Oamk Highway laajenee informaatioteknologian alalle

Julkaistu: 12.8.2021 klo 10:56 Tiedotteet medialle

Toisen asteen opiskelijoille suunnattu Oamk Highway -polku korkeakouluopintoihin laajenee elokuussa. Lukiolaiset ja ammatillista perustutkintoa opiskelevat voivat varmistaa opiskelupaikan Oulun ammattikorkeakoulusta nyt myös informaatioteknologian alalta: joko tieto- ja viestintätekniikan tai tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta. Aiemmin Oamk Highway on otettu käyttöön tekniikassa ja luonnonvara-alalla.

Toisten asteen opiskelijalle luvataan varma opiskelupaikka Oulun ammattikorkeakoulusta, jos hän suorittaa opiskeluaikanaan Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä sekä toisen asteen koulutuksen. Toisen asteen opiskelijat voivat ilmoittautua Oamk Highway -opinnoille 16.8. lähtien.

Oamk aloitti pilotoimaan Highwaytä syksyllä 2020 tekniikan tutkinto-ohjelmissa. Tavoitteena oli lisätä lukiolaisten ja ammatillista perustutkintoa opiskelevien kiinnostusta tekniikan alaan sekä nopeuttaa heidän pääsyä korkeakouluun. Tällä hetkellä Oamk Highwayssä on mukana kaikkiaan 90 opiskelijaa ja 15 opiskelijaa on suorittanut kokonaisuuden.

Highway -opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia, ja ne voi suorittaa milloin vain toisen asteen opintojen aikana. Opiskelija ilmoittautuu Oamk Highway -opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Opiskelupaikka on otettava vastaan kahden vuoden sisällä siitä, kun toisen asteen tutkinto on suoritettu. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Informaatioteknologian ja tekniikan Oamk Highwayssa ovat mukana kaikki Oulun lukiot, Haapaveden, Haapajärven, Haukiputaan, Iin, Kalajoen, Kempeleen, Kuusamon, Muhoksen, Nivalan, Oulaisten, Oulunsalon, Paltamon, Pyhäjärven, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen, Simon, Suomussalmen ja Utajärven lukio. Ammatillisista oppilaitoksista mukana ovat Koulutuskuntayhtymä OSAO, Koulutuskeskus Brahe sekä Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU.  

Luonnonvara-alan Oamk Highwayssa mukana ovat Koulutuskuntayhtymä OSAOn, Koulutuskeskus Brahen, Kainuun ammattiopisto KAOn, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDUn sekä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedun luonnonvara-alan koulutukset.

 

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

oamk.fi/highway