kuvakorkeus: 400

Avoin ammattikorkeakoulu

Meillä voit opiskella iästäsi ja pohjakoulutuksestasi riippumatta. Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa ammattikorkeakoulu- ja ylemmän ammattikorkeakoulututkintojemme opintoja. Avoimessa opiskelet samoja opintojaksoja kuin tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Jos myöhemmin opiskelet tutkintoa, voit esittää avoimessa suorittamiasi opintoja hyväksiluettavaksi.

Yksi opintopiste avoimessa ammattikorkeakoulussa maksaa 15 euroa. Koko lukuvuoden voit opiskella 300 euron lukuvuosimaksulla. Opintosi voit aloittaa ympäri vuoden ilmoittautumisajat huomioiden. 

Avoimen ammattikorkeakoulun opintokokonaisuudet ja polkuopinnot

 

Ajankohtaista

Avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjonta

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit ylläpitää omaa ammattitaitoasi ja osaamistasi tai opiskella tutkintoihin sisältyviä opintojaksoja etukäteen. Avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjonta koostuu yksittäisistä opintojaksoista, laajemmista opintokokonaisuuksista sekä polkuopinnoista. Yksittäisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia suorittamalla voit lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista tai opiskella oman kiinnostuksen, harrastuneisuuden ja yleissivistyksen vuoksi. Polkuopinnot ovat juuri sinua varten, mikäli tavoitteenasi on tutkinnon suorittaminen myöhemmin. 

Muut opiskelumahdollisuudet avoimessa

Jos et löydä tarjonnastamme sinua kiinnostavia opintoja, voit tiedustella vapaita opiskelupaikkoja osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kerrothan viestissäsi mahdollisimman tarkasti, mistä opinnoista olet kiinnostunut. Opintojaksoja voit etsiä opinto-oppaastamme. Avoimen yhteyshenkilöltä saat tarkemmat tiedot vapaista opiskelupaikoista ja opintojaksojen toteutusajoista. Erillisryhmiä lukuun ottamatta avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat opiskelevat samoissa ryhmissä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Huomaathan, että sinun tulee täyttää mahdolliset opintojaksokuvauksessa mainitut esitietovaatimukset ja sinulla on oltava riittävä kielitaito.

Tähtäimessä tutkinto? Opiskele polkuopinnot!

Polkuopinnot sisältävät pääsääntöisesti ensimmäisen lukuvuoden opinnot ja opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoidemme kanssa samassa opetusryhmässä. Polkuopinnot suoritettuasi voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun erillishaussa. Mikäli pääset tutkinto-opiskelijaksi, suorittamasi avoimen amkin opinnot hyväksiluetaan ja pääset jatkamaan opintojasi suoraan toiselle lukuvuodelle. Polkuopinnot katsotaan päätoimiseksi opiskeluksi, joten punnitsethan etukäteen mahdollisuutesi päätoimiseen opiskeluun. Päätoimisten polkuopintojen aikana et ole oikeutettu työttömyysetuuteen. Sen sijaan sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella tuettuna (yli 25-vuotiaat). Mikäli olet TE-toimiston asiakas, selvitäthän tarvittaessa TE-toimistosta avoimen ammattikorkeakoulun opintojen vaikutuksen työttömyysturvaasi. 

Mikäli tavoitteenasi on hakeutua myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun väylähaun kautta, tutustuthan yleisiin valintaperusteisiin ja mahdollisiin tutkinto-ohjelmakohtaisiin valintakriteereihin. Polkuopinnot on suunniteltu niin, että mikäli aloitat polkuopinnot syksyllä 2021, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen amkin väylähaussa keväällä 2022.

Ilmoittautuminen ja hinnat

Ilmoittautuminen yksittäisille opintojaksoille: 

  • Opinnoille ilmoittaudutaan erillisellä ilmoittautumislomakkeella, jonka löydät kunkin yksittäisen opintojakson sivulta. Opetustarjonta.
  • Tutustu huolellisesti opintojakson tietoihin ja klikkaa "Ilmoittaudu" -painiketta. Täytä ilmoittautumislomakkeelle omat henkilötietosi ja seuraa järjestelmän ohjeita.
  • Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin ilmoittautumisen onnistumisesta.
  • Mikäli opintojakso on sinulle maksullinen, saat sähköpostiisi maksulinkin, joka on voimassa 24 tuntia linkin lähettämisestä. Mikäli ilmoittaudut useammalle kuin yhdelle opintojaksolle ja maksat opintopistemukaisen maksun kustakin opintojaksosta, saat maksulinkin jokaisesta opintojaksosta erikseen.
  • Kun olet maksanut maksun, saat sähköpostitse ohjeet opintojesi aloittamiseen. 

Jos haluat suorittaa muita kuin sivuillamme esiteltyjä opintoja, tiedustele niitä avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilöltämme Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Ilmoittautuminen polkuopintoihin: Polkuopintoihin ilmoittaudutaan avoimen ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Opintokokonaisuuden tiedoissa on ilmoittautumislinkki (linkit tulevat näkyviin ilmoittautumisajan alkaessa). 

  • Täytä henkilötietolomake, jos et ole jo aiemmin rekisteröitynyt.
  • Kirjaudu ilmoittautumisjärjestelmään.
  • Valitse polkuopintokokonaisuus, jolle haluat ilmoittautua.

Et voi ilmoittautua opintoihin, jos sinulla on aikaisempia, erääntyneitä avoimen maksuja.

Ilmoittautumisen jälkeen avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilö on sinuun yhteydessä haun etenemisestä ja opintojen aloituksesta.

 

Ilmoittautumisen peruminen on mahdollista tehdä kuluitta ennen opintojakson alkua avoimen amkin yhteyshenkilölle osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Huom! Peruminen tulee tehdä aina avoimen yhteyshenkilölle, esim. opettajalle tehtävä peruminen ei riitä. Opintojen alkamisen jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään avoimen amkin opintomaksu. Huom! Nonstop-opinnoissa ilmoittautuminen on laskutusperuste, eikä opintojen perumista voi tehdä maksutta.

Jos olet Oamkin tutkinto-opiskelija ja haluat suorittaa opintoja, joita et voi sisällyttää tutkintoosi, voit opiskella avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Lisätietoja saat avoimen yhteyshenkilöltä.

Hinnat

Yksi opintopiste maksaa 15 euroa. Vaihtoehtoisesti voit opiskella 300 euron lukuvuosimaksulla ilman opintopisterajoitusta yhden lukuvuoden aikana alkavia opintoja.  Maksu peritään ilmoittautumisten mukaan.

Opintojen rahoitus

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat kustantavat yleensä opintonsa itse. Mikäli tavoitteenasi on ammattitaidon kehittäminen, neuvottele työnantajasi kanssa opintojen kustannuksista ja mahdollisuudesta suorittaa opintoja työaikanasi.

Huomaathan, että opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa ei pääsääntöisesti oikeuta opintotukeen tai muihin päätoimisille tutkinto-opiskelijoille myönnettäviin etuuksiin. Opintukea avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin voi saada tietyin edellytyksin (esim. erillisen arvosanan tai yksittäisen opintokokonaisuuden suorittamiseen, jos olet jo suorittanut korkeakoulututkinnon ja opinnot lisäävät ammatillista kelpoisuuttasi tai saat niillä virkakelpoisuuden.) Oikeudesta opintotukeen saat lisätietoja Kelasta.

Selvitäthän tarvittaessa TE-toimistosta avoimen ammattikorkeakoulun opintojen vaikutuksen työttömyysturvaasi, mikäli tavoitteesi on suorittaa lukuvuoden aikana vähintään 60 opintopisteitä. Työttömän opiskelijan oikeus työttömyyspäivärahaan määräytyy pääsääntöisesti sen mukaan, katsotaanko opiskelu pää- vai sivutoimiseksi. Sivutoiminen opiskelu ei yleensä ole esteenä työttömyyspäivärahan saannille. Työttömyysturvalaissa määritellään sivutoimiseksi sellainen opiskelu, jonka opetussuunnitelman edellyttämä työmäärä on keskimäärin vähemmän kuin 25 tuntia viikossa tai viisi opintopistettä kuukaudessa. 60 opintopisteen laajuiset opinnot lukuvuoden aikana ylittävät sivutoimisen opiskelun rajan. Työttömyyspäivärahaa koskevat asiat ratkaistaan aina paikallisessa TE-toimistossa.

Tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun opintojen perusteella

Voit hakea avoimesta ammattikorkeakoulusta tutkinto-opiskelijaksi suorittamiesi avoimen opintojesi perusteella ilman normaaliin opiskelijavalintaan osallistumista. Ammattikorkeakoulututkintoa varten tarvitset soveltuvia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja vähintään 55 opintopistettä. 60 opintopisteen laajuisiin ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin tarvitset vähintään 20 opintopistettä ja 90 opintopisteen laajuisiin puolestaan 25 opintopistettä vaadittuja avoimen ammattikorkeakoulun suorituksia. Tutustu avoimen ammattikorkeakoulun väylähaun valintaperusteisiin ja hakemiseen.

Tilaa uutiskirje

Haluatko postia sinua kiinnostavista opinnoista? Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tietoa koulutuksistamme ja ilmoittautumisaikojen alkamisesta!

Tilaa uutiskirje