Oamkin uusi yhteiskuntavastuuraportti julkaistu

Julkaistu: 6.11.2020 klo 10:14 Tiedotteet medialle

Yhteiskuntavastuu on mukana kaikessa Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) toiminnassa ja päätöksenteossa. Oamkin toinen yhteiskuntavastuuraportti kokoaa yhdelle www-sivulle yhteiskuntavastuun teemat. Oamk huomioi kaikessa toiminnassaan taloudellisen, sosiaalisen ja kulttuurillisen sekä ekologisesti kestävän kehityksen.

– Olemme sitoutuneet vastuullisuuteen niin yksilöinä kuin 10 000 hengen korkeakouluyhteisönä. Haluamme kertoa avoimesti toimintamme vaikuttavuudesta sekä kehittämiskohteista. Peilaamme raportissa toimintaamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, kertoo rehtori Heidi Fagerholm.

Yhteiskuntavastuuraportti mukailee GRI-standardia (Global Reporting Initiative). Raporttiin on koottu Oamkin toiminnan taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurisia vaikutuksia sekä ympäristövaikutuksia, ja ne on esitelty käytännön esimerkkien kautta.

Oamkin toiminnalla on laaja vaikutus Pohjois-Suomen hyvinvointiin. Pohjois-Suomen suosituimpana korkeakouluna Oamk on vahva kouluttaja alueella. Oamkissa tehdään vuosittain noin 1 400 tutkintoa, ja suurin osa valmistuneista jää töihin alueelle. Koulutus antaa opiskelijalle vahvan substanssiosaamisen työelämän haasteisiin, kyvyn edistää kestävää kehitystä sekä torjua ilmastonmuutosta työelämässä ja yhteiskunnassa. Tki-toiminnassa ratkotaan monia yhteiskunnallisia haasteita, jotka liittyvät esimerkiksi ilmastonmuutokseen ja väestön monimuotoistumiseen. Vuosittain Oamkissa on käynnissä noin 150 hanketta, joissa on mukana noin 450 yritystä ja yhteisöä.

Kestävän kehityksen työtä Oamkissa on tehty pitkään ja järjestelmällisesti. Ympäristövastuu näkyy myös vahvasti koulutuksessa ja hankkeissa esimerkiksi energiatehokkuutena ja vastuullisena ruoantuotantona.

Lisätiedot:

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue uusin yhteiskuntavastuuraportti.