Oulun ammattikorkeakoulun vuoden 2020 opettaja on sosiaalialan lehtori

Julkaistu: 2.9.2020 klo 13:45 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) vuoden 2020 opettajaksi on valittu sosiaalialan lehtori Aira Vähärautio. Valinta julkistettiin keskiviikkona 2.9. Oamkin lukuvuoden avajaisissa. Vuoden opettajan äänestävät opiskelijat ja henkilöstö.

Vähärautiota kuvaillaan lämpimäksi opettajaksi, joka suhtautuu intohimoisesti työhönsä.

”Aira tarjoaa laadukasta opetusta myös monimuoto-opiskelijoille ja hyödyntää hienosti etämahdollisuuksia seminaareissa ja ohjauksessa. Opetustavat ja opetuksen sisältö vastaavat työelämän tarpeisiin ja Airan pitämien opintojaksojen jälkeen tuntuu, että on oikeasti saanut aiheesta kattavan ymmärryksen, jonka turvin voi hyvillä mielin lähteä ammattiharjoitteluun. Lämmin ja empaattinen ihminen, joka kysyy opiskelijoilta, mitä kuuluu, miten olette jaksaneet?"

Lukuvuoden avajaisissa palkittiin tuttuun tapaan myös vuoden opiskelija, oamkilainen, julkaisu sekä opinnäytetyöt.

Vuoden julkaisu

Vuoden julkaisu on ”Ensihoidon mobiilipeli vastaa koulutuksen tulevaisuuden haasteisiin”.  Sen tekijät ovat Janne Halonen, Juha Upola, Petri Roivainen ja Raija Rajala.

”Artikkelissa kerrotaan opetuksen ja oppimisen tueksi kehitetystä ensihoidon mobiilipelistä, joka tarjoaa uuden vaihtoehdon ensihoidon opiskeluun, on innostava ja toimii hyvin myös etäopiskelussa. Artikkeli on kirjoitettu opiskelijoiden ja opettajien yhteistyönä ja taustalla on kiinnostava kehityshanke.”

Vuoden AMK-opinnäytetyö

Vuoden opinnäytetyö on ”Ensihoidon potilaiden tyytyväisyys Oulu-Koillismaan ja Jokilaaksojen pelastuslaitosten toiminta-alueella”. Opinnäytetyön ovat tehneet Kirsi Hyrkäs ja Anna Valtanen.

”Työn erityisiä vahvuuksia ovat aiheen ajankohtaisuus, aineiston laajuus, tiivis yhteistyö alueen ensihoito-organisaatioiden kanssa sekä menetelmään perehtyminen. Opinnäytetyötä voidaan hyödyntää ensihoidon kehittämisessä.” 

Vuoden ylempi AMK-opinnäytetyö

Vuoden ylempi AMK-opinnäytetyö on ”Säveltäminen pianotunneilla: Ideoita säveltämisen opettamiseen instrumenttitunneilla”. Opinnäytetyön on tehnyt Tiina Kukkula. 

”Ansiokkaassa opinnäytetyössä on tuotettu pedagoginen verkko-opetusmateriaali pianonsoiton opettajille. Oppimateriaalin käyttöönotto on ollut innokasta heti sen julkaisun jälkeen. Samankaltaista oppimateriaalia ei ole juuri tuotettu lasten ja nuorten opettamiseen. Opetusmateriaali vastaa myös musiikkiopistojen uusien opetussuunnitelmien vaatimuksiin, joissa instrumenttiopintoihin on liitetty säveltämisen mahdollisuus.” 

Vuoden opiskelija

Vuoden opiskelija on tanssinopettajaopiskelija Lea Lorenz. Lorenzia pidetään motivoituneena opiskelijana, jolla on asenne kohdillaan ja joka luo positiivista energiaa ympärilleen.

Vuoden oamkilainen

Vuoden oamkilainen on tietotuotantopäällikkö Juha-Pekka Pihlajakoski.

”Juha-Pekka on ystävällinen ja hyväntuulinen, joka kiireidenkin keskellä ehtii aina auttamaan muita. JP:hen voi aina luottaa. Hän auttaa ja etsii nopeasti tiedon kiperissäkin tilanteissa. JP saa hymyn huulille, sillä hän ei hermostu koskaan eikä ole huonolla tuulella töissä.”

Lisäksi avajaisissa jaettiin kunniamaininta tila-asiantuntija Janne Jokilehdolle, joka on tehnyt hartiavoimin töitä Oamkin Linnanmaalle muuton eteen. Hän on vastannut viesteihin ja soittoihin lähes 24 tuntia vuorokaudessa ja tehnyt kaikkensa, jotta muutto sujuisi jouhevasti.

Oamkin lukuvuoden avajaisia juhlittiin verkossa poikkeustilanteen vuoksi. Avajaiset ovat katsottavissa osoitteessa https://youtu.be/_3WCukZBSRk.

Lisätietoja:

Anne-Maria Haapala
Viestintäjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 569 3565