Avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjonta

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit ylläpitää omaa ammattitaitoasi ja osaamistasi tai opiskella tutkintoihin sisältyviä opintojaksoja etukäteen.

yamk_panoraama.jpg

Avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjonta koostuu yksittäisistä opintojaksoista, laajemmista opintokokonaisuuksista sekä polkuopinnoista. Yksittäisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia suorittamalla voit lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista tai opiskella oman kiinnostuksen, harrastuneisuuden ja yleissivistyksen vuoksi. Polkuopinnot ovat juuri sinua varten, mikäli tavoitteenasi on tutkinnon suorittaminen myöhemmin.

Alla eriteltynä yksittäisten opintojaksojen, opintokokonaisuuksien ja polkuopintojen sekä ylempien ammattikorkeakouluopintojen avoimen opetustarjonta. Mikäli et löydä tarjonnastamme sinua kiinnostavia opintoja, voit tiedustella vapaita opiskelupaikkoja osoitteesta avoin@oamk.fi. Kerrothan viestissäsi mahdollisimman tarkasti, mistä opinnoista olet kiinnostunut. Opintojaksoja voit etsiä opinto-oppaastamme

Syksyn opetustarjontamme ja lukuvuoden 2019-2020 polkuopinnot julkaistaan näillä sivuilla  kesäkuussa juhannukseen mennessä. Ilmoittautuminen syksyllä alkaviin opintoihin, joihin opiskelijat valitaan valintakokeen tai ennakkotehtävän kautta, alkaa kesäkuussa tarjonnan julkaisun jälkeen. Ilmoittautuminen yksittäisille opintojaksoille ja niihin polkuopintoihin, joihin opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, alkaa heinä-elokuun vaihteessa. Tarkat ilmoittautumisajat ja ohjeet löytyvät  näiltä sivuilta kesäkuussa. 

Ilmoittautuminen on poikkeuksellisesti jo käynnissä seuraaviin syksyllä alkaviin opintokokonaisuuksiin:

Ensihoidon polkuopinnot sairaanhoitajille (ei aiempaa ensihoidon työkokemusta)
ProKuntoutus -monialaisen ja asiakaslähtöisen kuntoutuksen palvelukokonaisuus
LAB-opinnot

Tähtäimessä tutkinto?

Polkuopinnot sisältävät pääsääntöisesti ensimmäisen lukuvuoden opinnot ja opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoidemme kanssa samassa opetusryhmässä. Polkuopinnot suoritettuasi voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun erillishaussa. Mikäli pääset tutkinto-opiskelijaksi, suorittamasi avoimen amkin opinnot hyväksiluetaan ja pääset jatkamaan opintojasi suoraan toiselle lukuvuodelle. Polkuopinnot katsotaan päätoimiseksi opiskeluksi, joten punnitsethan etukäteen mahdollisuutesi päätoimiseen opiskeluun. Mikäli olet TE-toimiston asiakas, selvitäthän tarvittaessa TE-toimistosta avoimen ammattikorkeakoulun opintojen vaikutuksen työttömyysturvaasi.

Mikäli tavoitteenasi on hakeutua myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun erillishaun kautta, tutustuthan yleisiin valintaperusteisiin ja mahdollisiin tutkinto-ohjelmakohtaisiin valintakriteereihin. Polkuopinnot on suunniteltu niin, että mikäli aloitat polkuopinnot syksyllä 2018, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen amkin erillishaussa keväällä 2019. 

Muut opiskelumahdollisuudet avoimessa

Sivuiltamme löytyvän opetustarjonnan lisäksi voit osallistua myös mille tahansa opetussuunnitelmamme opintojaksolle, jos sille on vapaita paikkoja. Voit hakea sinua kiinnostavia opintoja opinto-oppaan opintojaksohaun kautta ja lähettää kyselyä opintojaksoista osoitteeseen avoin@oamk.fi. Avoimen yhteyshenkilöltä saat tarkemmat tiedot vapaista opiskelupaikoista ja opintojaksojen toteutusajoista. Erillisryhmiä lukuun ottamatta avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat opiskelevat samoissa ryhmissä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Huomaathan, että sinun tulee täyttää mahdolliset opintojaksokuvauksessa mainitut esitietovaatimukset ja sinulla on oltava riittävä kielitaito.

Järjestämme opintoja kuudella alalla noin 40 koulutuksessa. Tarjoamme opintoja päivisin ja iltaisin sekä verkko- tai monimuoto-opintoina. 

Lukuvuotemme muodostuu jaksoista, joiden kesto on yhteensä 40 viikkoa. Lisätietoa jaksotuksesta saat aikatauluistamme tai yhteyshenkilöltämme. Avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin on mahdollista tulla mukaan aina uuden jakson käynnistyessä. Lisäksi järjestämme opintoja kesällä.