Oamk kasvatti vetovoimaansa kevään toisessa yhteishaussa
Julkaistu: 31.3.2023 klo 10:23 Ammattikorkeakoulu tiedottaa
Oulun ammattikorkeakoulu kasvatti vetovoimaansa kevään 2023 toisessa yhteishaussa edellisvuoteen verrattuna. Vetovoimaa parhaiten kuvaa ensisijaisten hakijoiden määrä aloituspaikkaa kohden. Oamkissa jokaista aloituspaikkaa kohden oli 2,65 hakijaa, kun vuonna 2022 vastaava luku oli 2,59.
– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Oamk nähdään vetovoimaisena ja luotettavana korkeakouluna, johon halutaan opiskelemaan. Kiitos tästä kuuluu koko henkilökunnallemme, Oamkin rehtori Heidi Fagerholm sanoo.
Myös kaikkien hakijoiden määrä yhtä aloituspaikkaa kohden kasvoi. Jokaista aloituspaikkaa kohden hakijoita oli tänä vuonna 8,9, kun vuonna 2022 vastaava luku oli 8,7. Kaiken kaikkiaan Oamkiin haki 9078 yksittäistä opiskelijaa.
Suosituimmat koulutusohjelmat olivat tänä vuonna ensihoitajaksi ja fysioterapeutiksi valmistavat AMK-tutkinnot. Jokaista ensihoitajakoulutuksen aloituspaikkaa tavoitteli reilut 27 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 9,1. Fysioterapeutiksi hakijoita oli puolestaan 29,9 jokaista aloituspaikkaa kohden ja niistä ensisijaisia 8,8.
Yamk-tutkintojen suosio kasvaa
Oamkin tarjoamien ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavien koulutusten määrä jatkaa kasvuaan. Suosituin hakukohde oli sosiaali- ja terveysalan YAMK, hyvinvoinnin digitaaliset ratkaisut. Koulutuksen 20 aloituspaikkaa haki 139 hakijaa.
Opetushallituksen hyväksymän ja EU-tasolla hyväksytyn opintojen viitekehyksen mukaan maisteritutkintojen tasoiset ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot (yamk-tutkinnot) ovat laajuudeltaan 60–90 opintopistettä. Yamk-koulutukseen pääsemisen ehtona on kahden vuoden työkokemus aiemman tutkinnon jälkeen.
– Satsauksemme yamk-koulutuksiin näkyvät. Opiskelijapalaute on ollut kiittävää, mikä varmasti vaikuttaa alumniemme halukkuuteen hakeutua yamk-koulutuksiin koko ajan enemmän ja enemmän, Fagerholm toteaa.
Opiskelijavalinnat touko-heinäkuussa
Ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelijavalinta painottuu todistusvalintaan kulttuurialaa lukuun ottamatta. Todistusvalinnan osuus on 60 prosenttia aloituspaikoista. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan 29.5. mennessä.
Hakijat, jotka eivät tule hyväksytyksi todistusvalinnan kautta, voivat osallistua valintakokeeseen. Kulttuurialaa lukuun ottamatta käytössä on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen AMK-valintakoe, joka järjestetään ammattikorkeakouluissa 29.5.–5.6. Kulttuurialalla opiskelijavalinta tehdään ammattikorkeakoulukohtaisten valintakokeiden perusteella.
Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelijavalinnat tehdään pääsääntöisesti kirjallisen ennakkotehtävän perusteella.
Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 7. heinäkuuta.