Kaksi uutta tekniikan alan YAMK-koulutusta Oulun ammattikorkeakoulussa

Julkaistu: 22.5.2019 klo 08:41 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) on syksyn 2019 yhteishaussa tarjolla kaksi uutta ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta: talotekniikka sekä hitsausala. Syksyn yhteishakuaika on 4.–18.9.2019.

Talotekniikan ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa opiskellaan ympäristöystävällisten kylmäaineiden käyttöä, perehdytään poikkeuksellisen vaativien rakennusten LVI-suunnitteluun sekä rakennusfysiikkaan ja fysikaalisten ilmiöiden mallinnukseen. Tutkinto antaa LVI-suunnittelijalle koulutukselliset valmiudet hakea poikkeuksellisen vaativien kohteiden suunnittelupätevyyttä. 

–  Pohjois-Suomen alueella on menossa useita haastavia rakennushankkeita ja alueelle tarvitaan päteviä LVI-suunnittelijoita. Poikkeuksellisen vaativaa suunnittelupätevyyttä tarvitaan esimerkiksi yli 16-kerroksisissa asuinrakennuksissa ja hoitolaitosten erityisosastojen ilmanvaihdon suunnittelussa, kertoo koulutus- ja tki-johtaja Jouni Kääriäinen.

Talotekniikan koulutukseen (60 opintopistettä) voivat hakea kaikki talotekniikan korkeakoulututkinnon suorittaneet henkilöt, joilla on vähintään kolme vuotta työkokemusta tekniikan alalta. 

Hitsausalan ylempi AMK-tutkinto (60 op) on suunniteltu AMK-insinööritutkinnon suorittaneille, jotka työelämäkokemuksen jälkeen haluavat kehittää strategisen osaamisen ja henkilöstöjohtamisen osaamista. Koulutus antaa opiskelijalle valmiudet hitsausalan johto- ja kehittämistehtäviin sekä yrittäjyyteen. Tavoitteena on myös mahdollistaa kansainvälisen hitsausneuvojan IWS-pätevyyden saavuttaminen.

– Hitsaavan tuotannon laatuvaatimukset nousevat koko ajan, ja koulutus antaa erinomaiset valmiudet pysyä muutoksen mukana. Tutkinto-ohjelman ytimenä on käytännönläheinen lähestymistapa hitsausalan kehittämiseksi. Koulutuksen suunnittelua ja kehittämistä toteutetaan yhteistyössä sekä kansallisten että kansainvälisten liike- ja korkeakoulumaailman edustajien kanssa, kertoo tutkintovastaava Vesa Moilanen.

Syksyn yhteishaussa on tarjolla myös erityisesti autoalan asiantuntijatehtävissä, keskijohdossa, myynnissä tai opetuksessa toimiville ammattilaisille suunnattu Autoalan YAMK-koulutus. Koulutus toteutettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. 

Jokaiseen koulutukseen otetaan 20 opiskelijaa. YAMK-koulutukset toteutetaan pääosin verkko-opintoina työn ohessa. Koulutukset alkavat tammikuussa 2020.

Käytämme Oulun ammattikorkeakoulussa YAMK-tutkinnosta myös nimeä Master-tutkinto. YAMK-tutkinto antaa saman kelpoisuuden kuin yliopiston maisteritutkinto.

Lisätietoja:

Koulutus- ja tki-johtaja Jouni Kääriäinen, 050 511 7907, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tutkintovastaava Vesa Moilanen, 040 630 7641, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Oamk.fi/master