Bioanalytiikan polkuopinnot, monimuotototeutus

Paikkakunta:Oulu
Laajuus:55 op
Hinta:300 euroa
Koulutusala:Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Opetusmuoto:Lähiopetus päivisin, Verkko-opetus, Itseopiskeluaineistoon perustuva
Ilmoittautumisaika:06.06.2022 - 02.08.2022
Aloituspaikkoja:99
Toteutusajankohta:Kevät 2023
Syksy 2022
Lisätietoja:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 020 611 0213

Opintokokonaisuuden sisältö

HUOM! Mikäli olet hakenut yhteishaussa, tee polkuopintoihin ilmoittautuminen vasta sen jälkeen, kun olet saanut tiedon, ettet tullut valituksi yhteishaussa. Polkuopintojen ilmoittautuminen ja ennakkotehtävän palautusaika päättyy 2.8.

Polkuopinnoissa on 2 aloituspaikkaa.

Polkuopinnot sisältävät bioanalyytikkokoulutuksen 1. lukuvuoden opinnot. Lukuvuoden 2022-2023 aikana suoritettavien opintojen laajuus vaihtelee, riippuen opiskelijalle laaditusta henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta.

Sosiaali- ja terveysalan polkuopintoihin hakeutuvat opiskelijat valitaan ennakkotehtävän perusteella valintakokeeseen, joka on bioanalytiikan polkuopinnoissa yksilöhaastattelu. Ennakkotehtävällä ja valintakokeella arvioidaan hakijan motivaatiota ja soveltuuvuutta alalle ja kyseiseen tutkinto-ohjelmaan. Tutkinto-ohjelma tekee näiden perusteella lopulliset polkuopintojen opiskelijavalinnat. Ennakkotehtävästä ja valintakokeesta ei anneta erillistä palautetta hakijoille.

Ennakkotehtävä palautetaan ilmoittautumisen yhteydessä PDF-muotoisena liitetiedostona ilmoittautumisjärjestelmään, kohtaan Lisää liite. Mikäli lisäät liitteen ilmoittautumisen jälkeen, pääset lisäämään liitteen ilmoittautumisjärjestelmän kohdasta Omat ilmoittautumiset ja maksut. Otsikoi tiedosto hakemallasi polulla ja omalla nimelläsi (Sukunimi Etunimi, Bioanalytiikan polkuopinnot). Liite tulee liittää ilmoittautumisjärjestelmään 2.8.2022 mennessä. Myöhästyneitä liitteitä ei oteta huomioon.

Valintakokeet pidetään to 11.8. Kontinkankaan kampuksella. Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse viimeistään ti 9.8. klo 15 mennessä (tarkista varalta myös roskapostikansio). Valintakoepäivää ei voi muuttaa.

Ennakkotehtävän (pituus 4-5 sivua) ohjeistus:
1. Lyhyt esittely itsestäsi, harrastuksista, työkokemuksesta ynnä muusta vastaavasta.
2. Käsityksesi sosiaali-/terveysalan ammattikorkeakoulutuksen vaatimista opiskeluvalmiuksista ja omista opiskeluvalmiuksistasi.
3. Käsityksesi hakemasi koulutuksen/koulutuksien ammattikorkeakouluopinnoista
4. Käsityksesi hakemisen kohteena olevan alan työtehtävistä ja itsestäsi kyseessä olevan alan sosiaali-/terveysalan ammattilaisena (vahvuudet ja kehittämishaasteet)
5. Kuvaile motivaatiotasi hakemaasi koulutukseen tai koulutuksiin.
6. Urasuunnitelmasi koulutuksen jälkeen ja alan tulevaisuuden näkymät.

Kirjoitathan lisäksi ilmoittautumisjärjestelmän Omat henkilötiedot -välilehden lisätietokenttään tiedon pohjakoulutuksestasi (oppilaitos, tutkinto).

Tutkinnon opetussuunnitelmaan voit käydä tutustumassa osoitteessa www.oamk.fi/opinto-opas/

Mikäli koulusivistyskielesi* ei ole suomi, kielitaito testataan erillisellä kielitaitokokeella. Kielitaitokoe pidetään ke 17.8. klo 9 Oamkin Linnanmaan kampuksella. Kielitaitokokeeseen kutsuttavat hakijat saavat sähköpostitse kutsun kokeeseen. Kielitaitokokeen sijaan voidaan näyttönä hyväksyä, jos olet suorittanut Yleisestä kielitutkinnosta (YKI) vähintään keskitason tutkinnot (tasot 3-4) (B1-B2) kaikilta osa-alueilta tai Valtionhallinnon kielitutkinnon, josta vaaditaan vähintään tyydyttävä taitotaso.

*Koulusivistyskielellä tarkoitetaan peruskoulussa tai lukiossa opetuskielenä ollutta kieltä, josta hakijalla on todistuksessaan äidinkielen arvosana. Koulusivistyskieleksi katsotaan myös:
• kieli, jolla hakija on ylioppilastutkinnossa suorittanut hyväksytyn kokeen äidinkielessä
• kieli, josta hakija on saanut ylioppilastutkinnossa vähintään arvosanan magna cum laude approbatur suomi toisena kielenä -kokeessa.

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Lisätietoja

Aloittaville polkuopiskelijoille toimitetaan ennen opintojen alkua avoimen amkin aloitusinfomateriaalia sähköpostitse. Polkuopiskelijoille pidetään avoimen amkin kysely/infotunti Zoomissa to 18.8. klo 14-16. Opiskelijoille lähetetään polkuopintojen opiskelijavalinnan jälkeen sähköpostitse kutsu kyselytunnille. Kyselytunnille osallistuminen on suositeltavaa!

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa ma 22.8.2022. Opinnot toteutuvat monimuotototeutuksena, joihin sisältyy lähiopetusta, verkko-opetusta sekä itsenäistä työskentelyä. Monimuoto-opiskelu edellyttää läsnäoloa lähiopetustilanteissa sekä verkkoympäristössä. Opiskelumuoto edellyttää itsekuria ja kykyä ottaa vastuuta omasta opiskelusta.

Alustavat syksyn lähiopetusviikot ovat seuraavat: 34 (orientaatio), 35, 38, 40, 44, 46, 48 ja 50. Huom! Muutokset mahdollisia.

Avoimen polkuopiskelijoiden tulee sopia erikseen harjoittelun suorittamisesta. Harjoittelut voi suorittaa, mikäli harjoittelupaikat järjestyvät.

Huom! Polkuopinnot katsotaan päätoimiseksi opiskeluksi, joten jos olet TE-toimiston asiakas, selvitäthän opiskelumahdollisuutesi etukäteen. Selvitykset/lomakkeet TE-toimistoa tms. varten täytetään elokuussa ilmoittautumisten käsittelyn ja opiskelijavalintojen jälkeen.