Sairaanhoitotyön syventävät opinnot lukuvuonna 2023–2024 

Sairaanhoitotyön syventävät opinnot ovat tarkoitettu sellaisille sairaanhoitajatutkinnon jo suorittaneille henkilöille, jotka haluavat tutkintoonsa kuuluneen suuntautumisvaihtoehdon lisäksi suorittaa toiset suuntaavat opinnot. Syventävät opinnot ovat myös hyvä keino päivittää osaamista tämän päivän tarpeita vastaavaksi, mikäli haluat palata pitemmän tauon jälkeen sairaanhoitajan tehtäviin. Syventävien opintojen opintosuunnitelman mukainen kokonaislaajuus on 30 op, mutta suoritettava laajuus voi vaihdella opiskelijan henkilökohtaisista opiskelutarpeista riippuen. Henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta voi keskustella avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilön kanssa (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Myös syventävien opintojen vastuuopettajat voivat olla apuna opintojen suunnittelussa.

Opinnot koostuvat teoriaopinnoista, lääketieteellisistä opinnoista ja harjoittelusta. Lisäksi opintoihin voi sisällyttää tarvittaessa myös muita opintojaksoja. Esimerkiksi perioperatiivisia opintoja suorittaville suositellaan lisäksi Säteilyturvallisuus C-kaaren käytössä -opintojaksoa, mikäli opiskelija ei ole sitä aiemmin suorittanut.

Lukuvuonna 2023–2024 opinnot toteutuvat sairaanhoitotyön lukuvuoden 2021–2022 opetussuunnitelman mukaisesti. Ks. otsikon  Sairaanhoitotyön syventävä osaaminen alta.

Opintojen rakenne:
1. teoriaopintojaksot 5 + 5 op
2. lääketieteelliset opinnot, 1 + 1 op
3. harjoittelu 18 op
4. Mahdolliset muut opintojaksot, jos tarpeen suorittaa. Opiskelija voi suorittaa halutessaan myös useamman kuin kaksi teoriaopintojaksoa ja lääketieteellistä osiota, mikäli opintojaksoilla on tilaa ja ne saa sovitettua lukujärjestykseen.

Teoriaopintoja alkaa syksyllä 2023 elo-syyskuun vaihteessa ja keväällä 2024 tammikuussa. Osa teoriaopintojaksoista toteutuu sekä syksyllä että keväällä ja opiskelija tekee ilmoittautuessaan valinnan kumpana ajankohtana opinnot suorittaa. Teoriaopintojaksojen lukujärjestykset julkaistaan lukkarikoneessa jaksoittain viimeistään 1–2 viikkoa ennen kunkin jakson alkua. Jaksojen ajoitukset lukuvuodelle 2023–2024 löytyvät opinto-oppaasta.

Teoriaopinnot sisältävät yleensä luento-opetusta, harjoitustunteja, simulaatioita, kirjallisia tehtäviä ja itsenäistä opiskelua. Tietyt opintojaksot voi suorittaa kokonaan verkossa. Kontaktiopetus on pääsääntöisesti pakollista, mutta opiskelijan voi olla aiemman osaamisensa ja kokemuksensa perusteella mahdollista henkilökohtaistaa opetukseen osallistumista. Tästä on keskusteltava ja sovittava vastuuopettajan kanssa erikseen. Huomaathan, että eri teoriaopinnoissa käytäntö ja toteutustapa voi kuitenkin vaihdella. Katso tarkempi toteutustapa opintojaksokuvauksista ja/tai kysy vastuuopettajalta. 

Teoriaopintojen jälkeen on mahdollista suorittaa harjoittelut, mikäli harjoittelupaikka/paikat järjestyvät. Harjoittelu voi olla mahdollista tehdä myös työsuhteessa. Harjoittelun voi pääsääntöisesti tehdä joustavasti oman aikataulunsa mukaan teoriaopintojaksojen jälkeen ja sen suorittamisesta voi keskustella tarkemmin opintojen vastuuopettajan kanssa.  Huomaathan, että emme pysty takaamaan kaikille mahdollisuutta suorittaa harjoittelua. Mahdollisuus riippuu harjoittelupaikkojen saatavuudesta. Harjoittelun kokonaisuuslaajuus on 18 op = 12 viikkoa.  

Lääketieteelliset opintojaksot toteutuvat aikavälillä syksy 2023 - kevät 2024 riippuen opiskelijan tekemistä valinnoista. Osiot voi suorittaa omaan tahtiin verkossa Pediatriaa lukuunottamatta. Pediatriaan kuuluu kontaktiopetusta syksyllä 2023 (lokakuussa). Katso alta lääketieteelliset osiot lukuvuonna 2023-2024.

Syyslukukausi 2023 ja kevätlukukausi 2024:

Sisätaudit, Pediatria, Lastenpsykiatria, Päihdelääketiede, Syöpätaudit
Anestesiologia, Teholääketiede, Kirurgia, Psykiatria, Geriatria
Huom! Pediatriassa opetustunteja syksyllä 2023! 

Kesälukukausi 2024:

Alustavasti: Kirurgia, Sisätaudit, Psykiatria ja Lastenpsykiatria

Opintojen hinta


Opintojen hinta määräytyy laajuuden mukaan. Maksu on 15 euroa/ opintopiste tai max 300 euroa lukuvuodessa (=lukuvuosimaksu). Koko syventävän opintokokonaisuuden hinta on 300 euroa. Jos suoritat vain osia kokonaisuudesta, hinnoitteluperiaate on 15 euroa/ opintopiste, mutta kuitenkin max 300 euroa lukuvuodessa. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita, maksatko opinnot opintojaksoittain, vai maksatko kerralla lukuvuosimaksun. Lukuvuosimaksulla saat suorittaa niin paljon opintoja yhden lukuvuoden aikana kuin haluat. Jos tiedät suorittavasi 20 opintopistettä tai enemmän lukuvuonna 2023-2024, kannattaa maksaa kerralla 300 euron maksu. Muussa tapauksessa huolehdithan itse, ettei 300 euron maksukatto ylity. Tarvittaessa avoimen amkin tiimi voi säätää opintojaksomaksuja kohdaltasi, jotta maksut eivät ylitä 300 euron rajaa. Maksuasioihin liittyvissä kysymyksissä voit laittaa viestin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..  

Todistus suoritetuista opinnoista


Hyväksytyistä opinnoista annetaan opintosuoritusote. Opiskelija voi tulostaa opintosuoritusotteen itse opiskelijahallintojärjestelmästä tai pyytää sen avoimen ammattikorkeakoulun tiimiltä osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Ilmoittautuminen


Opiskelija ilmoittautuu valitsemilleen teoriaopintojaksoille sekä lääketieteellisiin opintoihin ja harjoitteluun avoimen ammattikorkeakoulun ilmoittautumispalvelussa Ellassa.

Lääketieteellisten opintojen tarkemmat valinnat (väh. 2 op) ilmoitetaan tiedoksi avoimen ammattikorkeakoulun tiimille osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ilmoittautumisaika alkaa tiistaina 1.8. klo 10:00. Huomioithan, että paikkoja opintoihin on rajallisesti, joten suosittelemme ilmoittautumista heti ilmoittautumisajan alkaessa. Kannattaa käydä tutustumassa ilmoittautumispalvelu Ellaan jo etukäteen. 

 

Syventävien kokonaisuuksien opinnot ja opintojaksojen vastuuopettajat

Koko syventävien opintojen tarjonta löytyy täältä. Alta löydät opinnot jaoteltuina kokonaisuuksittain sekä opintojaksokohtaiset ilmoittautumislinkit. 

Vaativan osastohoitotyön syventävät opinnot
Vaativa osastohoitotyö I/ Pia Mäenpää, Nina Männistö (syksy 2023, ilmoittautuminen päättynyt) 
Vaativa osastohoitotyö II/ Pia Mäenpää, Nina Männistö (kevät 2024)
Vaativan osastohoitotyön harjoittelu/ Pia Mäenpää, Nina Männistö
 
Perioperatiiviset syventävät opinnot
Perioperatiivinen hoitotyö I / Helka Ervasti (kevät 2024) 
Perioperatiivinen hoitotyö II/ Helka Ervasti (kevät 2024)
Perioperatiivisen hoitotyön harjoittelu / Helka Ervasti
Säteilyturvallisuus C-kaaren käytössä suositeltava opintojakso, jos et ole aiemmin suorittanut sitä. Opintojakso alkaa tammikuussa 2024 (opintojakso tulee näkyviin Ellaan kevään 2024 tarjonnan julkaisun yhteydessä marras-joulukuun vaihteessa). Jos maksat lukuvuosimaksun syksyllä 2023 ja haluat suorittaa em. opintojakson keväällä 2024, valitse ilmoittautuessasi ilmoittautumistyyppi "Ilmoittaudun opintoihin. Olen jo maksanut kuluvan lukuvuoden lukuvuosimaksun." Muussa tapauksessa ilmoittaudu Ellan kautta ja maksa maksu ilmoittautumisen yhteydessä. 

Palliatiivisen hoitotyön syventävät opinnot 
Palliatiivinen ja saattohoitotyö/Mari Vihelä (syksy 2023, ilmoittautuminen päättynyt)
Lisäksi sopii esim. gerontologinen hoitotyö.  

Lasten hoitotyön syventävät opinnot 
Lasten ja nuorten hoitotyö I / Anne-Maria Pöyskö, Virpi Mäkikangas (kevät 2024)
Lasten ja nuorten hoitotyö II/ Anne-Maria Pöyskö, Virpi Mäkikangas (kevät 2024)
Lasten ja nuorten hoitotyön harjoittelu / Anne-Maria Pöyskö, Virpi Mäkikangas

Tehohoitotyön syventävät opinnot
Tehohoitotyö I/ Sanna Ronkainen, Paula Kotivesi (kevät 2024)
Tehohoitotyö II/ Sanna Ronkainen, Paula Kotivesi (kevät 2024)
Tehohoitotyön harjoittelu  / Tanja Parkkila, Paula Kotivesi

Mielenterveys- ja päihdehoitotyön syventävät opinnot
Päihdehoitotyö/Juha Alakulppi (syksy 2023, ilmoittautuminen päättynyt)
Mielenterveyshoitotyö, syksy 2023, ilmoittautuminen päättynyt/ Antti Heinonen.
Mielenterveyshoitotyö, kevät 2024/ Sirpa Tölli
Lasten, nuorten ja perheiden mielenterveystyö/ Juha Alakulppi  (syksy 2023, ilmoittautuminen päättynyt)
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoittelu / Antti Heinonen.

Gerontologisen hoitotyön syventävät opinnot
Gerontologinen hoitotyö/ Reetta Saarnio (syksy 2023 - kevät 2024). Omaan tahtiin suoritettava verkko-opintojakso.
Opiskelija voi yhdistää esimerkiksi Vaativan osastohoitotyön tai Mielenterveyshoitotyön kanssa.
Gerontologisen hoitotyön harjoittelu/ Anne Keckman

Avohoitotyön syventävät opinnot (Oulainen/ osin verkko-opinnot)
Akuutti avohoitotyö, syksy 2023/ Henna Aaltonen, OULAINEN, ilmoittautuminen päättynyt
Akuutti avohoitotyö, kevät 2024 / Henna Aaltonen, OULAINEN 
Kiireetön avohoitotyö, syksy 2023 / Anne Hannus, OULAINEN, ilmoittautuminen päättynyt
Kiireetön avohoitotyö, kevät 2024 / Anne Hannus, OULAINEN
Avohoitotyön harjoittelu / Henna Aaltonen


Digihoitajan syventävä opintojakso, kevät 2024 / Kirsi Myllykangas, suoritetaan kokonaan verkossa omaan tahtiin


Lääketieteen syventävät opinnot (Tiina Jaatinen)
•Anestesiologia 1 op
•Teholääketiede 1 op
•Kirurgia 1 op
•Pediatria 1 op
•Lasten psykiatria 1 op
•Sisätaudit 1 op
•Psykiatria 1 op
•Päihdelääketiede 1 op
•Geriatria 1 op
•Syöpätaudit 1 op