Terveydenhoitajatyön polkuopinnot, monimuotototeutus

Paikkakunta:Oulu
Laajuus:60 op
Hinta:300 euroa
Koulutusala:Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Opetusmuoto:Lähiopetus päivisin, Verkko-opetus, Itseopiskeluaineistoon perustuva
Ilmoittautumisaika:14.11.2022 - 25.11.2022
Aloituspaikkoja:99
Toteutusajankohta:Kevät 2023
Syksy 2023
Lisätietoja:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 020 611 0213

Opintokokonaisuuden sisältö

HUOM! Mikäli olet hakenut yhteishaussa, tee polkuopintoihin ilmoittautuminen vasta sen jälkeen, kun olet saanut tiedon, ettet tullut valituksi. Polkuopintojen ilmoittautuminen ja ennakkotehtävän palautusaika päättyy 25.11.

Polkuopinnoissa on 5 aloituspaikkaa.

Polkuopinnot sisältävät terveydenhoitajakoulutuksen 1. lukuvuoden opinnot. Lukuvuoden (kevät 2023-syksy 2023) aikana suoritettavien opintojen laajuus vaihtelee, riippuen opiskelijalle laaditusta henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta.

Sosiaali- ja terveysalan polkuopintoihin hakeutuvat opiskelijat valitaan ennakkotehtävän perusteella valintakokeeseen. Valintakokeena toimii yksilöhaastattelu. Ennakkotehtävällä ja valintakokeella arvioidaan hakijan motivaatiota ja soveltuuvuutta alalle ja kyseiseen tutkinto-ohjelmaan. Tutkinto-ohjelma tekee näiden perusteella lopulliset polkuopintojen opiskelijavalinnat. Ennakkotehtävästä ja valintakokeesta ei anneta erillistä palautetta hakijoille.

Ennakkotehtävä palautetaan ilmoittautumisen yhteydessä PDF-muotoisena liitetiedostona ilmoittautumisjärjestelmään, kohtaan "Lisää liite". Mikäli lisäät liitteen ilmoittautumisen jälkeen, pääset lisäämään liitteen ilmoittautumisjärjestelmän kohdasta "Omat ilmoittautumiset ja maksut". Otsikoi tiedosto hakemallasi polulla ja omalla nimelläsi (Sukunimi Etunimi, Terveydenhoitajatyön polkuopinnot). Liite tulee liittää ilmoittautumisjärjestelmään 25.11.2022 mennessä. Myöhästyneitä liitteitä ei oteta huomioon.

Valintakoehaastattelut pidetään torstaina 8.12. Kontinkankaan kampuksella. Valintakokeeseen kutsuttaville lähetetään sähköpostitse valintakoekutsu viimeistään pe 2.12. klo 15 mennessä (tarkista varalta roskapostikansio). Valintakoepäivää ei voi muuttaa. Valintakokeisiin kutsuttavat hakijat valitaan ennakkotehtävän perusteella.

Ennakkotehtävän (pituus 4-5 sivua) ohjeistus:

1. Lyhyt esittely itsestäsi, harrastuksista, työkokemuksesta ynnä muusta vastaavasta.

2. Käsityksesi sosiaali-/terveysalan ammattikorkeakoulutuksen vaatimista opiskeluvalmiuksista ja omista opiskeluvalmiuksistasi.

3. Käsityksesi hakemasi koulutuksen/koulutuksien ammattikorkeakouluopinnoista.

4. Käsityksesi hakemisen kohteena olevan alan työtehtävistä ja itsestäsi kyseessä olevan alan sosiaali-/terveysalan ammattilaisena (vahvuudet ja kehittämishaasteet).

5. Kuvaile motivaatiotasi hakemaasi koulutukseen tai koulutuksiin.

6. Urasuunnitelmasi koulutuksen jälkeen ja alan tulevaisuuden näkymät.

Kirjoitathan lisäksi ilmoittautumisjärjestelmän Omat henkilötiedot -välilehden lisätietokenttään tiedon pohjakoulutuksestasi (oppilaitos, tutkinto).

Tutkinnon opetussuunnitelmaan voit käydä tutustumassa osoitteessa www.oamk.fi/opinto-opas/

Mikäli koulusivistyskielesi* ei ole suomi, kielitaito testataan erillisellä kielitaitokokeella. Kielitaitokoe pidetään 21.12. klo 9:00 Oamkin Linnanmaan kampuksella. Kielitaitokokeeseen kutsuttavat hakijat saavat sähköpostitse kutsun kokeeseen. Kielitaitokokeen sijaan voidaan näyttönä hyväksyä, jos olet suorittanut Yleisestä kielitutkinnosta (YKI) vähintään keskitason tutkinnot (tasot 3-4) (B1-B2) kaikilta osa-alueilta tai Valtionhallinnon kielitutkinnon, josta vaaditaan vähintään tyydyttävä taitotaso.

*Koulusivistyskielellä tarkoitetaan peruskoulussa tai lukiossa opetuskielenä ollutta kieltä, josta hakijalla on todistuksessaan äidinkielen arvosana. Koulusivistyskieleksi katsotaan myös:
• kieli, jolla hakija on ylioppilastutkinnossa suorittanut hyväksytyn kokeen äidinkielessä
• kieli, josta hakija on saanut ylioppilastutkinnossa vähintään arvosanan magna cum laude approbatur suomi toisena kielenä -kokeessa.

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Lisätietoja

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 9.1.2023 Kontinkankaan kampuksella. Opinnot toteutuvat monimuoto-opetuksena. Monimuoto-opiskelu tarkoittaa useita erilaisia opiskelumuotoja sisältävää toteutustapaa. Opiskelu on lähi- ja verkko-opiskelua, itsenäistä tai parityöskentelyä, ryhmätyöskentelyä tai suurryhmäopiskelua koululla tai tietoverkkojen välityksellä sekä ammattitaitoa edistävää harjoittelua terveydenhuollon eri toimintayksiköissä. Monimuoto-opiskelu edellyttää läsnäoloa sekä lähiopetustilanteissa, verkkoympäristössä että harjoittelujen aikana.

Opiskelijalla tulee olla kannettava tietokone mukana lähiopetuksessa. Verkko-opintoja varten opiskelijalla tulee olla lisäksi käytössään internet-yhteys, kuulokkeet, mikrofoni ja web-kamera.

Polkuopinnot voivat sisältää myös englannin kielellä toteutettavia opintojaksoja.

Kevään alustavat lähiopetusviikot ovat seuraavat:

Lähiviikot (pakollinen läsnöolo): 2, 3, 5, 7, 9, 12, 14.
Harjoittelujakso vkot 16-20

Avoimen opiskelijoiden tulee sopia erikseen harjoittelun suorittamisesta. Emme takaa, että kaikki polkuopiskelijat pääsevät suorittamaan harjoittelua. Huom! Muutokset lähiopetusviikoissa mahdollisia.

Huom! Polkuopinnot katsotaan yleensä päätoimiseksi opiskeluksi, joten jos olet TE-toimiston asiakas, selvitäthän opiskelumahdollisuutesi etukäteen. Selvitykset/lomakkeet TE-toimistoa tms. varten täytetään ilmoittautumisten käsittelyn ja opiskelijavalintojen jälkeen.