Sairaanhoitotyön polkuopinnot maahanmuuttajille, päivätoteutus

Paikkakunta:Oulu
Laajuus:55 op
Hinta:300 euroa
Koulutusala:Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Opetusmuoto:Lähiopetus päivisin, Verkko-opetus, Itseopiskeluaineistoon perustuva
Ilmoittautumisaika:04.02.2021 - 22.04.2021
Aloituspaikkoja:999
Toteutusajankohta:Syksy 2021
Kevät 2022
Lisätietoja:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 020 611 0213

Opintokokonaisuuden sisältö

Polkuopinnot sisältävät sairaanhoitajakoulutuksen 1. lukuvuoden opinnot (noin 55 opintopistettä).

Polkuopintojen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi. Koko sairaanhoitajakoulutuksen laajuus on 210 opintopistettä ja kestää noin 3,5 vuotta.

Koulutus sisältää teoriaa, harjoitustunteja, simulaatioharjoituksia ja ohjattua harjoittelua perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa ja yksityisissä hoitolaitoksissa eri puolilla Suomea. Tutkinto suoritetaan suomen kielellä, mutta osa opinnoista voi olla englannin kielellä. Opinnoissa tarvitaan hyviä ryhmätyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Sairaanhoitajana vastaat potilaiden turvallisen hoitotyön suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämisestä. Hallitset tavallisimmat kliiniset hoitotoimenpiteet ja osaat seurata hoidon vaikuttavuutta. Sairaanhoitajan työsi osaamisalueita ovat hoitotyön suunnittelu ja päätöksenteko, eettinen ja terveyden edistämisen osaaminen, moniammatillinen yhteistyö ja johtaminen sekä vuorovaikutus-, ohjaus- ja hoitotyön toimintojen osaaminen. Tärkeä vastuualueesi on turvallinen lääkehoito. Sairaanhoitajana työskentelet yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa hoitotyön arvoja ja eettisiä periaatteita noudattaen.

Sairaanhoitajana voit työskennellä esimerkiksi vastaanotoilla, poliklinikoilla, kodeissa, vuodeosastoilla, teho- ja leikkausosastoilla ja hoitokodeissa. Voit toimia myös projekti- ja tutkimustehtävissä tai yrittäjänä.

Pääsykoe:

Pääsykokeessa on kaksi osaa: kirjallinen ja suullinen pääsykoe.

Kirjallinen pääsykoe koostuu suomen kielen tekstin ymmärtämisestä, kirjoittamisesta sekä mahdollisesti matematiikan osuudesta. Kirjallisen pääsykokeen tuloksen perusteella hakijat valitaan suulliseen pääsykokeeseen.

Suullisessa pääsykokeessa on yksilöhaastattelu, jossa arvioidaan suomen kielen taitoa, motivaatiota sekä soveltuvuutta alalle.

Kirjallinen koe pidetään 3.5.2021 kello 10-14 Oulun ammattikorkeakoulun Kontinkankaan kampuksella. Kokeessa pitää olla tietokone. Lisätietoja kokeesta tulee sähköpostiin.

Suullinen pääsykoe järjestetään kirjallisen pääsykokeen jälkeen. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan sähköpostilla niille, jotka saavat tarpeeksi pisteitä kirjallisesta pääsykokeesta. Kokeessa pitää olla tietokone, toimiva nettiyhteys, kamera ja mikrofoni.

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Lisätietoja

Tutkinnon opetussuunnitelmaan voit käydä tutustumassa osoitteessa www.oamk.fi/opinto-opas/

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa elokuussa 2021. Harjoittelu voi olla vuorotyötä.

Polkuopinnot voivat sisältää myös englannin kielellä toteutettavia opintojaksoja.

Polkuopinnot ovat päätoimista opiskelua. Jos sinut hyväksytään opiskelijaksi, selvitä tukiasiat TE-toimistossa etukäteen. Tämän jälkeen ilmoita kouluun, tuletko opiskelemaan.

Kun olet hakenut opintoihin, niin lähetä tieto sähköpostilla Katri Kososelle: katri.kosonen#oamk.fi (korvaa # -> @).

Kirjoita lisäksi ilmoittautumisjärjestelmän Omat henkilötiedot -välilehden lisätietokenttään tieto siitä, mikä on sinun koulutuksesi kotimaassa tai Suomessa (oppilaitos, tutkinto).