Tekniikan alan opiskelupaikka jo ammatillisten opintojen aikana – Oamk ja Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä yhteistyöhön

Julkaistu: 11.11.2020 klo 13:00 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) uusi tekniikan alan vetovoiman lisäämiseen pyrkivä Oamk Highway -pilotti laajenee Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymään (JEDU). Oamk ja JEDU ovat allekirjoittaneet asiasta yhteistyösopimuksen.

Oamk Highway -pilotissa toisen asteen opiskelijalle luvataan opiskelupaikka Oamkin tekniikan alalta, jos hän suorittaa opiskeluaikanaan Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä sekä toisen asteen koulutuksen. Oamk Highway -malli lanseerattiin syksyllä ja sitä pilotoidaan tällä hetkellä.

Oamkin tavoitteena on lisätä lukiolaisten ja ammatillista perustutkintoa opiskelevien kiinnostusta tekniikan alaan.

– Olemme iloisia, että uusi ”kiihdytyskaistamme” tekniikan alalle otetaan käyttöön nyt myös JEDUssa. Meillä on vahva strateginen yhteys JEDUn kanssa ja Oamk on loistava paikka jatko-opintoihin. Meillä on modernit oppimisympäristöt ja laboratoriot. Näen, että tämä yhteistyö tuo alueen opiskelijoille uuden ja tasavertaisen mahdollisuuden hakeutua korkeakouluopintoihin, kertoo Oamkin tekniikan ja luonnonvara-alan yksikönjohtaja Ville Isoherranen.

– Haluamme tarjota JEDUn opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa ammattikorkeakoulutason opintoja jo perustutkintovaiheessa. Alueellamme on tekniikan alan insinööreille kyllä töitä. Tämä mahdollisuus antaa opiskelijoillemme myös konkreettisen kuvan AMK-opinnoista ja samalla he saavat halutessaan opiskelupaikan Oamkista, kertoo kuntayhtymän johtaja, rehtori Keijo Makkonen Koulutuskeskus JEDUsta.

Oamk Highway -opinnot koostuvat matematiikasta (5 op), fysiikasta (5 op) ja yhdestä alakohtaisesta kurssista (5 op). Alakohtaisia kursseja ovat rakennusten LVIS-perusteet, louhintatekniikka ja maanrakennusmateriaalit, Lean-johtaminen ja energiatekniikka.

Opinnot voi suorittaa milloin vain toisen asteen opintojen aikana. Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Opiskelija ilmoittautuu Oamk Highway -opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun kautta.

Suorittamalla perustutkinnon ja Oamk Highway -opinnot opiskelijalle luvataan opiskelupaikka jostakin seuraavista tekniikan tutkinto-ohjelmista: 

  • Insinööri (AMK), Konetekniikka
  • Insinööri (AMK), Talotekniikka
  • Insinööri (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka
  • Insinööri (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka
  • Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
  • Rakennusmestari (AMK), Rakennusalan työnjohto

Opiskelupaikka on otettava vastaan kahden vuoden sisällä siitä, kun toisen asteen tutkinto on suoritettu. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Pilotissa ovat JEDUn lisäksi mukana Laanilan lukio, Oulunsalon lukio, Oulaisten lukio, Nivalan lukio, Pyhäjärven lukio ja Haapajärven lukio sekä Koulutuskuntayhtymä OSAO. Tähän mennessä noin 70 toisen asteen opiskelijaa on lähtenyt mukaan Oamk Higway -pilottiin.

Lisätietoja:

Tekniikan ja luonnonvara-alan yksikönjohtaja Ville Isoherranen, Oulun ammattikorkeakoulu, 050 430 7761, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kuntayhtymän johtaja, rehtori Keijo Makkonen, JEDU, 050 526 5910, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

oamk.fi/highway