Tekniikka

Tekniikan ala on hyvin monipuolinen. Insinöörit voivat ratkoa energiantuotantoon ja -kulutukseen liittyviä haasteita, osallistua eri laitteiden ja koneiden suunnitteluun tai kehittää sähkö- ja automaatioteknisiä ratkaisuja. Pääset tutustumaan alaan suorittamalla kolme kurssia ja samalla voit varmistaa opiskelupaikan haluamastasi koulutuksesta.

Opiskelupaikka tekniikan tutkinto-ohjelmasta

Suorittamalla toisen asteen koulutuksen ja Oamk Highway -opinnot opiskelijalle luvataan opiskelupaikka jostakin seuraavista/seuraavissa tekniikan tutkinto-ohjelmissa:

Oamk Highway -opinnot (15 op):

Pakolliset kurssit (10 op)

Alakohtainen kurssi (5 op), valitse yksi verkkokurssi (Oamk toteuttaa)

Opiskelupaikkaa tulee hakea kahden vuoden sisällä, kun toisen asteen tutkinto on suoritettu. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Ilmoittaudu Oamk Highwayhin tästä

Jos oma oppilaitoksesi ei löydy ilmoittautumissivulta Opiskelen-kohdasta, merkitse itsesi kohtaan “Jokin muu lukio/ammattiopisto”. Kun olet ilmoittautunut Oamk Highway -opintokokonaisuuteen, varmista opoltasi, että hän on myös asiasta tietoinen. Oposi antaa sinulle lisäohjeet jatkosta. Mikäli koulusi oposi ei ole asiasta tietoinen, pyydä häntä olemaan yhteydessä Oamkiin: projektisuunnittelija Mira Kekkonen, mira.kekkonen(at)oamk.fi. Kursseja ei voi suorittaa ilman Oamkin ja oppilaitoksen yhteistyötä, sillä osa kokeista tehdään 2. asteella valvotusti. 

 

Se on mukavaa, kun on päässyt jo vähän tutustumaan alan ammattikorkeakouluopintoihin ennen niiden aloittamista. Opintojen kautta sai vähän käsitystä siitä, millaista alan opiskelu on.

Tekniikan alan Highway-opinnot suorittanut Ville Niskanen

Lue Villen tarina