Usein kysyttyä Avoimesta AMKista

Koulutustaustani on X, voinko aloittaa opinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa?

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat nimensä mukaisesti avoimia aivan kaikille, iästä ja koulutustaustasta riippumatta. Tervetuloa mukaan! Huomioithan kuitenkin, että joillakin opintojaksoilla saattaa olla esitietovaatimuksia, nämä on mainittu opintojaksokuvauksissa.

Olen työtön työnhakija. Voinko opiskella avoimessa ammattikorkeakoulussa?

Suosittelemme, että keskustelet TE-toimistosi kanssa ennen aina ennen avoimen opintojen aloitusta. Mikäli opiskelet vähemmän kuin viisi opintopistettä kuukaudessa, katsotaan opiskelun yleensä olevan sivutoimista, eikä sen näin ollen pitäisi vaikuttaa työttömyystukeen. Jos suunnittelet polkuopintojen aloitusta ja olet työtön työnhakija, sinun kannattaa ensin sopia asiasta TE-toimiston kanssa. Opintopistemäärän vuoksi polkuopinnot katsotaan päätoimisiksi opinnoiksi.

Miten pääsen mukaan opiskelemaan?

Ilmoittautuminen opintoihin:

  • Opinnoille ilmoittaudutaan erillisellä ilmoittautumislomakkeella, jonka löydät kunkin yksittäisen opintojakson sivulta. Opetustarjonta.
  • Tutustu huolellisesti opintojakson tietoihin ja klikkaa "Ilmoittaudu" -painiketta. Täytä ilmoittautumislomakkeelle omat henkilötietosi ja seuraa järjestelmän ohjeita.
  • Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin ilmoittautumisen onnistumisesta.
  • Mikäli opintojakso on sinulle maksullinen, saat sähköpostiisi maksulinkin, joka on voimassa 24 tuntia linkin lähettämisestä. Mikäli ilmoittaudut useammalle kuin yhdelle opintojaksolle ja maksat opintopistemukaisen maksun kustakin opintojaksosta, saat maksulinkin jokaisesta opintojaksosta erikseen.
  • Kun olet maksanut maksun, saat sähköpostitse ohjeet opintojesi aloittamiseen. 

Jos haluat suorittaa muita kuin sivuillamme esiteltyjä opintoja, tiedustele niitä avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilöltämme Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Opintoja voit etsiä jo etukäteen Opinto-oppaastaamme.

Mistä tiedän, mitä opintoja avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnasta kannattaa valita, mikäli olen kiinnostunut juuri tietyn tutkinto-ohjelman opinnoista?

Voit tutustua tutkinto-ohjelmien sisältöihin opinto-oppaassa. Mikäli et löydä tarvitsemaasi tietoa, ole yhteydessä avoimen yhteyshenkilöön.

Olisin kiinnostunut tietystä osaamisalasta/asiasta, mutta en löydä siihen liittyvää opintojaksoa.

Avoimen verkkosivuilla listataan vain osa tarjottavista opintojaksoista. Mikäli etsit jotain tiettyä osaamisaluetta parantavaa opintojaksoa, voit etsiä opintojaksoja opinto-oppaan opintojaksohaulla. Ole sen jälkeen yhteydessä avoimen yhteyshenkilöön osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kerro, mistä opinnoista olet kiinnostunut. Avoimen yhteyshenkilöltä saat tiedon opintojakson seuraavasta toteutuksesta ja hän opastaa sinua ilmoittautumiskäytäntöjen osalta. 

Mistä opinnoista minun kannattaa aloittaa, jos tavoitteenani on suorittaa myöhemmin koko tutkinto?

Riippuu tilanteestasi ja siitä, kuinka paljon opintopisteitä haluat suorittaa lukukauden tai lukuvuoden aikana. Ensimmäisen opiskeluvuoden perusopintoihin lukeutuvat opintojaksot antavat yleensä hyvän yleiskatsauksen opiskelusta ammattikorkeakoulussa. Tutkintotavoitteiselle opiskelijalle paras tapa aloittaa opinnot on hakea avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoihin. Polkuopinnoissa suoritat pääsääntöisesti ensimmäisen lukuvuoden opinnot aloittavan tutkinto-opiskelijaryhmän mukana. 

Aion suorittaa polkuopinnot. Pääsenkö polkuopinnot suoritettuani suoraan tutkinto-opiskelijaksi?

Valintaprosessi tutkinto-opiskelijaksi on tutkinto-ohjelmakohtainen ja tutkinto-opiskelijapaikkaa tulee hakea erikseen hakuaikana. Lisätietoa avoimen väylähausta tutkinto-opiskelijaksi löydät verkkosivuiltamme. Mikäli jokin asia jää epäselväksi, ota yhteyttä avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilöihin osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Milloin opiskelujen tarkempi aikataulu selviää?

Lukujärjestykset tehdään aina yhdelle opetusjaksolle kerrallaan (vuodessa on neljä jaksoa). Yleensä lukujärjestykset valmistuvat hieman ennen uuden jakson alkamista. Lukujärjestykset löydät lukkarikoneesta. 

Jos pääsen myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi, täytyykö minun opiskella avoimessa suorittamani opinnot uudestaan?

Jos pääset tutkintoon johtavaan koulutukseen Oamkissa, voidaan suorittamasi opinnot hyväksilukea, eli sinun ei tarvitse suorittaa samaa opintojaksoa uudelleen. Ota kuitenkin huomioon, että mikäli suoritat opintoja eri tutkinnosta, tulee hyväksiluvuista aina keskustella tutkinto-vastaavan kanssa etukäteen.

Mikäli jatkat opintojasi jossain toisessa ammattikorkeakoulussa, riippuu opintojaksojen hyväksiluku heidän tutkintonsa opetussuunnitelmasta. 

Miten opintojen maksaminen käytännössä hoituu?

Avoimen opintomaksut maksetaan verkkomaksupalvelu Paytrailin kautta. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi maksulinkin, joka on voimassa 24 tuntia linkin lähettämisestä. Mikäli ilmoittaudut useammalle kuin yhdelle opintojaksolle ja maksat opintopistemukaisen maksun kustakin opintojaksosta, saat maksulinkin jokaisesta opintojaksosta erikseen. Kun olet maksanut maksun, saat sähköpostitse ohjeet opintojesi aloittamiseen. Mikäli ilmoittaudut opintoihin, joihin opiskelijat valitaan esimerkiksi ennakkotehtävän tai valintakokeen kautta, saat maksulinkin sen jälkeen, jos tulet valituksi opintoihin.

Mikäli sinulla on kysyttävää laskutuksesta tai saamastasi laskusta, ole yhteydessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Saanko suorittamistani opinnoista todistuksen?

Saat suorittamastasi opintojaksosta opintosuoritusotteen. Opintosuoritusotteita ei lähetetä automaattisesti opintojen päätyttyä, vaan voit itse tilata sähköisesti allekirjoitetun otteen Pepistä (Tilaukset -välilehti). Pepin Tilaukset -välilehdeltä saat otettua itsellesi myös opiskelutodistuksen. Tarvittaessa voit pyytää opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen myös avoimen yhteyshenkilöltä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..  Mikäli tarvitset selvityksen opinnoistasi TE-toimistoa, vakuutusyhtiötä tms. varten, voit pyytää myös sen osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.