« Takaisin koulutuslistaan

TAIMI -Tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta ja moninaisuudesta innostumaan!

Täydennyskoulutus
Opetusmuoto:Verkko-opetus
Laajuus ja kesto:1-12 op
Koulutusaika:9.2.2022 - 15.12.2022
Hakuaika: 4.11.2021 - 4.10.2022
Hinta:maksuton
Opetuskieli:suomi
Paikkakunta:

Yleiskuvaus opinnoista

Tervetuloa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskoulutuksiin!

Koulutusten tavoitteena on kehittää perusopetuksen ja toisen asteen opetushenkilöstön tasa-arvo ja yhdenvertaisuusosaamista. Koulutukset antavat osallistujille työkaluja tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen opetuksen toteuttamiseen.

Kaikki koulutusosiot toteutetaan verkossa, ja ne voi myös suorittaa erillisinä muista osioista.

Sukupuolitietoisen opetuksen ja ohjauksen perusteet, 1op Osallistuja saa tietoa sukupuolen moninaisuudesta, valmiuksia käsitellä teemoja opetuksessa ja tukea oppilaita oman identiteetin rakentumisessa. Koulutusosio toteutetaan verkkototeutuksena sisältäen työpajatyöskentelyä ja ohjattua oman työn kehittämistä. Webinaari-iltapäivät klo 13-16: 11.10 ja 8.11.

Tasa-arvoinen ja yhdenvertainen uraohjaus ja opiskelijavalinta, 3 op
Osallistuja saa valmiuksia arvioida ja kehittää uraohjausta, opiskelijavalinnan prosesseja ja toimintatapoja yhdenvertaisuuden näkökulmasta.
Osio sisältää omaan työhön liittyvän kehittämistehtävän.
Webinaari-iltapäivät klo 13-16: 26.9., 31.10. (klo 14-16) ja 14.11.2022.

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden jalkauttaminen oppilaitoksen toimintakulttuuriin, rakenteisiin ja käytäntöihin, 2 op

Osio on tarkoitettu niille, jotka kaipaavat tukea konkreettiseen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehittämistyöhön omassa opetuksessa, ohjauksessa tai työyhteisössä kuten esim. tuntisuunnitelmien laatimisessa tai muistilistojen kehittämiessä. Osiossa mietitään yhdessä konkreettisia työtapoja oppilaitoksen arkeen. Yhdistettävissä kaikkiin edellä mainittuihin osioihin. Osion suorittaakseen osallistujan pitää suorittaa vähintään yksi muista osioista. Webinaari-iltapäivät klo 13-16: 3.10., 21.11. ja 15.12.2022.


Varmista paikkasi  ja ilmoittaudu mahdollisimman pian tämän linkin kautta:
https://link.webropol.com/s/taimi

Koulutus on tarjolla myös ruotsinkielisenä toteutuksena. Lisätiedot ja ilmoittautumiset löydät täältä 

Lisätiedot: Päivi Haapakoski, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 1415163

Koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta. Koulutus on kohderyhmään kuuluville osallistujille maksutonta. Mahdollisista matka-ja majoituskustannuksista osallistujat vastaavat itse. Perimme 200 euron peruutusmaksun,mikäli peruutusta ei ole tehty kahta viikkoa ennen koulutuksen alkua.

Kohderyhmä

 Perusopetuksen, 2. asteen ja vapaan sivistystyön opettajat ja ohjaajat.