OS00CZ97  |  Vapaasti valittavat opinnot

Digiohjaaja - MOOC

Tavoitteet:Opiskelija ymmärtää digitaalisen ohjauksen (digiohjauksen) toimintatapoja, prosesseja ja käyttötilanteita. Opiskelija tunnistaa digiohjaukseen liittyviä vuorovaikutuksen ja läsnäolon keinoja ja eettisiä pelisääntöjä. Opiskelija kokeilee käytännössä digiohjausvälineitä omassa ohjaus- tai neuvontatyössään tai laatii suunnitelman niiden käytöstä omalle ammattialalle soveltamisen näkökulmasta. Opiskelija ymmärtää digiohjaukseen liittyviä tietoturva- ja tietosuojakysymyksiä ja tunnistaa niiden soveltamistilanteita omassa ohjaustyössään. Opiskelija kehittää omaa digiohjausosaamistaan koostamalla oman digiohjauksen muistilistan eli digitaalisen huoneentaulun.
Paikkakunta:opiskelu ei ole sidottu paikkakuntaan
Opetusmuoto:Verkko-opetus
Opetuskieli:suomi
Laajuus:3 op
Hinta:Ilmoittautuminen ja hinnat
Toteutusaika:30.08.2021 - 31.07.2022
Tarkempi ajankohta:Kurssi toteutuu verkko-opintoina Moodle-oppimisalustalla. Kurssin voi opiskella omaan tahtiin. Opiskelijoille lähetetään ennen opintojen alkua avoimen amkin infoviesti ja tarkemmat ohjeet alustalle kirjautumiseksi.
Taso:amk-tutkinto
Tutkinto-ohjelma:Vapaasti valittavat opinnot
Ilmoittautumisaika:30.07.2021 - 03.11.2021
Aloituspaikkoja:999
Lisätietoja:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 020 611 0213

Opintojen sisältö

MOOC koostuu viidestä eri teemasta:
1.Johdanto. Ohjauksen ja digiohjauksen käsitteet
2.Digiohjauksen prosessit ja toimintatavat
3.Vuorovaikutus ja läsnäolo digiohjauksessa
4.Digiohjaukset tilat, laitteet ja välineet
5.Tietoturva, tietosuoja ja tekijänoikeudet digiohjauksessa
Viiden nk. viikkoteeman lisäksi MOOC-kokonaisuuteen kuuluu orientoiva osaamistehtävä, vikkotehtäviä sekä lopputyö (huoneentaulu). Viikkoteemat limittyvät sisällöllisesti toisiinsa ja tukevat lopputyön laatimista.

Vaadittavat esitiedot

Opintojakso soveltuu kaikkien alojen opiskelijoille; erityisesti terveys- , sosiaali- ja kasvatusalalle sekä kaikille ohjaus- sekä tieto- ja neuvontatyössä toimiville ja opiskelijoille, jotka tarvitsevat digitaalista etäohjausta työssään. Opintojaksolle ei ole lähtötasovaatimuksia ja opiskelu perustuu alussa laadittaviin henkilökohtaisiin osaamistavoitteisiin. Opintojakson aikana opiskelija syventää osaamistaan yleisillä sekä erityisosaamista kehittävillä tiedoilla ja taidoilla.

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.