Ilmaisia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja työttömille ja lomautetuille Oulun ammattikorkeakoulussa

Julkaistu: 10.6.2020 klo 07:59 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) tarjoaa lomautetuille ja työttömille maksuttomia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja syyslukukaudella 2020. Avoimen ammattikorkeakoulun syyslukukauden tarjonta julkaistaan 18.6. mennessä, ja ilmoittautumiset alkavat porrastetusti 24.6. alkaen. Normaalisti avoimen opinnoista peritään 15 euroa opintopisteeltä.

– Haluamme tukea ja kannustaa ihmisiä opiskelemaan myös poikkeusaikana, kertoo viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala.

Maksuttomuus koskee syyslukukauden 1.8.–31.12.2020 opintoihin tehtäviä ilmoittautumisia. Tarjolla on yksittäisiä opintojaksoja, opintokokonaisuuksia sekä tutkintokoulutukseen johtavia polkuopintoja. 

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee esittää todiste lomautuksesta tai työttömyydestä. Tarkat ohjeet ja ilmoittautumisajat löytyvät avoimen ammattikorkeakoulun sivuilta oamk.fi/avoin.

Arenen mukaan ilmaisia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja työttömille ja lomautetuille tarjoaa noin 20 ammattikorkeakoulua.

Yrittäjyysopinnot avoimen opintotarjontaan

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelija voi myös osallistua Oamkin ja Oulun yliopiston Avanto-yrittäjyysohjelmaan. Sen avulla opiskelija voi selvittää edullisesti ja joustavasti oman liikeideansa kannattavuutta tai kehittää omaa yritystään.

Yrittäjyysohjelma räätälöidään opiskelijan tarpeiden mukaisesti, ja se voi sisältää esimerkiksi valmennustapaamisia ja työpajoja. Yrittäjyysohjelman laajuus on 3–10 opintopistettä.

Yrittäjyysohjelman opinnot ovat samanhintaisia kuin avoimen ammattikorkeakoulun opinnot eli 15 euroa opintopisteeltä tai 300 euron lukuvuosimaksulla opintopisterajoituksetta. Yrittäjyysohjelmassa tehdyt opinnot ovat hyväksiluettavissa, mikäli opiskelija hakee myöhemmin Oamkin ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijaksi. Lisätietoa yrittäjyysohjelmasta saa osoitteesta avantooulu.fi

Lisätiedot: 

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Suunnittelija Henna Alakulju, 040 141 5731 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.