Heidi Fagerholm aloittaa Oulun ammattikorkeakoulun rehtorina

Julkaistu: 16.10.2020 klo 11:25 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) uusi rehtori ja toimitusjohtaja Heidi Fagerholm aloittaa työssään 16.10. Rehtorin tunnusmerkin eli käätyjen luovutus järjestettiin eilen 15.10. koronan takia yksityistilaisuutena. Oulun ammattikorkeakoulun rehtorin käädyt on suunnitellut inarilainen korusuunnittelija Katja Lettinen. 

Fagerholm kiitti Oamkin hallitusta rohkeudesta valita uusi rehtori ns. ”erilaisella” kokemustaustalla yritysmaailmasta, ja toivoo voivansa vastata odotuksiin tuomalla uusia tuulia yhteistyöhön ja johtamiseen. Hän kertoi saavansa johdettavakseen arvostetun ja hyvämaineisen ammattikorkeakoulun.

– Rehtorikauteni alku sijoittuu aikaan, jossa elämme suuren epävarmuuden ja muutoksen keskellä. Meillä on ympärillämme maailmanlaajuinen epidemia, pandemia, joka vaikuttaa päivittäiseen toimintaamme. En usko, että meillä on paluuta ns. normaaliin arkeen, sanoi Heidi Fagerholm

– Turvallisuuden tunnettamme ja kriisinsietokykyämme koetellaan. On sopeuduttava tilanteeseen ja keksittävä uusia keinoja selvitä ja luoda uusi arki ja rutiinit yksilöinä, korkeakouluna ja yhteiskuntana yhdessä. Näen tämän mahdollisuutena, jossa syntyy uusia innovaatioita jokaisella tieteenalalla, hän totesi.

– Tällaisessa tilanteessa korostuu mielestäni yhteistyö. Innovaatiot syntyvät erilaisten osaamisten rajapinnoilla. Erityisen tärkeänä näen yhteistyön Oulun yliopiston kanssa sekä yhteistyön Oulun kaupungin ja alueemme yritysten kanssa, rehtori Fagerholm sanoi puhuessaan käätyjenluovutustilaisuudessa.

Heidi Fagerholm on koulutukseltaan tekniikan tohtori. Hänellä on vahva kansainvälinen työura ja merkittävä johtajakokemus suurissa organisaatioissa. Lisäksi hänellä on Suomen Akatemian ja Tekesin hallitustehtävien myötä kertynyt asiantuntemusta korkeakouluista. Hän on ollut tiede- ja innovaationeuvoston jäsen, ja hänellä on dosentuuri Åbo Akademissa.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Oamkin rehtorin käätyjen luovutustilaisuus 15.10.2020
Oamkin hallituksen jäsen Timo Levo (vas.), Oamkin opiskelijat Sipe Myllyniemi ja Anni Hurtig, Oamkin rehtori Heidi Fagerholm ja Oulun yliopiston rehtori, Oamkin hallituksen puheenjohtaja Jouko Niinimäki. Kuva: Kulmakuvaamo Seija Leskelä