Terveydenhoitajatyön polkuopinnot sairaanhoitajille ja kätilöille, monimuotototeutus

Paikkakunta:Oulu
Laajuus:55 op
Hinta:300 euroa
Koulutusala:Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Opetusmuoto:Lähiopetus päivisin, Verkko-opetus, Itseopiskeluaineistoon perustuva
Ilmoittautumisaika:04.11.2021 - 26.11.2021
Aloituspaikkoja:99
Toteutusajankohta:Syksy 2022
Kevät 2022
Lisätietoja:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 020 611 0213

Opintokokonaisuuden sisältö

Polkuopinnoissa on yhteensä 15 aloituspaikkaa.

Polkuopinnot ovat suunnattu sairaanhoitajille ja kätilöille, jotka haluavat suorittaa terveydenhoitajan tutkinnon. Jos paikkoja jää täyttämättä, voidaan ottaa huomioon myös sairaanhoitaja/kätilöopiskelijat, joiden opinnot ovat loppuvaiheessa. Avoimen amkin polkuopintojen jälkeen opiskelijan tulee hakeutua tutkinto-opiskelijaksi esim. avoimen amkin väylähaun kautta.

Polkuopinnot sisältävät terveydenhoitajakoulutuksen opintoja henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Vuoden 2022 aikana suoritettavien opintojen laajuus vaihtelee, riippuen opiskelijalle laaditusta henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta. Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti ryhmän TEH19SP mukana. Opistotasoisen sairaanhoitaja- tai kätilötutkinnon suorittaneiden henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sisällytetään myös opintoja tutkinnon päivittämiseksi amk-tasoiseksi (mm. kieli- ja tutkimusopintoja).

Sosiaali- ja terveysalan polkuopintoihin hakeutuvat opiskelijat valitaan ennakkotehtävän perusteella valintakokeeseen. Valintakokeena toimii yksilöhaastattelu. Ennakkotehtävällä ja valintakokeella arvioidaan hakijan motivaatiota ja soveltuuvuutta alalle ja kyseiseen tutkinto-ohjelmaan. Tutkinto-ohjelma tekee näiden perusteella lopulliset polkuopintojen opiskelijavalinnat. Ennakkotehtävästä ja valintakokeesta ei anneta erillistä palautetta hakijoille.

Ennakkotehtävä palautetaan ilmoittautumisen yhteydessä PDF-muotoisena liitetiedostona ilmoittautumisjärjestelmään, kohtaan Lisää liite. Mikäli lisäät liitteen ilmoittautumisen jälkeen, pääset lisäämään liitteen ilmoittautumisjärjestelmän kohdasta Omat ilmoittautumiset ja maksut. Otsikoi tiedosto hakemallasi polulla ja omalla nimelläsi (Sukunimi Etunimi, Terveydenhoitajatyön polkuopinnot). Liite tulee liittää ilmoittautumisjärjestelmään 26.11.2021 mennessä. Myöhästyneitä liitteitä ei oteta huomioon.

Valintakokeet pidetään 8.12. etänä Zoomin välityksellä. Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse viimeistään pe 3.12. klo 15 mennessä (tarkista varalta myös roskapostikansio). Ennakkotehtävästä ja valintakokeesta tulee suoriutua hyväksytysti voidakseen tulla valituksi.

Ennakkotehtävän (pituus 4-5 sivua) ohjeistus:
1. Lyhyt esittely itsestäsi, harrastuksista, työkokemuksesta ynnä muusta vastaavasta.
2. Käsityksesi sosiaali-/terveysalan ammattikorkeakoulutuksen vaatimista opiskeluvalmiuksista ja omista opiskeluvalmiuksistasi.
3. Käsityksesi hakemasi koulutuksen/koulutuksien ammattikorkeakouluopinnoista
4. Käsityksesi hakemisen kohteena olevan alan työtehtävistä ja itsestäsi kyseessä olevan alan sosiaali-/terveysalan ammattilaisena (vahvuudet ja kehittämishaasteet)
5. Kuvaile motivaatiotasi hakemaasi koulutukseen tai koulutuksiin.
6. Urasuunnitelmasi koulutuksen jälkeen ja alan tulevaisuuden näkymät.

HUOM! Kirjoitathan lisäksi ilmoittautumisjärjestelmän Omat henkilötiedot -välilehden lisätietokenttään tiedon pohjakoulutuksestasi (oppilaitos, tutkinto).

Tutkinnon opetussuunnitelmaan voit käydä tutustumassa osoitteessa www.oamk.fi/opinto-opas/ (lukuvuoden 2019-2020 opetussuunnitelma)

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Lisätietoja

Aloittaville polkuopiskelijoille pidetään terveydenhoitajatyön opintojen info, jossa kerrotaan tarkemmin opintojen suorittamisesta ja aikatuluista. Infoon osallistuminen on suositeltavaa. Infon ajankohta ilmoitetaan myöhemmin tällä sivulla.

Opinnot alkavat henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti tammikuussa 2022 (tarkka ajankohta selviää viimeistään, kun alkuvuoden lukujärjestykset julkaistaan joulukuussa). Tarvittaessa opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua aloittavien opiskelijoiden orientaatioviikolle ma 10.1.2022 alkaen (ryhmä TEH22KM). Polkuopinnot voivat sisältää myös englannin kielellä toteutettavia opintojaksoja.

Lähiopetus toteutuu pääsääntöisesti tutkintoryhmän TEH19SP mukana. Alkuvuoden lukujärjestys viikolle 10 saakka löytyy vahvistuttuaan (joulukuussa) lukkarikoneesta https://lukkarit.oamk.fi/, ryhmä TEH19SP. Kevään harjoittelujaksot on ajoitettu viikoille 11-22. Avoimen polkuopiskelijoiden tulee sopia erikseen harjoittelun suorittamisesta. Harjoittelut voi suorittaa, mikäli harjoittelupaikat järjestyvät.

Jokainen opiskelija tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman oman tuutoropettajan ohjauksessa. Opiskelu edellyttää itseohjautuvuutta. Opiskelu on monipuolista ja vaihtelevaa. Se sisältää lähi- ja verkko-opiskelua, itsenäistä ja parityöskentelyä, ryhmätyöskentelyä ja suurryhmäopiskelua koululla, työpaikoilla tai tietoverkkojen välityksellä. Opiskelu edellyttää läsnäoloa sekä lähiopetustilanteissa että verkkoympäristössä. Opiskelijalta edellytetään suunnitelmallisuutta ja kykyä ottaa vastuuta omasta opiskelusta.

Opiskelijalla tulee olla kannettava tietokone mukana lähiopetuksessa. Verkko-opintoja varten opiskelijalla tulee olla lisäksi käytössään internet-yhteys, kuulokkeet, mikrofoni ja web-kamera. Lähiopetuksen aikataulut varmistuvat lähempänä opintojen aloitusta.


Huom! Polkuopinnot katsotaan yleensä päätoimiseksi opiskeluksi, joten jos olet TE-toimiston asiakas, selvitäthän opiskelumahdollisuutesi etukäteen. Selvitykset/lomakkeet TE-toimistoa tms. varten täytetään opiskelijavalintojen jälkeen, viimeistään elokuussa.