Oamkiin lähes 10 600 hakijaa

Julkaistu: 31.3.2021 klo 19:32 Tiedotteet medialle

Keskiviikkona 31.3. kello 15 päättyneessä korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Oulun ammattikorkeakouluun (Oamk) haki 10 556 hakijaa, joista 4 850 hakijaa oli merkinnyt Oamkin ensisijaiseksi hakutoiveekseen. Oamkilla oli tarjolla 1 713 aloituspaikkaa, eli jokaista aloituspaikkaa haki keskimäärin yli kuusi hakijaa. Suosituin ala oli aiempien vuosien tapaan sosiaali- ja terveysala.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa hakijamäärillä mitattuna suosituimmat olivat liiketalouden tradenomikoulutus sekä ensihoitaja- ja sosionomikoulutukset. Kaikkein vetovoimaisin koulutus oli fysioterapeuttikoulutus, jonka 24 aloituspaikkaa haki yhteensä 900 hakijaa. Suurin kasvu hakijamäärissä oli rakennusarkkitehtikoulutuksessa, jossa hakijamäärä kasvoi yli 30 %.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa suosituin oli sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja kehittäminen, johon haki reilut 200 hakijaa. Vetovoimaisin koulutus oli sosiaali- ja terveysalan hyvinvointia edistävien digipalveluiden asiantuntija, jonka 20 aloituspaikkaa haki yhteensä 175 hakijaa.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelijavalinta painottuu todistusvalintaan kulttuurialaa lukuun ottamatta. Kulttuurialalla opiskelijavalinta suoritetaan valintakokeiden perusteella, mutta muilla aloilla todistusvalinnan osuus on 60 prosenttia aloituspaikoista. Hakijat, jotka eivät tule hyväksytyksi todistusvalinnan kautta, voivat osallistua valintakokeeseen. Kulttuurialalla säilyvät omat koulutuskohtaiset valintakokeet, jotka toteutetaan osittain etäjärjestelyin. Muissa koulutuksissa käytetään ammattikorkeakoulujen yhteistä digitaalista AMK-valintakoetta. Tämän hetken suunnitelmien mukaan AMK-valintakoe suoritetaan paikan päällä ammattikorkeakouluissa. Ammattikorkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos AMK-valintakokeen järjestelyihin tulee muutoksia koronatilanteeseen liittyen.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelijavalinnat suoritetaan pääsääntöisesti kirjallisen ennakkotehtävän perusteella.

Rakennusmestaripulaa helpotetaan syksyllä alkavalla muuntokoulutuksella

Pohjois-Suomessa käynnistyy lähivuosina useita suuria rakennushankkeita ja rakennusalalla on puute työnjohtavista. Oamk vastaa tähän rakennusmestaripulaan yhteishaussa olleen koulutuksen lisäksi syksyllä alkavalla muuntokoulutuksella. Haku muuntokoulutukseen on 5.–19.4.2021.

Koulutuksessa suoritetaan rakennusmestarin AMK-tutkinto kahdessa vuodessa, kun normaalisti koulutus kestää 3,5 vuotta. Nopeutettu suorittaminen mahdollistetaan siten, että koulutuksen pohjakoulutusvaatimuksena on tekniikan korkeakoulu-, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Opiskelemaan voi hakea myös muun alan korkeakoulu-, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla, jos hakijalla on lisäksi riittävä määrä tekniikan alan korkeakouluopintoja. 

Tutkinto antaa talonrakennustyömaiden vastaavan työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat opinnot kaikissa vaativuusluokissa sekä erityisalojen vastaavan työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat opinnot betoni-, puu-, teräs- sekä pohjarakentamisessa. Koulutukseen on myös sisällytetty tietomallinnuksen opetusta.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rakennusmestareiden muuntokoulutus:

Lehtori Juha Pennanen, 040 541 2303, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lehtori Matti Toppi, 040 661 3375, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.