Tietoa uudelle siirto-opiskelijalle 

Syksyn siirto-opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Opintopolussa 15.12. mennessä. Saat tiedon tuloksesta sähköpostiisi. 

Aloittavan uuden opiskelijan muistilista

 • Ota vastaan opiskelupaikka ja ilmoittaudu lukuvuodelle 2022 - 2023 Opintopolussa 15.12. klo 15 mennessä.

 • Varaa HOPS-keskusteluaika ennen opintojen aloitusta tutkintovastaavalle. Huomioithan joulunajan vapaajakson. Ota mukaan ohjauskeskusteluun aiemmasta korkeakoulusta saamasi opintorekisteriote, jotta pystyt neuvottelemaan opinnoistasi. Myös opintojaksojen kuvaukset on hyvä olla saatavilla. Suuntautumisvaihtoehto ja vuosikurssi varmentuvat keskustelussa. 

 • Hae käyttäjätunnukset Oamkin järjestelmiin 1.12.2022 alkaen. Mikäli siirryt Oamkin sisällä toiseen tutkinto-ohjelmaan, Oamkin students –tunnuksesi eivät muutu.

 • Tutustu materiaaleihin opintojen aloituksesta. Joissakin tutkinto-ohjelmissa opintojen aloituksesta sovitaan erikseen HOPS-keskustelussa.  

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen

Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu lukuvuodelle Opintopolussa 15.12. klo 15 mennessä.  

Kun otat siirto-opiskelijana vastaan uuden opiskeluoikeuden, menetät samalla siirron perusteena olevan opiskeluoikeutesi (L325/2015).
 
Ilmoittautumisen vaihtoehdot 

Lukuvuoden alussa opintonsa aloittava opiskelija: 

 • läsnäoleva koko lukuvuoden 
 • poissaoleva koko lukuvuoden 
 • läsnäoleva syyslukukauden, poissaoleva kevätlukukauden 
 • poissaoleva syyslukukauden, läsnäoleva kevätlukukauden 

Kevätlukukauden alussa opintonsa aloittava opiskelija: 

 • läsnäoleva kevätlukukauden 
 • poissaoleva kevätlukukauden 

Vain läsnäolevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla on oikeus opintojaksojen suorittamiseen, opinto- ja ateriatukeen sekä opiskelijakunnan jäsenyyteen liittyviin etuihin (mm. matka-alennuksiin). 

Keväällä 2015 tai sen jälkeen opiskelijaksi hyväksytty voi ilmoittautua poissaolevaksi enintään kahden lukukauden ajaksi. Jos olet jo käyttänyt opiskeluoikeutesi poissaolokaudet aiemmin opintojesi aikana, et ole oikeutettu uusiin poissaolokausiin. 

Poissaolo on mahdollista missä tahansa vaiheessa opintoja, eikä se kuluta kahden lukukauden poissaolo-oikeutta, jos poissaolon syy on jokin seuraavista: 

 • asevelvollisuus, siviilipalvelus tai naisten vapaaehtoisen asepalvelun suorittaminen tai
 • vapaa lapsen hoitamiseksi syntymän tai adoption yhteydessä 

Edellytyksenä tällöin on, että toimitat poissaolosta asiakirjan. Asiakirjat, joilla voit todistaa poissaolosi: 

 • palvelukseenastumismääräys tai palvelustodistus,
 • Kelan todistus raskaus- tai vanhempainrahakaudesta tai jos todistusta ei vielä ole, lääkärintodistus raskaudesta. Myös muiden maiden viranomaisten vastaavat todistukset lakisääteisestä vanhempainvapaasta hyväksytään.

Voit lähettää poissaolotodistuksen sähköpostilla tai toimittaa postitse asiakirjoista jäljennöksen hakijapalveluihin. Toimitetut kopiot tuhotaan tarkistuksen jälkeen. Asiakirjat on toimitettava suomen-, ruotsin- tai englanninkielisinä. Mikäli et toimita asiakirjoja määräaikaan mennessä tai ne ovat puutteellisia, sinut kirjataan läsnä olevaksi opiskelijaksi.

Mikäli lähetät poissaolotodistuksesi sähköpostina, sinun tulee käyttää turvapostia:

 • Rekisteröi sähköpostiosoitteesi palveluun https://securemail.oulu.fi/.
 • Tämän jälkeen saat sähköpostiisi viestin, jonka lähettäjänä näkyy ”Turvaposti Oulun Yliopisto”. Viesti sisältää henkilökohtaisen linkin, jolla tunnistaudut palveluun.
 • Kirjoita To-kenttään vastaanottajaksi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Subject (aiheeksi) “Poissaolotodistus”.
 • Liitä viestiisi lääkärintodistus tai muu todistus.
 • Lähetä luottamuksellinen viesti palvelussa.

Luottamuksellisten viestien käsittelyyn käytetään Deltagon Sec@GW-palvelua.

 

Ase- ja siviilipalveluksen suorittaminen opiskeluaikana

Jos suoritat varusmies-, siviili- tai asepalveluksen opiskelupaikan saatuasi ja sinulla on poissaololukukausia ennen tai jälkeen palvelusjakson, voit menettää opintolainahyvityksen. Opintolainahyvitykseen oikeuttavaa aikaa voidaan pidentää, mutta se koskee vain palveluksessaololukukausia. 

Esimerkki

Opiskelija saa opiskelupaikan 210 opintopisteen ammattikorkeakoulututkintoon syksyllä 2022 alkaviin opintoihin. Koska opiskelijan varusmiespalvelus on vuonna 2023 (tammikuusta syys- tai joulukuulle), hän ilmoittautuu poissaolevaksi lukuvuodeksi 2022–2023 ja 2023–2024.

Opiskelija aloittaa opintonsa syksyllä 2024. Hän suorittaa opintonsa 3,5 lukuvuodessa ja valmistuu joulukuussa 2027.

Opintolainahyvitykseen oikeuttava opiskeluaika on 4,0 lukuvuotta. Sitä voidaan pidentää 1,0 lukuvuodella eli 5,0 lukuvuoteen palveluksessaololukukausien perusteella. Opintolainahyvitystä ei voida myöntää, koska hyvityksessä huomioitava opiskeluaika on 5,5 lukuvuotta ajalla 1.8.2022 – 31.12.2027.

Käyttäjätunnuksen hakeminen 

Tarvitset opiskelijatunnuksen eli students.oamk.fi-käyttäjätunnuksen, jotta voit käyttää Oamkin verkkopalveluita (esim. sähköposti, pilvitallennustilat ja verkko-opiskeluympäristöt). Kun otat tunnuksen käyttöön, sitoudut samalla noudattamaan Oamkin tietojärjestelmien käyttösääntöjä ja hyväksyt samalla käyttöehdot.

Hae tunnuksesi Suomi.fi -palvelusta ohjeen mukaan. Tunnusta hakiessasi sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi suomalaisella verkkopankkitunnuksella (tai suomalaisen operaattorin mobiilivarmeenteella). Voit hakea tunnuksesi 1.12.2022 alusta lähtien. Huomaa kuitenkin, että tunnuksen haku edellyttää, että olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja on kulunut 2-3 arkipäivää siitä, kun olet ilmoittautunut kevätlukukaudelle 2023. Jos tunnuksen haku ei onnistu, tarkistathan ilmoittautumisesi Opintopolku-palvelusta.

Testaa tunnuksesi toimivuus ennakkoon ennen opintojen alkamista ja aloita digistarttipaketin tekeminen.

Testaa kirjautumista Oamkissa käytössä olevaan MS 365 -pilvipalveluun (kirjautumisohje). Ongelmatilanteissa ole yhteydessä ICT-palveluihin. Pääset kirjautumaan myös opiskelijaintra Oivaan ja Oamkin Moodleen (verkko-opiskeluympäristö). Huom! Office 365 -palveluun kirjaudutaan sähköpostiosoitteella käyttäjätunnus(at)students.oamk.fi, kun taas esimerkiksi Moodleen ja Oivaan kirjaudutaan pelkällä käyttäjätunnuksella (jätetään siis sähköpostin loppuosa @students.oamk.fi pois).

Opiskelijahallintajärjestelmä Peppiin pääset kirjautumaan opiskeluoikeutesi alettua, eli ensimmäisenä opiskelupäivänä. Pepissä on kaikki opiskeluusi liittyvät perustiedot eli esim. läsnäolo- ja ilmoittautumistiedot, opintosuunnitelmat ja opintosuoritukset. Opiskelijana sinulla on oma työpöytä Pepissä, jonka kautta voit mm. tarkastella omia tietojasi, suunnitella opintojasi, tehdä hyväksilukuhakemuksen ja hakea opiskelutodistuksen. On tärkeää, että pidät yhteystietosi ajantasalla Pepissä. 

Jos sinulla ei ole suomalaista verkkopankkitunnusta (tai suomalaisen operaattorin mobiilivarmennetta), voit hakea students-tunnuksen koulutuspalveluista. Jos haet tunnuksen koulutuspalveluista, sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi, eli ota mukaan voimassa oleva passi, henkilökortti tai ajokortti.

Digistarttipaketti

Opiskelu ammattikorkeakoulussa edellyttää hyviä digitaalisia opiskelutaitoja sekä opiskelua hyödyttävien ja mahdollistavien digitaalisten palveluiden hallintaa. Digitaalisten opiskelutaitojen ja digitaalisten palvelujen hallinnan tueksi on rakennettu Moodleen Digistarttipaketti, jonka avulla opit käyttämään opiskelun kannalta välttämättömiä digitaalisia ohjelmia ja palveluita. 

Voit aloittaa Digistarttipaketin sen jälkeen, kun olet saanut opiskelijatunnukset käyttöösi. Voit tehdä Digistarttipaketin tehtäviä itsenäisesti omaan tahtiisi, sinulle sopivana ajankohtana. Digistarttipaketti suositellaan tehtäväksi jo ennen opintojen aloituspäiviä tai orientaatiopäivien / ensimmäisen opintoperiodin aikana. Tutkinto-ohjelma voi opintojen alkaessa tarkemmin ohjeistaa Digistarttipaketin tehtävien tekemisestä erikseen.

Kirjaudu Moodleen opiskelijatunnuksellasi ja salasanallasi osoitteessa http://oamk.fi/moodle.

Kirjautumisen jälkeen valitse kohta Selaa kursseja ja hae hakusanoilla Digistarttipaketti 2022-2023. Katso tarkemmat ohjeet Moodle kirjautumisesta ja kurssialueelle rekisteröitymisestä. Digistarttipaketin kurssiavaimena käytät tunnusta SIIRTO. 


Opintojen aloituspäivät ja materiaalit

Alle opintojen aloitukseen liittyvää ohjemateriaalia siirto-opiskelijoille. Joissakin tutkinto-ohjelmissa opintojen aloituksesta sovitaan erikseen HOPS-keskustelussa. 

Huom. Jos olet hakenut sisäistä siirtoa ja sinulla vaihtuu suoritettava tutkintonimike, huomioithan, että sinun tulee ilmoittautua kevään opintojaksoille uudella opiskeluoikeudella. Voit ilmoittautua kevään opintojaksoille vasta, kun uusi opiskeluoikeutesi alkaa (1.1.2023 alkaen).

 

 

INFORMAATIOTEKNOLOGIAN YKSIKKÖ

LIIKETALOUDEN YKSIKKÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSALAN YKSIKKÖ 

 

Opintotuki ja muuta hyödyllistä tietoa


Opintotuki
 

Jos oppilaitoksesi vaihtuu tai tutkinnon laajuus muuttuu, sinun tulee tehdä uusi opintotukihakemus. Tee opintotukihakemus Kelan asiointipalvelussa vasta sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan. Huomioithan, että kalenterikuukausi oikeuttaa opintotukeen, jos siinä on vähintään 18 opintotukeen oikeuttavaan aikaan kuuluvaa päivää. Lisätietoa saat Kelan www-sivuilta ja Kelan opiskelijoiden palvelunumerosta 020 692 209. 
 
Opetussuunnitelmat 

Opetussuunnitelma on kokonaiskuvaus tutkinto-ohjelmasta, osaamistavoitteista ja vaadittavista opintosuorituksista. Löydät oman tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelman
Opinto-oppaasta. 

 
Uusien Oamkissa aloittavien opiskelijoiden ohjesivut ja materiaalit 
 
Olemme koonneet aloittaville uusille AMK ja YAMK opiskelijoille hyödyllistä tietoa seuraaville verkkosivuille:  

» Tietoa uudelle AMK-opiskelijalle

» Tietoa uudelle YAMK-opiskelijalle

Perehdy verkkosivun materiaaleihin. Siirto-opiskelijana sinulle hyviä tietoja ovat esimerkiksi: 
YTHS-palvelut ja terveydenhoitomaksu 
- Opiskelijakunta OSAKOn uuden opiskelijan opas 
Tuudo-Mobiilisovellus 

 

Oamkin kampukset

Linnanmaan kampuksella on informaatioteknologian, tekniikan, liiketalouden, kulttuurin ja luonnonvara-alan koulutuksemme sekä ammatillinen opettajankoulutus. Oamkin opiskelijana voit hankkia Linnanmaan kampukselle ympärivuorokautisen 24/7-kulkuoikeuden. Lisätietoja kulkukortista

Sosiaali- ja terveysalan kampukset sijaitsevat Oulussa ja Oulaisissa.


Oulu Campus Navigatorin käyttö Linnanmaan kampuksella

Oulu Campus Navigator on sisätilanavigointiin tarkoitettu mobiilisovellus Linnanmaan kampuksella, joka on ladattavissa Google Playsta ja App Storesta. Campus Nav Sovellus mahdollistaa kampuksen käyttäjille oman sijainnin paikantamisen, tilojen hakemisen sekä oikean reitin löytämisen haluttuun tilaan. Sovellus ei vaadi kirjautumista, eikä sillä seurata yksittäisten käyttäjien sijaintia. Sovelluksen toiminta perustuu kampuksen käytäville asennettujen Bluetooth-lähettimien signaaleihin.

Ohjeet autopaikan käyttöoikeuden hakemiseen Linnanmaan kampukselle opiskelijaintra Oivassa. Opiskelijaintraan kirjaudut students.oamk.fi -käyttäjätunnuksella.

Koulutuspalvelut ja hakijapalvelut

Mikäli sinulla on kysyttävää opintojen aloitukseen liittyen, olethan yhteydessä Koulutuspalveluihin.

Koulutuspalvelut

Oamk-lähipalvelut tavoitat sähköpostitse study.oamk@oulu.fi 

Koulutuspalveluiden puhelinpalveluajat ma - pe klo 10-12:
- Linnanmaan kampus puh. 029 448 9210 (Tekniikka ja luonnonvara-ala, Informaatioteknologia, Kulttuuri ja Liiketalous)
- Kontinkankaan ja Oulaisten kampus puh. 029 448 9211 (Sosiaali- ja terveysala)

Palvelupisteet sijaitsevat Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla. Linnanmaan käyntiosoite on Yliopistokatu 9. Sijainti 7 C siipi, 1. krs.
Palvelupisteiden aukioloajat

 

Hakijapalvelut 

Hakijapalvelut tavoitat sähköpostitse hakijapalvelut(at)oamk.fi
Puhelin: 029 448 9002, ma-to klo 9-13.
Postiosoite:
Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk), Hakijapalvelut, PL 405
90101 OULU