Kriisinhallintaohjeet auttavat yrityksiä varautumaan ja toimimaan kriisitilanteissa

Julkaistu: 19.1.2021 klo 08:55 Tiedotteet medialle

Yrityksille on laadittu ilmaiset kriisinhallintaohjeet, jotka auttavat varautumaan ja toimimaan kriisitilanteissa. Ohjeet on laadittu tartuntavaaran, onnettomuuksien, kyberturvaongelmien, henkilökriisien ja liiketoimintamuutosten johdonmukaisen ja suunnitelmallisen johtamisen tueksi erikokoisille ja eri toimialojen yrityksille.ja suunnitelmallisen johtamisen tueksi erikokoisille ja eri toimialojen yrityksille. Ohjeet on tarkoitettu johdon ja esimiesten työvälineeksi. Ohjeet on tuottanut valtakunnallinen FOKUS-hanke, jossa Oulun ammattikorkeakoulu on mukana.

Kaikissa ohjeissa annetaan ohjeet kriisin varautumiseen sekä toimintaan kriisin alussa, sen aikana ja kriisin jälkeen. Kriisinhallinta on juuri nyt hyvin ajankohtaista koronan ja kyberturvaongelmien vuoksi. Koronalla on ollut osuutensa myös liiketoimintamuutoksiin. Myös onnettomuudet ja henkilöistä aiheutuvat kriisit ovat osa työelämää.

Kriisinhallintaohjeilla halutaan auttaa työpaikkoja varautumaan erilaisiin kriiseihin ja johtamaan kriisin eri vaiheita hallitusti. Ohjeet sisältävät useimpia yrityksiä koskevat kriisitilanteet ja niiden hallintakeinot, joita voidaan hyödyntää sellaisenaan tai soveltuvin osin. Niiden pohjalta on helppo laatia yrityksen kokoon, toimialaan ja ominaispiirteisiin soveltuva ohjeistus.

Ohjeet ovat yrityksille maksuttomat ja saatavissa jo nyt pdf-versiona hankkeen nettisivuilta fokukseen.fi.

Oulun ammattikorkeakoulusta hankkeessa toimivat ja lisätietoja antavat:

Yliopettaja Liisa Kiviniemi, puh. 050 3046698, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lehtori Eija Rajakangas, puh. 040 14 5342, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 Liitetiedostot
rivityyppi Nimi Koko
tiedote_fokus_kriisinhallintaohje_18.1.2021.pdf tiedote_fokus_kriisinhallintaohje_18.1.2021.pdf  (lehdistötiedote) 128 KB