Tekniikka

Tekniikan ala on hyvin monipuolinen. Insinöörit voivat ratkoa energiantuotantoon ja -kulutukseen liittyviä haasteita, osallistuvat eri laitteiden ja koneiden suunnitteluun tai kehittävät sähkö- ja automaatioteknisiä ratkaisuja. Pääset tutustumaan alaan suorittamalla kolme kurssia, ja samalla voit varmistaa opiskelupaikkasi haluamastasi koulutuksesta.

Opiskelupaikka tekniikan tutkinto-ohjelmasta

Kun suoritat toisen asteen koulutuksen ja Oamk Highway -opinnot sen aikana, varmistat näin opiskelupaikkasi Oamkissa jostakin alla olevasta tekniikan tutkinto-ohjelmasta:

Oamk Highway -opinnot (15 op):

Pakolliset kurssit (10 op)

Alakohtainen kurssi (5 op), valitse yksi verkkokurssi (Oamk toteuttaa). Jos olet hakenut kevään 2023 Oamk Highway -erillishaussa, viimeinen ilmoittautuminen 1.4.2023.

Opinnot hyväksiluetaan osaksi ammattikorkeakoulututkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Ilmoittaudu Oamk Highwayhin tästä

Jos oma oppilaitoksesi ei löydy ilmoittautumissivulta Opiskelen-kohdasta, merkitse itsesi kohtaan “Jokin muu lukio/ammattiopisto”. Kun olet ilmoittautunut Oamk Highway -opintokokonaisuuteen, varmista opoltasi, että hän on myös asiasta tietoinen. Oposi antaa sinulle lisäohjeet jatkosta. Mikäli koulusi oposi ei ole asiasta tietoinen, pyydä häntä olemaan yhteydessä Oamkiin: suunnittelija Mira Kekkonen, mira.kekkonen(at)oamk.fi. Kursseja ei voi suorittaa ilman Oamkin ja oppilaitoksen yhteistyötä, sillä osa kokeista tehdään 2. asteella valvotusti. 

Syksyn 2023 haku tutkinto-opiskelijaksi Oamk Highway -opintokokonaisuuden ja toisen asteen koulutuksen perusteella järjestetään Opintopolussa 4.9.2023 klo 8.00 – 14.9.2023 klo 15.00.

 

Se on mukavaa, kun on päässyt jo vähän tutustumaan alan ammattikorkeakouluopintoihin ennen niiden aloittamista. Opintojen kautta sai vähän käsitystä siitä, millaista alan opiskelu on.

Tekniikan alan Highway-opinnot suorittanut Ville Niskanen

Lue Villen tarina