Tietoa avoimen väylähaussa ja Oamk Highway haussa tutkinto-opiskelijaksi valitulle

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen lukuvuodelle

Opiskelupaikan vastaanottaminen sekä ilmoittautuminen tehdään kirjautumalla Opintopolku-palveluun. Varmistaaksesi saamasi opiskelupaikan sinun tulee vastaanottaa opiskelupaikka ja ilmoittautua lukuvuodelle Opintopolku-palvelussa 3.8.2023 klo 15.00 mennessä.

Ilmoittautumisen vaihtoehdot

Lukuvuoden alussa opintonsa aloittava opiskelija:

 • läsnäoleva koko lukuvuoden
 • poissaoleva koko lukuvuoden
 • läsnäoleva syyslukukauden, poissaoleva kevätlukukauden
 • poissaoleva syyslukukauden, läsnäoleva kevätlukukauden

Kevätlukukauden alussa opintonsa aloittava opiskelija:

 • läsnäoleva kevätlukukauden
 • poissaoleva kevätlukukauden

Vain läsnäolevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla on oikeus opintojaksojen suorittamiseen, opinto- ja ateriatukeen sekä opiskelijakunnan jäsenyyteen liittyviin etuihin (mm. matka-alennuksiin).

Ensimmäisen lukuvuoden (1.8.-31.7./keväällä aloittava 1.1.-31.7.) poissaolo on mahdollista vain seuraavista lakisääteisistä syistä:

 • suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
 • tarvitsee vapaata opinnoistaan lapsensa hoitamiseksi tämän syntymän tai adoption yhteydessä; tai
 • on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan; tai
 • jos opintojen aloittaminen on estynyt covid-19-epidemiaan liittyvän viranomaismääräyksen vuoksi taikka muusta epidemiaan liittyvästä painavasta syystä. 

Poissaolon edellytyksenä on, että toimitat asiakirjan poissaolosi lakisääteisestä syystä:

 • palvelukseenastumismääräys tai palvelustodistus,
 • Kelan todistus raskaus- tai vanhempainrahakaudesta tai jos todistusta ei vielä ole, lääkärintodistus raskaudesta. Myös muiden maiden viranomaisten vastaavat todistukset lakisääteisestä vanhempainvapaasta hyväksytään.
 • sairauspäivärahapäätös tai mikäli sellaista ei ole, lääkärintodistus. Lääkärintodistuksesta on ilmettävä, mikä sairaus tai vamma on kyseessä ja että kyseinen sairaus tai vamma estää opintojen aloittamisen. Opiskelijan oma ilmoitus ei ole riittävä selvitys.

Jos ilmoittaudut poissaolevaksi ensimmäisenä lukuvuonna sairauden tai vamman vuoksi, se kuluttaa kahden lukukauden poissaolo-oikeuttasi. Kevään osalta voit muuttaa läsnäolon poissaoloksi vain, jos syyslukukauden poissaolon perusteena ollut sairaus tai vamma jatkuu myös kevätlukukaudella. Muutoshakemus tulee tehdä 15.1. tai sitä seuraavaan arkipäivään mennessä. 

Poissaolo asevelvollisuuden, siviilipalveluksen, naisten vapaaehtoisen asepalvelun, raskaus- tai vanhempainvapaan vuoksi on mahdollista missä tahansa vaiheessa opintoja, eikä se kuluta kahden lukukauden poissaolo-oikeutta. 

Voit lähettää poissaolotodistuksen sähköpostilla tai toimittaa postitse asiakirjoista jäljennöksen hakijapalveluihin. Toimitetut kopiot tuhotaan tarkistuksen jälkeen. Asiakirjat on toimitettava suomen-, ruotsin- tai englanninkielisinä. Mikäli et toimita asiakirjoja määräaikaan mennessä tai ne ovat puutteellisia, sinut kirjataan läsnä olevaksi opiskelijaksi.

Mikäli lähetät poissaolotodistuksesi sähköpostina, sinun tulee käyttää turvapostia:

 • Rekisteröi sähköpostiosoitteesi palveluun https://securemail.oulu.fi/.
 • Tämän jälkeen saat sähköpostiisi viestin, jonka lähettäjänä näkyy ”Turvaposti Oulun Yliopisto”. Viesti sisältää henkilökohtaisen linkin, jolla tunnistaudut palveluun.
 • Kirjoita To-kenttään vastaanottajaksi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Subject (aiheeksi) “Poissaolotodistus”.
 • Liitä viestiisi lääkärintodistus tai muu todistus.
 • Lähetä luottamuksellinen viesti palvelussa.

Luottamuksellisten viestien käsittelyyn käytetään Deltagon Sec@GW-palvelua.

Mikäli tarvitset todistusta saamastasi opiskelupaikasta, voit ottaa Oma Opintopolku -palvelusta kuvakaappauksen. Mikäli kuvakaappaus ei riitä, voit pyytää todistuksen osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lain 257/2015 mukaan hakija saa ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. Kun otat opiskelupaikan vastaan, et ole tulevissa hauissa ensikertalainen.

Käyttäjätunnukset

Oamkissa avoimen opintonsa / Oamk Highway -opintonsa suorittaneiden students–tunnukset eivät muutu siirtyessä tutkinto-opiskelijaksi. Mikäli et saa käyttäjätunnuksiasi toimimaan, otathan yhteyttä ICT-palveluihin. Kun siirryt Oamkin avoimen opiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi sinulle muodostetaan Peppiin tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeus. Pystyt vaihtamaan opiskeluoikeuksien näkymää avoimen opiskelijan ja tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeuksien välillä Pepin oikean yläkulman Profiilit -osiosta. Avoimen opiskelijan profiili Pepissä suljetaan opintojen alkamisen jälkeen.

Mikäli sinulla ei ole Oamkin students-tunnuksia, saat haettua tunnukset Suomi.fi -palvelusta viimeistään opintojen alkaessa. Kun otat tunnuksen käyttöön, sitoudut samalla noudattamaan Oamkin tietojärjestelmien käyttösääntöjä ja hyväksyt samalla käyttöehdot. Hae tunnuksesi Suomi.fi -palvelusta ohjeen mukaan. Tunnusta hakiessasi sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi suomalaisella verkkopankkitunnuksella (tai suomalaisen operaattorin mobiilivarmeenteella). Testaa tunnuksesi toimivuus: Kokeile esimerkiksi kirjautua Oamkissa käytössä olevaan MS 365 -pilvipalveluun (kirjautumisohje). Ongelmatilanteissa ole yhteydessä ICT-palveluihin. Pääset nyt kirjautumaan myös opiskelijaintra Oivaan ja Oamkin Moodleen (verkko-opiskeluympäristö). Huom! Office 365 -palveluun kirjaudutaan sähköpostiosoitteella (käyttäjätunnus(at)students.oamk.fi), kun taas esimerkiksi Moodleen ja Oivaan kirjaudutaan pelkällä käyttäjätunnuksella (jätetään siis sähköpostin loppuosa @students.oamk.fi pois).

Peppi on Oamkissa käytössä oleva järjestelmä, jossa on kaikki opiskeluusi liittyvät perustiedot eli esim. läsnäolo- ja ilmoittautumistiedot, opintosuunnitelmat ja opintosuoritukset. Opiskelijana sinulla on oma työpöytä Pepissä, jonka kautta voit mm. tarkastella omia tietojasi, suunnitella opintojasi, tehdä hyväksilukuhakemuksen ja hakea opiskelutodistuksen. On tärkeää, että pidät yhteystietosi ajantasalla Pepissä, voit itse muuttaa niitä siellä. Pääset kirjautumaan Peppiin opiskelijatunnuksellasi heti opiskeluoikeutesi alettua, eli ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien.

Jos sinulla ei ole suomalaista verkkopankkitunnusta (tai suomalaisen operaattorin mobiilivarmennetta), voit hakea students-tunnuksen koulutuspalveluista. Jos haet tunnuksen koulutuspalveluista, sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi, eli ota mukaan voimassa oleva passi, henkilökortti tai ajokortti.

 

Digistarttipaketti

 

Opiskelu ammattikorkeakoulussa edellyttää hyviä digitaalisia opiskelutaitoja sekä opiskelua hyödyttävien ja mahdollistavien digitaalisten palveluiden hallintaa. Digitaalisten opiskelutaitojen ja digitaalisten palvelujen hallinnan tueksi on rakennettu Digistarttipaketti, jonka avulla opit käyttämään opiskelun kannalta välttämättömiä digitaalisia ohjelmia ja palveluita. Voit aloittaa Digistarttipaketin sen jälkeen, kun olet saanut opiskelijatunnukset käyttöösi. Voit tehdä Digistarttipaketin tehtäviä itsenäisesti omaan tahtiisi, sinulle sopivana ajankohtana. Digistarttipaketti suositellaan tehtäväksi jo ennen opintojen aloituspäiviä tai orientaatioviikon/ensimmäisen periodin aikana. Tutkinto-ohjelma voi opintojen alkaessa tarkemmin ohjeistaa Digistarttipaketin tehtävien tekemisestä erikseen.

Digistarttipaketti avautuu Moodlessa elokuussa. Kirjaudu Moodleen opiskelijatunnuksellasi ja salasanallasi osoitteessa http://oamk.fi/moodle.

Kirjautumisen jälkeen valitse kohta Selaa kursseja ja hae hakusanoilla Digistarttipaketti 2023-2024. Katso tarkemmat ohjeet Moodle kirjautumisesta ja kurssialueelle rekisteröitymisestä. Digistarttipaketin kurssiavaimena käytät uusien opiskeluryhmien ryhmätunnusta.

Ryhmätunnukset ovat: (taulukko päivitetään keväällä) 

Digistarttipaketti on käytettävissäsi koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Voit tarvittaessa palata Moodle alustalle kertaamaan asioita  koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. 

Mikäli olet jo suorittanut Oamkin Digistarttipaketin avoimen opintojesi aikana, sinun ei tarvitse tehdä Digistarttipakettia uudelleen.

Opintojaksoilmoittautumiset ja hyväksiluvut

Tutkinto-opiskelijana teet opintojaksoilmoittautumiset Pepissä opintojen alkaessa. Huom! Opintojaksoilmoittautumiset voit tehdä vain uudella tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudella (eri opiskelijanumero Pepissä). Ilmoittautumiset pääset tekemään sen jälkeen, kun Koulutuspalveluissa on luotu sinulle tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeus Peppiin.

Opintojaksoilmoittautumiset tehdään Pepissä HOPSin Ilmoittautumiset -välilehdellä ilmoittautumisaikana. Ohjeita ilmoittautumisten tekemiseen ja Pepin käyttöön.

Avoimessa AMKissa suorittamasi opinnot eivät automaattisesti siirry uudelle opiskeluoikeudelle Pepissä, vaan sinun tulee anoa suorittamistasi avoimen opinnoista hyväksiluvut tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudellesi. Ohjeet Pepissä tehtävään HOT-hyväksilukuhakemukseen. Tee hyväksilukuhakemus Pepissä opintojesi alkaessa. Oamk Highway-haun kautta valitut opiskelijat katsovat hyväksiluvut yhdessä tutkintovastaavan kanssa opintojen alkaessa.

Jos olet suorittanut avoimen opintosi Oamkissa, ota talteen avoimen opintosuorituksesi Pepin Tilaukset-välilehdeltä viimeistään tammikuun alussa, sillä avoimen opiskeluoikeutesi päätetään noin kuukauden kuluessa tutkinto-opiskeluoikeutesi alkamisen jälkeen, etkä pääse sen jälkeen katsomaan avoimen suorituksiasi Pepistä. Niin kauan kuin avoimen opiskeluoikeutesi on voimassa, pääset katsomaan avoimen suorituksesi Pepistä vaihtamalla profiilia avoimen opiskelijaksi sivun oikeasta ylänurkasta.  Opintosuoritukset pääset katsomaan tämänkin ajankohdan jälkeen Oma Opintopolusta. 

YTHS-palvelut ja terveydenhoitomaksu

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakouluopiskelijat maksavat lukukausikohtaisen terveydenhoitomaksun Kelalle. YTHS:n palveluihin oikeutettuja ovat opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet lukukaudelle läsnä olevaksi ja suorittavat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa.

Sinun täytyy maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu aina, jos olet oikeutettu YTHS:n palveluihin. Et voi saada maksusta vapautusta mistään syystä.

Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Lue ohje, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä on syyslukukaudella 30.9. ja kevätlukukaudella 31.1. joka lukuvuonna.

Opintotuki

Opintotuen ja yleisen asumistuen myöntämisestä ja maksamisesta vastaa Kela. Kela ei lähetä uusille opiskelijoille erillistä muistutusta tuen hakemisesta. Opintotukeen kuuluu opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Opintotuen lisäksi voit hakea yleistä asumistukea. Tee opinto- ja asumistukihakemus Kelan asiointipalvelussa (www.kela.fi/asiointi).

Yleinen asumistuki myönnetään ruokakunnalle. Voit hakea yleistä asumistukea, kun tiedät asumismenosi ja asumisolosuhteesi. Asumistukea voit saada takautuvasti hakemiskuukautta edeltävältä kuukaudelta.

Tee opintotukihakemus vasta sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja uuden opiskelupaikkasi tiedot tulevat näkyviin Kelan verkkohakemukseen pohjatiedoiksi. Opintotuki myönnetään hakemuksesta opintojen alussa yleensä koko tavoitteelliselle suorittamisajalle. Lukuvuosittainen tukiaika on syyskuusta toukokuuhun. Yleistä asumistukea voi saada ympäri vuoden riippuen ruokakunnan tuloista.

Huom! Opintotukea ei voi hakea takautuvasti, vaan opintotuki myönnetään aikaisintaan hakemiskuukauden alusta lukien.

Opetussuunnitelmat

Opetussuunnitelma on kokonaiskuvaus tutkinto-ohjelmasta, osaamistavoitteista ja vaadittavista opintosuorituksista. Löydät oman tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelman Opinto-oppaasta.

Opiskelijakunta OSAKOn Uuden opiskelijan opas

Opiskelijakunta OSAKOn Uuden opiskelijan opas löytyy osoitteesta http://www.osakoweb.fi/uudenopiskelijanopas/

Tuudo-mobiilisovellus

Oulun ammattikorkeakoulussa on käytössä Tuudo-mobiilisovellus opintojen ja opiskelijan arjen hallintaan. Pääset jo ilman Oamkin käyttäjätunnusta tutustumaan ammattikorkeakouluun ja opiskeluun mobiilisti, sekä seuraamaan uudelle opiskelijalle suunnattua hyödyllistä sisältöä. Sovelluksesta löytyvät myös kampuskartat, jotka ohjaavat oikeisiin tiloihin.

App Store: https://itunes.apple.com/app/tuudo/id1128326282

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.caleidon.tuudo&hl=fi

Selvitykset ja opiskelutodistukset

Mikäli tarvitset selvityksen / todistuksen tutkinto-opiskelustasi esim. TE-toimistoa varten, voit pyytää sen Oamkin Koulutuspalveluista: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kulttuuri, Tekniikka ja luonnonvara-ala, Informaatioteknologia

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka: Jos olet opiskellut yksittäisiä opintojaksoja Oamkissa vuonna 2022, sinulle lähetetään s-postitse ryhmätunnus, jonka mukana jatkat keväällä opintoja. Opintosi jatkuvat pääsääntöisesti viikolla 2 lukujärjestyksen mukaisesti. Lukkarit alkuvuodeksi valmistuvat jouluun mennessä ja ovat nähtävillä lukkarikoneessa. Ota yhteyttä heti joulukuun alussa oman koulutuksesi tutkintovastaavaan. Tutkintovastaavan kanssa käyt läpi hyväksiluettavat opinnot ja henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS). Valmistaudu tutustumalla tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan ja HOT-hyväksilukuprosessiin. Opetussuunnitelmat löydät osoitteesta: http://www.oamk.fi/opinto-opas/ Huom! Valitse sen lukuvuoden opetussuunnitelma, jolloin olet aloittanut opintosi avoimessa ammattikorkeakoulussa. Ohjeet opintojen hyväksilukuun löydät osoitteesta (kohta 6): https://it.oamk.fi/7603

Muistathan, että tutkinto-opiskelijana sinun täytyy itse huolehtia opintojaksoilmoittautumiset Peppiin. Opintojaksoilmoittautumiset tehdään HOPSin Ilmoittautumiset –välilehdellä. Huom! Opintojaksoilmoittautumiset täytyy tehdä uudella tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudella 1.1.2023 alkaen (eri opiskelijanumero Pepissä). Ohjeita Pepin käyttöön

Opiskeluun liittyvissä asioissa voit jatkossa olla yhteydessä Oamkin lähipalveluihin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkintovastaava: Pekka Kilpinen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 050 5680919.

Rakennusmestari: Jos olet opiskellut polkuopinnot Oamkissa vuonna 2022, jatkat keväällä opintoja siinä ryhmässä, jossa suoritit polkuopintosikin. Opintosi jatkuvat pääsääntöisesti viikolla 2 lukujärjestyksen mukaisesti. Lukkarit alkuvuodeksi valmistuvat jouluun mennessä ja ovat nähtävillä lukkarikoneessa. Ota yhteyttä heti joulukuun alussa oman koulutuksesi tutkintovastaavaan. Tutkintovastaavan kanssa käyt läpi hyväksiluettavat opinnot ja henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS). Valmistaudu tutustumalla tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan ja HOT-hyväksilukuprosessiin. Opetussuunnitelmat löydät osoitteesta: http://www.oamk.fi/opinto-opas/ Huom! Valitse sen lukuvuoden opetussuunnitelma, jolloin olet aloittanut opintosi avoimessa ammattikorkeakoulussa. Ohjeet opintojen hyväksilukuun löydät osoitteesta (kohta 6): https://it.oamk.fi/7603

Muistathan, että tutkinto-opiskelijana sinun täytyy itse huolehtia opintojaksoilmoittautumiset Peppiin. Opintojaksoilmoittautumiset tehdään HOPSin Ilmoittautumiset –välilehdellä. Huom! Opintojaksoilmoittautumiset täytyy tehdä uudella tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudella 1.1.2023 alkaen (eri opiskelijanumero Pepissä). Ohjeita Pepin käyttöön

Opiskeluun liittyvissä asioissa voit jatkossa olla yhteydessä Oamkin lähipalveluihin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkintovastaava: Pekka Kilpinen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 050 5680919.

Tietotekniikka: Jos olet opiskellut polkuopinnot Oamkissa vuonna 2022, jatkat keväällä opintoja siinä ryhmässä, jossa suoritit polkuopintosikin. Opintosi jatkuvat pääsääntöisesti viikolla 2 lukujärjestyksen mukaisesti. Lukkarit alkuvuodeksi valmistuvat jouluun mennessä ja ovat nähtävillä lukkarikoneessa. Ota yhteyttä heti joulukuun alussa oman koulutuksesi tutkintovastaavaan. Tutkintovastaavan kanssa käyt läpi hyväksiluettavat opinnot ja henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS). Valmistaudu tutustumalla tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan ja HOT-hyväksilukuprosessiin. Opetussuunnitelmat löydät osoitteesta: http://www.oamk.fi/opinto-opas/ Huom! Valitse sen lukuvuoden opetussuunnitelma, jolloin olet aloittanut opintosi avoimessa ammattikorkeakoulussa. Ohjeet opintojen hyväksilukuun löydät osoitteesta (kohta 6): https://it.oamk.fi/7603

Muistathan, että tutkinto-opiskelijana sinun täytyy itse huolehtia opintojaksoilmoittautumiset Peppiin. Opintojaksoilmoittautumiset tehdään HOPSin Ilmoittautumiset –välilehdellä. Huom! Opintojaksoilmoittautumiset täytyy tehdä uudella tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudella 1.1.2023 alkaen (eri opiskelijanumero Pepissä). Ohjeita Pepin käyttöön

Opiskeluun liittyvissä asioissa voit jatkossa olla yhteydessä Oamkin lähipalveluihin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Tieto- ja viestintätekniikan tutkintovastaava: Kaisa Orajärvi: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 050 5176758

Tietojenkäsittely: Jos olet opiskellut polkuopinnot Oamkissa vuonna 2022, jatkat keväällä opintoja siinä ryhmässä, jossa suoritit polkuopintosikin. Opintosi jatkuvat pääsääntöisesti viikolla 2 lukujärjestyksen mukaisesti. Lukkarit alkuvuodeksi valmistuvat jouluun mennessä ja ovat nähtävillä lukkarikoneessa. Tutkintovastaava järjestää infotilaisuuden tammikuussa, jossa käytte läpi esimerkiksi hyväksiluettavat opinnot ja henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS). Infotilaisuuden tarkemmat tiedot päivitetään tälle sivulle joulukuussa.

Jos olet opiskellut yksittäisiä opintojaksoja Oamkissa vuonna 2022, käytte läpi tutkintovastaavan kanssa hyväksiluettavat opinnot ja henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS). Tutkintovastaava on sinuun yhteydessä palaverin ajankohdasta.

Muistathan, että tutkinto-opiskelijana sinun täytyy itse huolehtia opintojaksoilmoittautumiset Peppiin. Opintojaksoilmoittautumiset tehdään HOPSin Ilmoittautumiset –välilehdellä. Huom! Opintojaksoilmoittautumiset täytyy tehdä uudella tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudella 1.1.2023 alkaen (eri opiskelijanumero Pepissä). Ohjeita Pepin käyttöön

Opiskeluun liittyvissä asioissa voit jatkossa olla yhteydessä Oamkin lähipalveluihin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Tietojenkäsittelyn tutkintovastaava: Tuula Harju: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 050 5658502

Liiketalous

Tervetuloa jatkamaan opintoja liiketalouden tutkinto-opiskelijana!  

Opintosi jatkuvat joko vanhassa tai valitsemassasi osaamispolun mukaisessa ryhmässä lukujärjestyksen mukaisesti. Voit tarkistaa ryhmäkiinnityksesi Pepistä. Lukujärjestykset julkaistaan Lukkarikoneessa viimeistään viikkoa ennen opintojen alkua. Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa ma 9.1.2023 (vko 2).  

Mikäli sinulla on kysymyksiä opintojen jatkoon tai hopsin päivittämiseen liittyen, voit olla yhteydessä tutkintovastaavaasi tai uuden ryhmäsi tutoropettajaan kevätlukukauden alussa.   

Muistathan, että tutkinto-opiskelijana sinun täytyy itse huolehtia opintojaksoilmoittautumiset Peppiin. Opintojaksoilmoittautumiset tehdään HOPSin Ilmoittautumiset –välilehdellä. Huom! Opintojaksoilmoittautumiset täytyy uudella tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudella (eri opiskelijanumero Pepissä). Ohjeita Pepin käyttöön.  

Opiskeluun liittyvissä asioissa voit jatkossa olla yhteydessä Oamkin lähipalveluihin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  Lähipalveluista saat tarvittaessa apua useimpiin opintoihin liittyvissä kysymyksissäsi.  

Huom! Avoimen amkin suoritukset eivät siirry automaattisesti tutkinto-opiskelijan profiilille. Tutkinto-opiskelijana sinun tulee hoitaa opintojen hyväksilukeminen tammikuun aikana uudelle tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudelle (kts. tutkintovastaavan erillinen ohjeistus).   

Ohje avoimen amkin opintojen hyväksilukuhakemuksen tekemiseen

Huomioithan, että hyväksilukuhakemus pitää tehdä tutkinto-opiskelijan opiskelijatunnuksella! Näin opinnot tulevat näkyviin oikealle opintokortille. Tarkista siis, että et ole Pepissä avoimen amkin opiskelijana, vaan olet valinnut tutkinto-opiskelijan profiilin, kun aloitat hyväksilukujen anomisen.

Oamkin Students–tunnuksesi ei muutu siirtyessäsi tutkinto-opiskelijaksi. Ongelmien ilmetessä, olethan yhteydessä Helpdeskiin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 0294 483 124. IT-ohjeita löydät osoitteesta: http://it.oamk.fi  

Jos tarvitset selvityksen / todistuksen tutkinto-opiskelustasi esim. TE-toimistoa varten, voit pyytää sen Oamkin Koulutuspalveluista: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
   
Tsemppiä opintoihisi!  

 

Sosiaali- ja terveysala

Jos olet opiskellut polkuopinnot Oamkissa, jatkat keväällä opintoja siinä ryhmässä, jossa suoritit polkuopintosikin. Opintosi jatkuvat lukujärjestyksen mukaisesti. Lukkarit alkuvuodeksi valmistuvat viimeistään jouluun mennessä ja ovat nähtävillä lukkarikoneessa. Mahdollisissa opintojen jatkamiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä tutkintovastaavaan. Joululomalta tutkintovastaavat palaavat 9.1.23 mennessä.  

Mikäli olet valmistumassa, löydät lisätietoja tutkinnon hakemisesta täältä. Tarvittaessa voi olla yhteydessä tutkintovastaavaan opintoihin liittyvissä asioissa.  

   
Aloittavien tutkintotyhmien ryhmätunnukset ja tutkintovastaavat: 

Sairaanhoitotyö, Oulainen: OHS23KM, Maarit Kaskela  

Sairaanhoitotyö, Oulu: SAI23KM, Raija Rajala  

Sosiaaliala: SOS23KM, Päivi Onkalo  

Terveydenhoitajatyö TEH23KM, Merja Männistö  

Tutkintovastaavien sähköpostiosoitteet ovat muotoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
 

Tutkinto-ohjelmakohtaisia tietoja 
 
Kaikista tutkinto-ohjelmista ei ole ilmoitettuna lisätietoja. Tarvittaessa voit olla yhteydessä tutkintovastaavaan.   

 
Sairaanhoitaja, Oulainen: 
Yhteystiedot (joululoman jälkeen tavoitettavissa alk. 9.1.2023): 

Tutkintovastaava Maarit Kaskela, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. p. 050 596 8162  

Tiimipäällikkö/tekninen tuki, aikataulut, Satu Pinola Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. p. 050 4419 349  

Opinto-ohjaaja Mari Vihelä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. p. 040 630 9132  
 
Sairaanhoitaja, Oulu: 
Lue lisätietoja opintojen aloituksesta täältä. 
Tarvittaessa voit olla yhteydessä tutkintovastaavaan.  
 
Sosiaaliala: 
Lue lisätietoa opintojen aloituksesta täältä.   
Tarvittaessa voit olla yhteydessä tutkintovastaavaan.  
 
Terveydenhoitaja: 
Lue lisätietoja opintojen aloituksesta täältä 
Tarvittaessa voit olla yhteydessä tutkintovastaavaan.  
 

YAMK

Tervetuloa aloittamaan YAMK-opinnot tutkinto-opiskelijana! 

Opintosi jatkuvat kevätlukukaudella omassa tutkintoryhmässäsi lukujärjestyksen mukaisesti. Voit tarvittaessa tarkistaa ryhmäkiinnityksesi Pepistä. 1.jakso käynnistyy 9.1.2023. Mikäli sinulla on kysymyksiä opintojen jatkoon tai hopsin päivittämiseen liittyen, voit olla yhteydessä tutkintovastaavaasi tai ryhmäsi tutoropettajaan kevätlukukauden alussa. 

Sinulle luodaan uusi opiskeluoikeus Peppiin viimeistään tammikuun alussa vastaanotettuasi opiskelupaikan. Muistathan, että tutkinto-opiskelijana sinun täytyy itse huolehtia opintojaksoilmoittautumiset Peppiin. Opintojaksoilmoittautumiset tehdään HOPSin Ilmoittautumiset –välilehdellä. Huom! Opintojaksoilmoittautumiset täytyy uudella tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudella (eri opiskelijanumero Pepissä). Ohjeita Pepin käyttöön

Opiskeluun liittyvissä asioissa voit jatkossa olla yhteydessä Oamkin lähipalveluihin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. . Lähipalveluista saat tarvittaessa apua useimpiin opintoihin liittyvissä kysymyksissäsi

Huom! Avoimen amkin suorituksesi eivät siirry automaattisesti tutkinto-opiskelijan profiilille. Tutkinto-opiskelijana sinun tulee hoitaa opintojen hyväksilukeminen lukukauden alussa uudelle tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeudelle.
Ohje avoimen amkin opintojen hyväksilukuhakemuksen tekemiseen

Huomioithan, että hyväksilukuhakemus pitää tehdä tutkinto-opiskelijan opiskelijatunnuksella! Näin opinnot tulevat näkyviin oikealle opintokortille. Tarkista siis, että et ole Pepissä avoimen amkin opiskelijana, vaan olet valinnut tutkinto-opiskelijan profiilin, kun aloitat hyväksilukujen anomisen.

Oamkin Students–tunnuksesi ei muutu siirtyessäsi tutkinto-opiskelijaksi. Ongelmien ilmetessä, olethan yhteydessä Helpdeskiin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 0294 483 124. IT-ohjeita löydät osoitteesta: http://it.oamk.fi 

Jos tarvitset selvityksen / todistuksen tutkinto-opiskelustasi esim. TE-toimistoa varten, voit pyytää sen Oamkin Koulutuspalveluista: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Tsemppiä opintoihisi! 

Oamk Highway erillishaun kautta valitut opiskelijat

Hakukohdekohtaiset materiaalit opintojen aloitukseen: 

INFORMAATIOTEKNOLOGIA

Hyväksiluvut: 

Avoimessa AMKissa suorittamasi Highway-opinnot eivät automaattisesti siirry uudelle opiskeluoikeudelle Pepissä, vaan katsotte yhdessä tutkintovastaavan kanssa hyväksiluvut opintojen alkaessa. 

Tieto- ja viestintätekniikan tutkintovastaava: Kaisa Orajärvi
Sähköpostit ovat muotoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kampukset, koulutuspalvelut ja hakijapalvelut


Oamkin kampukset: 
Linnanmaan kampuksella on informaatioteknologian, tekniikan, liiketalouden, kulttuurin ja luonnonvara-alan koulutuksemme sekä ammatillinen opettajankoulutus. Oamkin opiskelijana voit hankkia Linnanmaan kampukselle ympärivuorokautisen 24/7-kulkuoikeuden. Lisätietoja kulkukortista 

Sosiaali- ja terveysalan kampukset sijaitsevat 
Oulussa (Kontinkangas) ja Oulaisissa.   

Oulu Campus Navigator:
Oulu Campus Navigator on sisätilanavigointiin tarkoitettu mobiilisovellus Linnanmaan kampuksella, joka on ladattavissa Google Playsta ja App Storesta. Campus Nav Sovellus mahdollistaa kampuksen käyttäjille oman sijainnin paikantamisen, tilojen hakemisen sekä oikean reitin löytämisen haluttuun tilaan. Sovellus ei vaadi kirjautumista, eikä sillä seurata yksittäisten käyttäjien sijaintia. Sovelluksen toiminta perustuu kampuksen käytäville asennettujen Bluetooth-lähettimien signaaleihin. 

Koulutuspalvelut:

Oamk-lähipalvelut tavoitat sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Koulutuspalveluiden puhelinpalveluajat ma - pe klo 10-12:
- Linnanmaan kampus puh. 029 448 9210 (Tekniikka ja luonnonvara-ala, Informaatioteknologia, Kulttuuri ja Liiketalous)
- Kontinkankaan ja Oulaisten kampus puh. 029 448 9211 (Sosiaali- ja terveysala)
Palvelupisteet sijaitsevat Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla. Linnanmaan käyntiosoite on Yliopistokatu 9. Sijainti 7 C siipi, 1. krs. 

Hakijapalvelut

Hakijapalvelut tavoitat sähköpostitse hakijapalvelut(at)oamk.fi
Puhelin: 029 448 9002, ma-to klo 9-13.
Postiosoite: Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk), Hakijapalvelut, PL 405 90101 OULU