Avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjonta

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit ylläpitää omaa ammattitaitoasi ja osaamistasi tai opiskella tutkintoihin sisältyviä opintojaksoja etukäteen.

yamk_panoraama.jpg

Avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjonta koostuu yksittäisistä opintojaksoista, laajemmista opintokokonaisuuksista sekä polkuopinnoista. Yksittäisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia suorittamalla voit lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista tai opiskella oman kiinnostuksen, harrastuneisuuden ja yleissivistyksen vuoksi. Polkuopinnot ovat juuri sinua varten, mikäli tavoitteenasi on tutkinnon suorittaminen myöhemmin.

Alla eriteltynä yksittäisten opintojaksojen, opintokokonaisuuksien ja polkuopintojen sekä ylempien ammattikorkeakouluopintojen avoimen opetustarjonta.

Ilmoittautuminen kevään 2019 LAB-opintoihin on alkanut 15.9.2018. Muille kevään 2019 opinnoille ilmoittautumiset alkavat pe 9.11.2018 (klo 10.00 sosiaali- ja terveysalan amk-opinnot ja klo 12.00 muiden alojen opinnot ja kaikkien alojen master-opinnot).

Tähtäimessä tutkinto?

Polkuopinnot sisältävät pääsääntöisesti ensimmäisen lukuvuoden opinnot ja opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoidemme kanssa samassa opetusryhmässä. Polkuopinnot suoritettuasi voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun erillishaussa. Mikäli pääset tutkinto-opiskelijaksi, suorittamasi avoimen amkin opinnot hyväksiluetaan ja pääset jatkamaan opintojasi suoraan toiselle lukuvuodelle. Polkuopinnot katsotaan päätoimiseksi opiskeluksi, joten punnitsethan etukäteen mahdollisuutesi päätoimiseen opiskeluun. Mikäli olet TE-toimiston asiakas, selvitäthän tarvittaessa TE-toimistosta avoimen ammattikorkeakoulun opintojen vaikutuksen työttömyysturvaasi.

Mikäli tavoitteenasi on hakeutua myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun erillishaun kautta, tutustuthan yleisiin valintaperusteisiin ja mahdollisiin tutkinto-ohjelmakohtaisiin valintakriteereihin. Polkuopinnot on suunniteltu niin, että mikäli aloitat polkuopinnot syksyllä 2018, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen amkin erillishaussa keväällä 2019. 

Muut opiskelumahdollisuudet avoimessa

Sivuiltamme löytyvän opetustarjonnan lisäksi voit osallistua myös mille tahansa opetussuunnitelmamme opintojaksolle, jos sille on vapaita paikkoja. Voit hakea sinua kiinnostavia opintoja opinto-oppaan opintojaksohaun kautta ja lähettää kyselyä opintojaksoista osoitteeseen avoin@oamk.fi. Avoimen yhteyshenkilöltä saat tarkemmat tiedot vapaista opiskelupaikoista ja opintojaksojen toteutusajoista. Erillisryhmiä lukuun ottamatta avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat opiskelevat samoissa ryhmissä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Huomaathan, että sinun tulee täyttää mahdolliset opintojaksokuvauksessa mainitut esitietovaatimukset ja sinulla on oltava riittävä kielitaito.

Järjestämme opintoja kuudella alalla noin 40 koulutuksessa. Tarjoamme opintoja päivisin ja iltaisin sekä verkko- tai monimuoto-opintoina. 

Lukuvuotemme muodostuu jaksoista, joiden kesto on yhteensä 40 viikkoa. Lisätietoa jaksotuksesta saat aikatauluistamme tai yhteyshenkilöltämme. Avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin on mahdollista tulla mukaan aina uuden jakson käynnistyessä. Lisäksi järjestämme opintoja kesällä.