Avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjonta

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit ylläpitää omaa ammattitaitoasi ja osaamistasi tai opiskella tutkintoihin sisältyviä opintojaksoja etukäteen.

yamk_panoraama.jpg

Avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjonta koostuu yksittäisistä opintojaksoista, laajemmista opintokokonaisuuksista sekä polkuopinnoista. Yksittäisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia suorittamalla voit lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista tai opiskella oman kiinnostuksen, harrastuneisuuden ja yleissivistyksen vuoksi. 

Tähtäimessä tutkinto?

Polkuopinnot ovat juuri sinua varten, mikäli tavoitteenasi on tutkinnon suorittaminen myöhemmin. Polkuopinnot sisältävät pääsääntöisesti ensimmäisen lukuvuoden opinnot ja opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoidemme kanssa samassa opetusryhmässä. Polkuopinnot suoritettuasi voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun erillishaussa. Mikäli pääset tutkinto-opiskelijaksi, suorittamasi avoimen amkin opinnot hyväksiluetaan ja pääset jatkamaan opintojasi suoraan toiselle lukuvuodelle. Polkuopinnot katsotaan päätoimiseksi opiskeluksi, joten punnitsethan etukäteen mahdollisuutesi päätoimiseen opiskeluun. Mikäli olet TE-toimiston asiakas, selvitäthän tarvittaessa TE-toimistosta avoimen ammattikorkeakoulun opintojen vaikutuksen työttömyysturvaasi.

Mikäli tavoitteenasi on hakeutua myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun erillishaun kautta, tutustuthan yleisiin valintaperusteisiin ja mahdollisiin tutkinto-ohjelmakohtaisiin valintakriteereihin. Polkuopinnot on suunniteltu niin, että mikäli aloitat polkuopinnot syksyllä 2018, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen amkin erillishaussa keväällä 2019. 

Alta löydät markkinoidun opetustarjontamme ja lisäksi voit hakea sinua kiinnostavia opintoja opinto-oppaan opintojaksohaun kautta. Lukuvuotemme muodostuu jaksoista, joiden kesto on yhteensä 40 viikkoa. Lisätietoa jaksotuksesta saat aikatauluistamme tai yhteyshenkilöltämme. Avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin on mahdollista tulla mukaan aina uuden jakson käynnistyessä. Lisäksi järjestämme opintoja kesällä.

Avoimen opetustarjonta

 Alla eriteltynä yksittäisten opintojaksojen, opintokokonaisuuksien ja polkuopintojen sekä ylempien ammattikorkeakouluopintojen avoimen opetustarjonta.

Muut opiskelumahdollisuudet avoimessa

Voit osallistua myös mille tahansa opintojaksolle, jos siinä on vapaita paikkoja. 

Järjestämme opintoja kuudella alalla noin 40 koulutuksessa. Tarjoamme opintoja päivisin ja iltaisin sekä verkko- tai monimuoto-opintoina.

Erillisryhmiä lukuun ottamatta opiskelet samoissa ryhmissä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Huomaathan, että sinun tulee täyttää opintojen edellyttämät vaatimukset ja sinulla on oltava riittävä kielitaito. Jos haluat opiskella muita opintoja, ota yhteyttä kampuksen yhteyshenkilöön. Häneltä saat tiedon vapaista paikoista ja opetuksen aikatauluista. Ota yhteyttä ennen lukuvuoden alkua, niin saat tietää, milloin haluamiasi opintoja järjestetään. Huomaathan, että jokin tietty opintojakso saattaa alkaa vain kerran tai kahdesti lukuvuodessa eikä laikkia opintojaksoja järjestetä joka lukuvuosi. Pääsääntöisesti et voi aloittaa opintojasi kesken opintojakson emmekä voi huomioida myöhästyneitä ilmoittautumisia.