Syksy jatkuu hybridimallilla - otathan koronarokotuksen

Julkaistu: 5.8.2021 klo 14:33 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Hyvät opiskelijat, toivottavasti kesä on sujunut hyvin ja olette saaneet kerättyä paljon energiaa kohta alkavaa opintovuotta varten. Aurinkoa on riittänyt joka puolelle Suomea ja lämmöstä on voinut nauttia. 

Aloitamme ihan kohta uuden opintovuoden epävarmassa koronatilanteessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) pitää korkeakoulujen johdolle keskiviikkona 11.8. koronakatsauksen. Odotamme, että saamme tilaisuudessa lisäohjeita turvallisen lukuvuoden alkua varten. Valtakunnallisesti OKM on kuitenkin jo tiedottanut, että yleistä etäopiskelusuositusta ei tulla antamaan vaan alueviranomaiset päättävät kunkin alueen ohjeistuksesta.

Toistaiseksi olemme linjanneet syksystä, että jatketaan hybridimallilla. Käytännössä tällä hetkellä suuri osa kursseista on suunniteltu lähiopetuksena pidettäviksi, mutta me seuraamme tilannetta jatkuvasti. Viime kädessä päätös yksittäisistä kursseista tehdään opettajan toimesta.

Koska me toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan ja seuraamme korotilanteen kehittymistä jatkuvasti, tilanne voi valitettavasti muuttua nopeastikin. Oamkin johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 16.8. Oletan, että tuolloin alkavalla viikolla voimme tiedottaa lisää. Jos viranomaisten ohjeistus muuttuu ennen johtoyhmän kokousta, tiedotamme heti tulevista muutoksista.

Kuitenkin syksyä varten tiedämme jo, että sisätiloissa suositellaan maskien käyttöä ja turvavälejä.

Lämpimästi muistuttelen myös rokotusten ottamisesta. Rokotusten avulla voimme varmistaa, että kampuksella voidaan jatkossakin olla.

Rehtori Heidi Fagerholm