Kuraattorikoulutus

Kuraattorin kelpoisuusehdot täyttävät sosiaalialan ammattikorkeakouluopinnot (60 op) alkavat keväällä 2024 avoimessa ammattikorkeakoulussa. Hakuaika opintoihin käynnistyy maanantaina 18.9.2023. 

Tule täydentämään opintojasi sosionomin opinnoilla! 

Opinnot koostuvat sosionomitutkintoon kuuluvista lapsiin, nuoriin ja perheisiin suuntaavista sekä koulun sosiaalityön opinnoista. Opinnoilla voit täydentää soveltuvia korkeakoulututkintoja, kuten esimerkiksi yhteisöpedagogin tutkintoa tai kasvatusalaan, kasvatuspsykologiaan tai käyttäytymistieteisiin suuntautuneita tutkintoja kuraattorin kelpoisuusehdot täyttäväksi. Koulukuraattoriksi kelpoinen on henkilö, jolla on edellä mainittujen opintojen lisäksi suoritettuna 60 opintopistettä sosiaalialan korkeakoulututkintoon kuuluvista opinnoista.

Opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot:

Toteutustiedot:

Opintokokonaisuuden teoriaopintojaksot toteutuvat verkko-opintoina vuoden 2024 aikana (kevätlukukausi ja syyslukukausi). Opintoja on mahdollista jatkaa tarvittaessa vielä kevätlukukaudella 2025.Tietyillä opintojaksoilla on mahdollista osallistua pelkkien verkko-opintojen sijaan myös lähiopetukseen paikan päällä kampuksella monimuotoryhmän mukana. Opinnot sisältävät myös 15 op (9 viikon) harjoittelun. Opintojen kokonaiskesto on noin 1–1,5 vuotta.

Opinnot alkavat ma 8.1.2024 klo 16:15-18:00 aloitusinfolla Zoomissa. Infossa käydään läpi muun muassa tärkeitä opintojen sisältöön ja suorittamiseen liittyviä asioita, joten merkitsethän infoajan jo kalenteriisi.

Lukuvuoden aikana verkko-opetuksen on suunniteltu toteutuvan seuraavasti:
Opintojaksot 7T00DC02 Koulun sosiaalityö koulunkäynnin ja opiskelun tukena, 7T00DC04 Nuorisotyö ja nuorisososiaalityö ja 7T00DF02 Kriisit ja traumat toteutuvat sosiaalialan tutkintoryhmän lukujärjestyksen mukaisesti (päivät tarkentuvat myöhemmin). Opetus on keskittynyt tietyille viikoille. Muissa teoriaopintojaksoissa opetus järjestetään tiistaisin ja torstaisin klo 16.15-19:00. Tarkemmat opetuspäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Opintokokonaisuuden hinta:

300€ / vuosi.

Esitietovaatimukset ja ilmoittautuminen:

Esitietovaatimuksena on suoritettu soveltuva kasvatusalan tai käyttäytymistieteisiin suuntautunut (kuten yhteisöpedagogi) korkeakoulututkinto. Tutkintosi soveltuvuudesta voit kysyä koulutuksen yhteyshenkilöiltä, joiden yhteystiedot löydät alta. Opintoihin hyväksyttyjen opiskelijoiden kanssa laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma opintojen alkaessa. 

Ilmoittaudu opintoihin avoimen amkin ilmoittautumisjärjestelmässä 10.12.2023 mennessäLiitä hakemukseesi kopio suorittamastasi soveltuvasta korkeakoulututkinnosta. Otsikoi tiedosto nimellä "Todistus, nimesi, haku kuraattoriopintoihin". Mikäli suoritat parhaillaan tutkintoa, liitä ilmoittautumisjärjestelmään ajantasainen opintosuoritusote ja kirjoita ilmoittautumislomakkeen "Lisätieto" -kenttään tutkinnon suorittamisen arvioitu aika. HUOM! Täytä hakemus vasta siinä vaiheessa, kun sinulla on hakemuksen liitteeksi vaaditut dokumentit sähköisessä muodossa saatavilla. Liitteitä ei voi liittää lomakkeelle enää jälkikäteen! 

Koulutukseen on 20 paikkaa. Opiskelijat valitaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hakemuksia käsitellään hakuajan kuluessa saapumisjärjestyksessä ja valinnoista ilmoitetaan viimeistään viikolla 50. Valituille lähetetään valintailmoituksen jälkeen linkki maksuun, jonka maksaminen vahvistaa opiskelupaikan. Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova maksun maksamisen jälkeen, eikä maksettuja maksuja palauteta.

Lisätiedot:

Ilmoittautumiseen liittyvät kyselyt: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 029 448 9213.
Sisältöihin, toteutukseen ja hakukelpoisuuteen liittyvät kyselyt: Liisa Seppänen ja Päivi Onkalo (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)