Maahanmuuttajien koulutus- ja ohjauspalvelut

Oletko turvapaikanhakija tai maahanmuuttaja ja asut Suomessa? Oletko kiinnostunut korkeakouluopinnoista? Tarjoamme opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamia SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille.

Turvapaikanhakijana ja maahanmuuttajana sinulla on mahdollisuus saada ohjausta ja neuvontaa korkeakouluopinnoista. Keskustelussa suunnittelemme opiskelumahdollisuuksiasi meillä Oamkissa ja muissa Suomen ammattikorkeakouluissa sekä yliopistoissa.

Ohjaus perustuu henkilökohtaiseen tapaamiseen joko suomeksi tai englanniksi. Tapaamisessa laadimme korkeakouluopintoihin tai korkeakoulututkinnon täydentämiseksi suunnitelman, jossa huomioimme aikaisemman koulutuksesi, ammattisi, kielitaitosi ja oman kiinnostuksesi.

SIMHE – Supporting Immigrants in Higher Education in Finland

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Oamkin yhdeksi maahanmuuton vastuukorkeakouluksi, joka tuottaa ohjauksen ja osaamisen tunnistamisen palveluja maahanmuuttajille. Tavoitteena on maahanmuuttajien koulutuspolkujen, työllistymisen ja kotoutumisen tukeminen. Lisäksemme muita maahanmuuton vastuukorkeakouluja ovat Metropolian ja Karelian ammattikorkeakoulut sekä Turun, Jyväskylän ja Helsingin yliopistot.

SIMHE-Oamk palvelee koko Pohjois-Suomen alueella olevia maahanmuuttajia ja tarjoaa ohjausta korkeakouluopiskelusta kiinnostuneille maahanmuuttajille. Ohjauspalvelut sisältävät tiedotusta suomalaisesta korkeakoulujärjestelmästä ja mahdollisuuksista hakeutua korkeakouluopintoihin. Lisäksi tarjoamme tukea osaamisen tunnistamisen käytänteistä sekä ohjausta urasuunnittelusta ja lisäkoulutuksesta niille maahanmuuttajille, joilla on jo korkeakouluopintoja. Toimintamme tapahtuu tiiviissä yhteistyössä muiden Pohjois-Suomen alueen maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä edistävien toimijoiden verkostossa sekä alueen muiden korkeakoulujen kanssa.

Tietoja eri korkeakoulututkinnoista Pohjois-Suomen alueella

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun yliopisto

Lapin ammattikorkeakoulu

Lapin yliopisto

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu