Maahanmuuttajien koulutus- ja ohjauspalvelut

Oletko maahanmuuttaja ja asut Suomessa? Tarjoamme maahanmuuttajille ohjausta sekä korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta, jossa vahvistat myös suomen kielen osaamistasi.  Voit myös täydentää hankkimaasi koulutusta tai opiskella uuden tutkinnon.  Tarjoamme maahanmuuttajille SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland).  Ota yhteyttä ja tule keskustelemaan sinun mahdollisuuksistasi! 

Tarvitsetko ohjausta?

Ohjauskeskustelu perustuu henkilökohtaiseen tapaamiseen joko suomeksi tai englanniksi. Myös etäohjaus on mahdollista, jos et asu Oulussa. Keskustelussa suunnittelemme opiskelumahdollisuuksiasi meillä Oamkissa tai muissa Suomen ammattikorkeakouluissa sekä yliopistoissa.

Personal guidance counseling is held in English or Finnish, by your choice. It is also possible to arrange a meeting via internet if you live outside of Oulu. Together we can plan your education opportunities here in Oamk, or in other universities in Finland. Contact now, and  we can start to plan your educational path!

Oamk tarjoaa ilmaisia opintoja sekä neuvontaa ukrainalaisille

Oamk tarjoaa opiskelumahdollisuuksia ukrainalaisille, jotka etsivät Suomesta suojaa Ukrainan sodan vuoksi. Oamk antaa maksutonta ohjausta ja neuvontaa korkeakoulutuksesta kiinnostuneille. Myös avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat ilmaisia kaikille, jotka ovat joutuneet pakenemaan Ukrainasta sodan vuoksi ja oleskelevat tällä hetkellä Suomessa (väliaikainen suojelu).

Lue lisää sivulta: Advice and study opportunities for Ukrainians.

Valmentava koulutus

Järjestämme maahanmuuttajille valmentavaa koulutusta korkeakouluopintoihin.  Sinun suomen kielen lähtötaso tulee olla vähintään B1.1. Koulutus toteutetaan päiväopetuksena  kello 9–15. Osa opetuksesta voi olla verkossa. Suurin osa tunneista pidetään luokkahuoneessa. Opetus on ilmaista. Hakuaika 31.5. - 3.9.2022.

Maahanmuuttajille suunnatut korkeakouluopinnot – polku tutkinto-opiskelijaksi

Oulun ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajille oman väylän päästä opiskelemaan ammattikorkeakoulussa. Tarvittava kielitaso kaikkiin koulutuksiin on B1-B2. Opiskelet suomenkielisessä ryhmässä ja olet ensimmäisen vuoden Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelija. Kaikkiin alla oleviin koulutuksiin haetaan pääsykokeen kautta. Kun olet suorittanut 55 opintopistettä Avoimen ammattikorkeakoulun opintoja (niin sanotut polkuopinnot), voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Oulun ammattikorkeakouluun ja suorittaa AMK-tutkinnon.

Seuraava haku on keväällä 2023.

 

Muut koulutukset maahanmuuttajille

Sosiaalialan täydennyskoulutus

Onko sinulla ulkomailla suoritettua koulutusta sosiaali- ja terveysalle?
Oletko töissä sosiaalialalla ja haluat parantaa suomen kielen taitoa?
Oletko kiinnostunut sosiaalialasta Suomessa?
Onko tavoitteesi opiskella tai tehdä työtä sosiaalialalla?

Voit opiskella suomalaista sosiaalialaa ja suomen kieltä ja parantaa mahdollisuuksia alan töissä ja opiskelussa. Jos sinulla on sosiaalialan työpaikka, voit yhdistää työn ja opiskelun. Jos sinulla ei ole työ- tai harjoittelupaikkaa, sitä haetaan opiskelun aikana. Opiskelutehtävät ovat osa työ- tai harjoittelutehtäviä.

Täydennyskoulutus ei ole tutkinto, mutta jos myöhemmin opiskelet sosiaalialan tutkintoa Oulun ammattikorkeakoulussa, nämä opinnot voidaan sisällyttää tutkinto-opintoihin. Hakuaika on 1.2. –16.9.2022

 

Asiakkaiden kokemuksia SIMHE-ohjauksesta

Voit kuulla asiakkaiden omia kokemuksia SIMHE-ohjauksesta HY+n Maahanmuuttajien ohjauksen ja neuvonnan tuki -hankkeen sisällä luoduissa videoissa.

Ajankohtaista

Tällä palstalla ei ole tällä hetkellä ajankohtaisia tiedotteita. Katso kaikki Oamkin ajankohtaistiedotteet.