Toimintaterapian polkuopinnot maahanmuuttajille, monimuotototeutus

Paikkakunta:Oulu
Laajuus:55 op
Hinta:300 euroa
Koulutusala:Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Opetusmuoto:Lähiopetus päivisin, Verkko-opetus, Itseopiskeluaineistoon perustuva
Ilmoittautumisaika:04.02.2021 - 22.04.2021
Aloituspaikkoja:999
Toteutusajankohta:Syksy 2021
Kevät 2022
Lisätietoja:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 020 611 0213

Opintokokonaisuuden sisältö

Polkuopinnot sisältävät toimintaterapiakoulutuksen 1. lukuvuoden opinnot (noin 55 opintopistettä).

Polkuopintojen jälkeen voi hakea tutkinto-opiskelijaksi. Toimintaterapiakoulutuksen laajuus on 210 opintopistettä ja kestää noin 3,5 vuotta. Tutkinto suoritetaan suomen kielellä, mutta osa opinnoista on englannin kielellä.

Haluatko tehdä ihmisläheistä työtä, jossa voit käyttää omaa luovuuttasi asiakkaan toiminnan ja toimintakyvyn mahdollistamiseksi?
Toimintaterapeutti on kuntoutusalan asiantuntija, jolla on monipuolinen ja laaja-alainen osaaminen ihmisen toimintakyvystä. Toimintaterapia on näyttöön perustuvaa kuntoutusta, jossa tehdään yhteistyötä asiakkaan, hänen läheistensä ja eri asiantuntijoiden kanssa. Toimintaterapiassa toiminnalla tarkoitetaan kaikkea sitä, mitä ihminen tekee ja ajattelee: itsestä huolehtimista, lepoa, leikkiä, työtä, kotielämän ja vapaa-ajan toimintoja. Toimintaterapeutti analysoi toimintoja ja ympäristöjä sekä soveltaa niitä niin, että ne tukevat asiakkaan valintoja ja osallistumista sekä edistää hänen toiminnallisuuttaan.

Monimuoto-opiskelussa yhdistyvät lähiopetuspäivät Oamkin Kontinkankaan kampuksella, paikkaan sitomaton etäopiskelu, harjoittelu toimintaterapian eri toimintaympäristöissä, työn opinnollistaminen esim. työssä hankitun osaamisen hyödyntäminen ja itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä. Itsenäinen opiskelu voi olla aiheeseen perehtymistä, itsenäistä lukemista tai se voi toteutua opintopiireinä ja webinaareina. Opintoja voit suorittaa myös kehittämishankkeissa sekä moniammatillisissa ja -alaisissa oppimisympäristössä.

Pääsykoe:

Pääsykokeessa on kaksi osaa: kirjallinen ja suullinen pääsykoe.

Kirjallinen pääsykoe koostuu suomen kielen tekstin ymmärtämisestä, kirjoittamisesta sekä mahdollisesti matematiikan osuudesta. Kirjallisen pääsykokeen tuloksen perusteella hakijat valitaan suulliseen pääsykokeeseen.

Suullisessa pääsykokeessa on yksilöhaastattelu, jossa arvioidaan suomen kielen taitoa, motivaatiota sekä soveltuvuutta alalle.

Kirjallinen koe pidetään 3.5.2021 kello 10-14 Oulun ammattikorkeakoulun Kontinkankaan kampuksella. Kokeessa pitää olla tietokone. Lisätietoja kokeesta tulee sähköpostiin.

Suullinen pääsykoe järjestetään kirjallisen pääsykokeen jälkeen. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan sähköpostilla niille, jotka saavat tarpeeksi pisteitä kirjallisesta pääsykokeesta. Kokeessa pitää olla tietokone, toimiva nettiyhteys, kamera ja mikrofoni.

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Lisätietoja

Tutkinnon opetussuunnitelmaan voit käydä tutustumassa osoitteessa www.oamk.fi/opinto-opas/

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa elokuussa 2021.

Polkuopinnot ovat päätoimista opiskelua. Jos sinut hyväksytään opiskelijaksi, selvitä tukiasiat TE-toimistossa etukäteen. Tämän jälkeen ilmoita kouluun, tuletko opiskelemaan.

Kun olet hakenut opintoihin, niin lähetä tieto sähköpostilla Katri Kososelle: katri.kosonen#oamk.fi (korvaa # -> @).

Kirjoita lisäksi ilmoittautumisjärjestelmän "Omat henkilötiedot" -välilehden lisätietokenttään tieto siitä, mikä on sinun koulutuksesi kotimaassa tai Suomessa (oppilaitos, tutkinto).