vuoden perusopinnot yhdessä muiden liiketalouden opiskelijoiden kanssa, jonka jälkeen siirryt akatemian opintoihin.  Varsinaiset Terwa-akatemia opinnot kestävät siis  2,5 vuotta. Laadit yhdessä valmentajan kanssa tavoitteisiisi perustuvan oppimissopimuksen ja henkilökohtaisen opetussuunnitelman.

Käytännön osaamista hankit tiimiyrityksessä toteutettavissa projekteissa. Tiimit ideoivat omat projektinsa tai hankkivat projektit toimeksiantajilta. Tiimit neuvottelevat sopimukset ja tekevät hinnoittelut yhdessä asiakkaan kanssa.

Käytännön oppimisen perusajatuksena on learning by doing -menetelmät, joiden avulla uudet opitut asiat saadaan testattua nopeasti käytännössä. Opinnoissa sinulla on erinomainen mahdollisuus verkostoitua yritysmaailman ihmisten kanssa ja hyödyntää sitä myös opintojensi jälkeen.

Tiimiyritykseen tehtävä työ sekä projektit toimivat tutkintoon liittyvänä harjoitteluna.

Teoriaosaaminen

Opiskelussa käytännön kokemuksen tukena kulkee teoriaoppiminen. Akatemian opiskelijat määrittävät opintojensa aikana omaa opintopolkuaan kohti ammattilaisuutta. Akatemiassa ei ole perinteisiä luentoja, vaan teoriaosaaminen hankitaan ammattikirjallisuutta lukemalla sekä asiantuntijaseminaareihin osallistumalla.

Voit opinnoissa keskittyä myyntiin, johtamiseen ja markkinointiin tai kansainväliseen liiketoimintaan, kirjanpitoon ja yhteisöviestintään. Valinta on sinun.

Opintopolkujen tukena toimii pienryhmäopiskelu tuvissa, jotka keskittyvät kulloinkin valitun aihepiirin ympärille. Tuvissa kehitetään yhdessä lisää tietoa ja kuunnellaan oppeja vierailevilta asiantuntijoilta ja ammattilaisilta.

Tiimioppiminen 

Tiimioppiminen muodostaa akatemiaopintojen punaisen langan. Tiimien osaamista kehitetään kaksi kertaa viikkossa pidettävissä Paja-istunnoissa.

Pajoissa tiimit suunnittelevat, kehittävät, toteuttavat sekä opettelevat uusia asioita dialogikeskustelun avulla. Dialogissa opitaan uutta sekä jaetaan opittuja asioita ja kokemuksia. Näin saadaan esiin myös paljon tärkeää hiljaista tietoa.

Tiimien valmentajat seuraavat pajoja sekä haastavat ja kannustavat tiimejä oppimaan lisää sekä havainnoimaan kokonaisuuksia.  


Myynti & Markkinointi

Markkinointisuunnitelmakampanjat, asiakas- ja työtyytyväisyyskyselyt, tutkimukset, sisällöntuotanto, ständimyynti, sissimarkkinointi, sosiaalinen media, promootiot


Verkkosivut & palvelut

Verkkosivut
Ylläpito
Sisällöntuotanto
Sosiaalisen median palvelut


Tapahtumatuotanto

Virkistyspäivät
Asiakastilaisuudet
Ohjelmapalvelut
Seminaarit
Messut
Erilaiset tilaisuudet


AV-tuotanto

Animaatiot, kuvankäsittely, mainokset, posterit, käyntikortit, valokuvaus, videot, sivuntaitto, 3D-mallinnus, editointi


Taloushallinto

Kirjanpito, palkanlaskenta, tilinpäätökset, veroilmoitukset, verosuunnittelu, perustamisasiakirjat, konsultointi


Kulttuuripalvelut

Musiikki
Tanssi
Viestintä

Kansainvälisyys ja vaihto-opiskelu liiketaloudessa

Kielitaito, uudet kaverit, luottamus omiin kykyihin. Tällaisia palautteita antavat kansainvälisessä vaihdossa käyneet opiskelijamme. Vaihtokohteita on ympäri maailmaa ja ainoa haasteesi on valita juuri sinua kiinnostava kohde. Tai ehkäpä lähdet suorittamaan ammattiharjoittelun ulkomaille? Meillä et jää unelmiesi kanssa yksin, vaan olemme sinun apunasi, kun suunnittelet ulkomaille lähtöä.

Tradenomin jatko-opiskelumahdollisuudet

Tradenomina voit jatkaa Tradenomi (YAMK) -tutkintoon, kun sinulla on 2 vuotta työkokemusta alalta. Voit myös hakea yliopistojen kauppakorkeakoulujen maisteriohjelmiin.

Avoin ammattikorkeakoulu

Voit suorittaa alemman ammattikorkeakoulun opintoja myös Avoimessa ammattikorkeakoulussa. Lisätietoja Avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista.

Lue opiskelijoiden tarinoita

  • Terwa-akatemia ponnahduslautana oman yrityksen perustamiseen

    Terwa-akatemia ponnahduslautana oman yrityksen perustamiseen Peetu Ahokas on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulun Terwa-akatemiasta ja pyörittää nyt omaa yritystä. Hänen mielestään Terwa-akatemia tarjoaa opiskelijoille parhaat mahdollisuudet...

Terwa-akatemian opiskelijan vastine OSAKOn kannanottoon Oamkin opetuksen tasosta

Terwa-akatemian henkilökuvia: Mari Kukkonen

Terwa-akatemian henkilökuvia: Tuomas Kärkimaa

Terwa-akatemian henkilökuvia: Linnea Rantakokko

Terwa-akatemian henkilökuvia: Mikko Seurujärvi

Oamk-podcast: Terwa-akatemiassa yhdistetään opinnot ja yrittäjyys

Podcastin kuuntelu sivulla tallentaa selaimeesi Spotifyn markkinointiin liittyviä evästeitä.

 

 

Tiimit

Osuuskunta Projektiaitta

Olemme innokkuudella ja määrätietoisella asenteella hioutunut osuuskunta.

Meidän tiimimme koostuu energisistä ja onnistumiseen pyrkivistä tyypeistä. Yhteishenki ja luottamus ovat vahvuutemme, minkä ansiosta jokaiseen ongelmaan löytyy paras mahdollinen ratkaisu. Tiimissämme on 19 ainutlaatuista jäsentä, joiden henkilökohtainen osaaminen kulminoituu koko tiimin yhteiseksi pääomaksi. Luomme ympärillemme mahtavaa ilmapiiriä lämminhenkisellä ja tehokkaalla toiminnalla.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Osuuskunta Pahki

Osuuskunta Pahki on OAMK:n Terwa-akatemian opiskelijoista koostuva tiimiyritys. Oululainen Pahki on aloittanut toimintansa syksyllä 2021. Osuuskuntamme on innovatiivinen, nykyaikainen sekä nuorekas, jonka vuoksi meiltä löytyy paljon erilaista osaamista.

Linkedin: osuuskunta-pahki
Instagram: pahkiosk

Osuuskunta Räiskyvä

Osuuskunta Räiskyvä on loistavalla asenteella varustettu 15 hengen tiimi, jota ohjaa vahva yhteenkuuluvuuden tunne sekä halu menestyä. Tiimimme jokaisella jäsenellä on omat vahvuutensa, jotka valjastetaan koko osuuskunnan käyttöön. Jäseniltämme löytyy laajasti osaamista eri aloilta ja vastaamme haasteisiin innokkuudella ja ahkeruudella!


Facebook: OsuuskuntaRaiskyva
Instagram: osuuskuntaraiskyva

Osuuskunta Rähee

Osuuskunta Rähee on 16 henkilöstä koostuva tiimiyritys, jossa jokaisen vahvuudet tuodaan koko tiimin eduksi. Tiimissämme jokaisen näkökulma on rikkaus ja yhdessä olemme vahva tiimi.!


Facebook: Rähee osk
Instagram: raheeosk

Osuuskunta Wulu

Osuuskunta Wulu on 12 henkinen tiimi, jolta ei ahkeruutta puutu. Tiimimme vahvuuksiin kuuluu monipuolinen osaaminen eri aloilta. Wulun jäseniä yhdistää motivaatio ja aktiivisuus. Olemme kaikki tekeviä persoonia ja pyrimmekin tekemään kaikki projektimme kunnialla ja intohimolla!


Facebook: OsuuskuntaWulu
Instagram: osuuskuntawulu

Sosiaalinen media