Maahanmuuttajien koulutus- ja ohjauspalvelut

Oletko maahanmuuttaja tai turvapaikanhakija ja asut Suomessa? Oletko kiinnostunut korkeakouluopinnoista? Haluatko täydentää jo hankittua koulutusta? Tarvitsetko lisätietoa eri koulutusmahdollisuuksista? Tarjoamme SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland). Ota yhteyttä ja tule keskustelemaan sinun mahdollisuuksistasi!

Ohjauskeskustelu perustuu henkilökohtaiseen tapaamiseen joko suomeksi tai englanniksi. Myös etäohjaus on mahdollista, jos et asu Oulussa. Keskustelussa suunnittelemme opiskelumahdollisuuksiasi meillä Oamkissa tai muissa Suomen ammattikorkeakouluissa sekä yliopistoissa. 

Alla on maahanmuuttajille suunnattuja koulutuksia.

Kielikoulutus

Haku maahanmuuttajille

Muu koulutus

SIMHE – Supporting Immigrants in Higher Education in Finland

Vuonna 2017 Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi Oamkin yhdeksi maahanmuuton vastuukorkeakouluksi, joka tuottaa ohjauksen ja osaamisen tunnistamisen palveluja maahanmuuttajille. Tavoitteena on maahanmuuttajien koulutuspolkujen, työllistymisen ja kotoutumisen tukeminen. Lisäksemme muita maahanmuuton vastuukorkeakouluja ovat Metropolian ja Karelian ammattikorkeakoulut sekä Turun, Jyväskylän ja Helsingin yliopistot.

SIMHE-Oamk palvelee koko Pohjois-Suomen alueella olevia maahanmuuttajia ja tarjoaa ohjausta korkeakouluopiskelusta kiinnostuneille maahanmuuttajille. Ohjauspalvelut sisältävät tiedotusta suomalaisesta korkeakoulujärjestelmästä ja mahdollisuuksista hakeutua korkeakouluopintoihin. Lisäksi tarjoamme tukea osaamisen tunnistamisen käytänteistä sekä ohjausta urasuunnittelusta ja lisäkoulutuksesta niille maahanmuuttajille, joilla on jo korkeakouluopintoja. Toimintamme tapahtuu tiiviissä yhteistyössä muiden Pohjois-Suomen alueen maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä edistävien toimijoiden verkostossa sekä alueen muiden korkeakoulujen kanssa.

Ajankohtaista

Tällä palstalla ei ole tällä hetkellä ajankohtaisia tiedotteita. Katso kaikki Oamkin ajankohtaistiedotteet.

Tietoja eri korkeakoulututkinnoista Pohjois-Suomen alueella

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun yliopisto

Lapin ammattikorkeakoulu

Lapin yliopisto

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu