Pidä yli kahden metrin turvaväli

Julkaistu: 22.1.2021 klo 09:54 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Koronatilanne Pohjois-Pohjanmaalla on palannut takaisin kiihtymisvaiheeseen. Oulussa tilanne on kuitenkin ilmaantuvuuden osalta vielä leviämisvaiheen tasolla.

Muuntunut koronavirus tarttuu ja leviää aiempaa helpommin. THL suosittelee pitämään nyt yli kahden metrin turvavälin sekä vähentämään lähikontakteja entisestään. THL ohjeistaa käyttämään kasvomaskeja yleisissä tiloissa myös silloin, kun yli kahden metrin turvaväli muihin tilassa oleviin voidaan pitää. 

Uusi suositus ei vaikuta Oamkin välttämättömään lähiopetukseen, vaan se voidaan edelleen järjestää kampuksilla aiempaan tapaan turvallisuus- ja hygieniaohjeita tarkasti noudattaen. Lisäys 28.1.: Tentit suositellaan järjestämään etänä. Mikäli tentti järjestetään kampuksella, sen järjestämisessä noudatetaan turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Turvavälien ja kasvomaskien käytön lisäksi koronavirustartunnalta suojautumisessa on edelleen tärkeää muistaa hyvä käsi- ja yskimishygienia. Koronatestiin kannattaa hakeutua herkästi sekä käyttää Koronavilkku-sovellusta. Koronarokotuksien osalta tulee seurata oman kotikunnan tiedotusta. 

Muistathan, että omalla toiminnallasi olet esimerkkinä muille. Toimithan siis vastuullisesti myös esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Mieti, millaista kuvamateriaalia jaat ja millaisen viestin annat esimerkiksi kasvomaskin käytöstä ja turvaväleistä. 

Vaikka joudumme nyt pitämään fyysistä etäisyyttä toisiimme, ollaan toistemme tukena kaikilla muilla tavoilla.