Kaksi vuosikymmentä kulttuurialan koulutusta Oulun ammattikorkeakoulussa

Julkaistu: 11.9.2019 klo 10:22 Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) kulttuurin osastolla on lukuvuonna 2019–2020 syytä juhlaan: kulttuurialan koulutus täyttää 20 vuotta. Musiikin, tanssinopettajan ja viestinnän koulutukset käynnistettiin Oamkissa vuosituhannen vaihteessa.

Merkkivuotta juhlistetaan erilaisin yleisötilaisuuksin. Lukuvuoden aikana luvassa on tanssia, oopperaa, jameja, dokumenttielokuvia, animaatiota, applikaatioita, varjoja ja ennen kaikkea valoa. Voit seurata päivittyvää ohjelmaa osoitteessa www.oamk.fi/kulttuuri2020.

Oamkin kulttuurin osasto on alueella näkyvä ja kuuluva toimija. Vuosien varrella valmistuneet kulttuurialan ammattilaiset ovat integroituneet kattavasti alan yrityksiin, julkiselle sektorille ja erilaisiin tapahtumiin sekä Pohjois-Pohjanmaan alueella että valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin.

Ensi lukuvuoden alussa Oamk jatkaa toimintaansa nykyaikaisissa ja tehokkaissa monikäyttötiloissa Linnanmaalla.

Kulttuurin osastolla muuttoa odotetaan haikein, mutta päättäväisin mielin, kertoo kulttuurin osaston koulutus- ja tki-johtaja Riitta Tötterström.

– Kulttuurialan koulutus on muuttanut muotoaan koko olemassaolonsa ajan. Tuoreita avauksia ovat kulttuurialan ylemmät AMK-tutkinnot: Master´s Degree in Education Entrepreneurship, Kulttuurituottaminen ja luova talous sekä Taiteen tekijä ja kehittäjä.

Vahva kulttuurialan hanketoiminta on keskittynyt viime vuosina luovien alojen yrittäjyyteen, pedagogiseen kehittämiseen, digitalisaatioon sekä uusiin tapoihin välittää kulttuuria erilaisille kohderyhmille. Myös musiikin ja tanssin etä- ja verkko-opetusta sekä pelialaa on kehitetty.

 

Lisätietoja

Kulttuurin osaston koulutus- ja tki-johtaja
Riitta Tötterström
050 308 2924
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.