kuvakorkeus: 800

Tietoa opinto-ohjaajalle

Olemme koonneet tälle sivulle materiaalia, jota opinto-ohjaajat voivat käyttää työssään. 

Oppaat

Esittelydiat

Oamkin esittely

Tilaa opiskelijaryhmällesi Oamkin esittely, jonka pitää opiskelija. 

Tilauslomake Oamkin esittelylle

Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian. 

Vierailu Oamkissa

Haluaisitteko tulla tutustumaan Oamkiin? Räätälöidään yhdessä toiveidenne mukainen vierailu, jossa pääsette tutustumaan kampuksiin, koulutuksiin ja opiskelijan arkeen. 

Tilastot

Huomioithan, että yhteishaussa, koulutustarjonnassa ja valintaperusteissa tapahtuvien muutosten johdosta tilastot eivät ole täysin vertailukelpoisia eri vuosien välillä.

Korkeakoulujen yhteishakujen hakijamäärät sekä hyväksyttyjen alimmat ja ylimmät pistemäärät ovat nähtävissä Opetushallituksen tilastopalvelu Vipusesta.

Näin tarkastelet taulukkoa:

  • Sivun vasemmasta laidasta löydät Suodattimet. Määritä ainakin seuraavat suodattimet, että saat tulokset näkymään oikein.
  • Valitse Koulutuksen alkamisvuosi
  • Valitse Koulutuksen alkamiskaudeksi joko kevät tai syksy
  • Esimerkiksi kevään 2021 yhteishaun pistemäärät saat näkyviin valitsemalla koulutuksen alkamisvuodeksi 2021 ja alkamiskaudeksi syksy.
  • Voit halutessasi määrittää myös muita suodattimia, esimerkiksi tarkastella pistemääriä korkeakouluittain tai sektorittain (yliopisto tai ammattikorkeakoulu).
  • Tarkastele pisteitä aina valintatavoittain eli klikkaa plus-merkkiä hakukohteen nimen vasemmalta puolelta.
  • Huomioithan, että Vipusessa näkyvät pisteet ovat aina lopullisen valinnan pisteitä. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kaksivaiheisen valinnan osalta tässä näkyvät vain lopulliseen valintaan vaikuttaneet pisteet.
  • Huomioithan, että pisteet eri vuosilta eivät välttämättä ole vertailukelpoisia keskenään, koska valintaperusteet ovat voineet muuttua.

Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto

Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto on tarkoitettu ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneille, opinto-ohjaajille ja kaikille korkeakouluhakua ohjaaville toimijoille. Löydät tietoa ammattikorkeakoulujen suomen- ja ruotsinkielisten ammattikorkeakoulututkintoihin johtavien koulutusten opiskelijavalinnoista. Voit myös tutustua ammattikorkeakouluopintojen sisältöihin.

Opopatio

Oamk järjestää syksyisin Opopatio-tapahtuman, jonka kohderyhmänä ovat opinto-ohjaajat ja muut ohjaustyötä tekevät. 

Syksyn 2021 tapahtuman tallenne ja materiaalit löytyvät tapahtuman www-sivulta.