Oamkin englanninkielisten koulutusten hakijamäärä kasvoi 10 prosenttia

Julkaistu: 20.1.2021 klo 16:43 Tiedotteet medialle

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 20.1. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa olivat haussa englanninkieliset koulutukset. Oamkin kahdeksaan englanninkieliseen hakukohteeseen oli yhteensä 1 263 hakijaa, mikä on 10 % enemmän kuin vuonna 2020. Aloituspaikkoja oli tarjolla yhteensä 200.

Haussa oli kaksi ammattikorkeakoulututkintoon (Bachelor) johtavaa koulutusta. Tekniikan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan Information Technology -koulutukseen oli yhteensä 423 hakijaa. Liiketalouden ammattikorkeakoulututkintoon johtavan International Business -koulutuksen hakijamäärä oli 419. Ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen opiskelijavalinnassa käytetään useita eri valintatapoja. Ensimmäisenä julkaistaan todistusvalinnan tulokset helmikuussa. Valintakokeet järjestetään helmi–huhtikuussa. 

Ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin (Master) oli yhteensä 501 hakijaa. Eniten kiinnostusta herätti Data Analytics and Project Management -koulutus, jonka 25 aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä 264 hakijaa. Tässä ensimmäistä kertaa haussa olleessa data-analytiikkaan syventyvässä koulutuksessa voi suorittaa sekä liiketalouden että tekniikan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen opiskelijavalinta suoritetaan pelkästään ennakkotehtävän tai ennakkotehtävän ja valintakokeen perusteella.

Oamkin englanninkieliset koulutukset kiinnostivat hyvin laajasti eri puolilla maailmaa. Hakijoista noin neljännes oli suomalaisia.

Hakijamääriin voi tarkistusten jälkeen tulla muutoksia. Kevään ensimmäisen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 4. kesäkuuta.

Kevään toisessa yhteishaussa 17.–31.3.2021 voi hakea suomenkieliseen koulutukseen. Oamkissa on tarjolla 46 hakukohdetta ja lähes 1 700 aloituspaikkaa.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 050 569 3565