Oulun Energia on Oulun ammattikorkeakoulun vuoden sidosryhmä

Julkaistu: 4.9.2019 klo 00:00 Tiedotteet medialle

Oulun Energia on Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) vuoden 2019 sidosryhmä. Valinta julkistettiin Oamkin lukuvuoden avajaisissa Club Teatrialla keskiviikkona 4.9. Oulun Energia tekee monipuolista yhteistyötä Oamkin kanssa. Yhtiö teettää vuosittain useita opinnäytetöitä insinööriopiskelijoilla, tarjoaa heille työharjoittelupaikkoja sekä yritysprojekteja. Oulun Energia toimii myös aktiivisena hankekumppanina ja rahoittaa sekä suunnittelee parhaillaan Linnanmaan kampukselle valmistuvaa uutta hybridilaboratoriota. Yhtiö osallistuu vuosittain Oamkin työelämäpäiviin ja on rekrytoinut kymmeniä Oamkista valmistuneita insinöörejä. 

Lukuvuoden avajaisissa palkittiin tuttuun tapaan myös vuoden opiskelija, opettaja, oamkilainen, julkaisu sekä opinnäytetyö.

Vuoden julkaisu

Vuoden julkaisu on ”Lapsentahtisen ensi-imetyksen avulla kohti toiveiden mukaista imetyskokemusta”. Sen tekijät ovat Johanna Alian, Marjo Makkonen ja Satu Rainto. 

”Artikkeli on kirjoitettu aina ajankohtaisesta aiheesta opiskelijoiden ja opettajan yhteistyönä kehittämisnäkökulmasta. Lapsentahtista ensi-imetystä, herkkää ja tärkeää aihetta käsitellään lukijaystävällisesti ja tasapainoisesti. Lisäksi artikkelissa nostetaan esille kestävä kehitys.”

Vuoden opinnäytetyö

Vuoden opinnäytetyö on ”Biofilinen työtilasuunnittelu”. Opinnäytetyön tekijä on rakennusarkkitehdiksi valmistunut Fiia Tryyki. 

”Opinnäytetyössä käsitellään biofilistä suunnittelua, joka pohjaa ihmisen synnynnäisen luontoyhteyden implikoimista rakennettuun ympäristöön ja tämän vaikutuksia ihmiseen. Biofilinen suunnittelu on rakentamisen alalla melko tuntematon käsite. Biofilinen suunnittelu on ollut yhtenä osana Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n yhteiskampusvisiota. Yhteiskampusvisio käsittää muuntautuvan ja työelämälähtöisen oppimisympäristön, joka kannustaa osaamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Opinnäytetyön primaariaineisto koostui Oamk Linnanmaa -hankkeessa järjestetyn työpajan avoimesta kyselytutkimuksesta ja sen tulosten analysoinnista. Kyselyn tuloksia on käytetty esimerkkityötilan luomisessa.

Fiia Tryykin opinnäytetyö käsittelee laajasti ja ansiokkaasti biofilian käsitettä. Opinnäytetyön tuloksena on biofilisen työ- ja toimitilan suunnittelustrategioita, joita voidaan käyttää sellaisenaan sekä suunnittelijoiden ja rakennuttajien ohjeistuksina.” 

Vuoden opiskelija

Vuoden opiskelija on toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Tiina Ala-aho. 

”Tiinalla on monta rautaa tulessa koulun lisäksi, mutta hän on silti aina energinen ja hyväntuulinen. Tiina panostaa täysillä opintoihinsa ja jaksaa tsempata myös luokkakavereitaan!”

Vuoden opettaja

Vuoden opettaja on kätilötyön lehtori Minna Perälä. 

”Minna on ihana, sydämellinen ja hänellä on aina aikaa opiskelijoille. Minna on aurinkoinen ja lempeyttä huokuva konkarikätilö, -terveydenhoitaja ja -opettaja, jolta löytyy taskusta jokaiseen opetustilanteeseen kokemuksia omalta työuraltaan. Minna on aidosti kiinnostunut opiskelijoista ja hän pitää opiskelijoiden puolta. Minna on opettaja, joka tullaan muistamaan aina.”

Vuoden oamkilainen

Vuoden oamkilainen on Master-tutkintojen tiimipäällikkö, tutkintovastaava Kirsi Koivunen. 

”Kirsi on tehnyt merkityksellistä ja uraauurtavaa työtä ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kehittämisessä. Hän on idearikas ja tarmokas kehittäjä, jolla on valtava asiantuntemus. Kirsi hallitsee faktat, tavoitteet, strategiat ja verkostot ja johtaa tiimejään tasa-arvoisesti, tavoitteellisesti ja kannustavasti. Asioista keskustellaan aidosti, tieto kulkee kaikille eikä ketään jätetä ulkopuolelle. Tuloksia saadaan aikaan, koska kaikki tietävät missä mennään ja mihin pyritään. Kirsi on hyvä ja reilu esimies.”

Onnea kaikille palkituille! Palkitut saivat kunniakirjan sekä Oamkin kultaisen rintamerkin.

Lukukauden avajaisjuhlassa julkistettiin myös Oamkin uusi podcast. Oamk-podcastissa keskustellaan aikaa kutkuttavista asioista, ihmisistä ja ilmiöistä. Kahdessa ensimmäisessä podcast-jaksossa keskustellaan suomalaistyttöjen innostamisesta opiskelemaan teknologia-alaa ja kuullaan opintopsykologin ajatuksia siitä, millaisia asioita ja ehkä huoliakin opiskelujen aloittamiseen liittyy.

Lisätietoja:

Jouko Paaso
Rehtori
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 556 8200 

Anne-Maria Haapala
Viestintäjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 569 3565

Oulun Energia valittiin Oamkin vuoden 2019 sidosryhmäksi. Palkinnon kävi vastaanottamassa Oulun Energian toimitusjohtaja Juhani Järvelä.