Lisätty todellisuus (AR) osaksi omaa ammattiosaamista
Miten lisättyä todellisuutta voitaisiin hyödyntää sinun alallasi? Auttaisiko AR-osaaminen sinua työllistymään? Osallistu työvoimakoulutukseen ja tutustu AR-sisällön tuottamiseen.
Oletko luovien alojen osaaja, jolla on korkeakoulututkinto tai vastaava toisen asteen koulutus. Onko sinulla osaamista sisällöntuottajana, jota voisit hyödyntää lisätyn todellisuuden sisältöjen tuottamiseen?
Luoviin aloihin Suomessa luetaan muun muassa seuraavat alatoimialat:
- animaatiotuotanto
- arkkitehtipalvelut
- elokuva- ja tv-tuotanto
- kuvataide ja taidegalleriat
- käsityö
- liikunta- ja elämyspalvelut
- mainonta ja markkinointiviestintä
- muotoilupalvelut
- musiikki ja ohjelmapalvelut
- peliala
- radio- ja äänituotanto
- taide- ja antiikkikauppa
- tanssi ja teatteri
- viestintäala
Lisättyä todellisuutta käytetään erilaisissa mainoskampanjoissa, infografiikoissa ja hyötysovelluksissa. Sen avulla voidaan luoda tiloja, jossa käyttäjä voi sukeltaa 3D maailmaan. Vain mielikuvitus on rajana AR-sisältöjen tuottamiseen.
Lisätty todellisuus eli Augmented Reality (AR) tarkoittaa erilaisen virtuaalisen datan, esimerkiksi tekstin, kuvan, äänen, animaation, videon, tai paikkatiedon yhdistämistä reaaliajassa näkyvään, todelliseen maailmaan erilaisten digitaalisten näyttöjen, kuten älypuhelimien, tablettien tai AR-lasien avulla.
Paikkatietoon liittyvän lisätyn todellisuudesta tunnetuimpana esimerkkinä toimii Pokemon Go-peli. Yritysten kehittämiä AR-tuotteita löytyy esimerkiksi Arilyniltä.
Koulutusaika 22.11.2021–2.3.2022
Katso koulutuksen infotilaisuuden tallenne
Koulutuksen sisältö
Koulutus keskittyy tunnistamaan ja toteuttamaan pienryhmissä (demotasolla) AR-sisältöjä.
Osallistuja tutustuu koulutuksessa lukuisiin AR -alueella toimiviin yrityksiin ja niiden toimintaan käytännön tasolla. Osallistuja pystyy luomaan verkostoja osaamisalallaan ja kykenee etsiytymään alalle ominaisia kanavia käyttäen työpaikkoihin. Koulutuksessa hyödynnetään lisäksi järjestäjän työelämäyhteyksiä, joiden kautta kontaktit työnantajiin mahdollistuvat.
Monimuoto-opetus
Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, jotka koostuvat pääsääntöisesti lähiopetuksesta ja verkkoyhteyksiä hyödyntäen toteutettavasta kontaktiopetuksesta. Osallistujat opiskelevat sekä itsenäisesti, että ryhmissä työskennellen ohjaavan opettajan opetuksessa. Menetelmistä vastaavat kokeneet ja modernit opetusteknologiat ja -menetelmät hallitsevat opettajat, joilla on myös pedagoginen pätevyys. Tuorein markkinatieto, ja teknologinen osaaminen tuodaan koulutukseen yhteistyöyritysten osaamisen kautta.
Hae koulutukseen 1.11.2021 mennessä
Tästä linkistä löydät hakuohjeet TE-palveluiden nettisivuilta: Hae koulutukseen
Koulutuksen yhteistyötahot